Spored mene edno ko niedno. Iskreno mrazam cigari nikogad ne sum bila pusac. Ama ako tebe ti pravi zadovolstvo te smoruva opusta so ke mu bide od edna cigara? Nisto. Pa i 10 da se… vozduhot, hranata? Da ne se pocisti? Za upatanje sigurno mislel caj mozes matocina ili nekoi herbalni tableti… mozebi i diazemap
Pa ne e bas deka nisto nema da mu bide od 10 cigari, kolku so ke ima nikotin vo krvta ke ima i vo mlekoto.
Како да знам колку милилитри измолзено млеко треба да оставам за бебе од 40 дена, ако не сум дома 10-12 часа ? Бидејќи цело време цица, незнам по колку.
Zdravo me intersira dali nekoja od vas ja ima staveno 2rata vakcina pred vreme (posle bsz) vakcinata i e na 7mi mart ama kje odime nadvor od drzavata na 3meseca posto planiram da letam na 10 nekako ne mi se stava vakcina na 7mi. Da baram da i ja stavat na 1vi ili da ja odlozam posle 3meseci poso sekako neli i posle toa drugata kje ja kasneme..
До 12 та недела се прима прва доза рота, после они ти бројат на кој ден е за втората. Тие мислам дека беа на определени денови кога се става. И нешто помалце од три месеци беше од прва до втора доза.
Bsz stavime na 20ti jan za ovaa mi rekoa na 7mi mart taa li e i posle nea use edna doza rota li ima neli moze da se stavi na 1vi da receme a slednata sekako kje ja kasne jas odam mart se vrakham juni.. Kje mi napravat li problem
За која вакцина збориш? Ние не ги рачунаме тие што се ставени во болница. Прва вакцина си броиме што е по календар, рота и дтпр, втора се ревакцините на истите. Првата доза се прима од 10 до 12 недела, бустер дозите втора вакцина смееш да одложиш најкасно до 5 месец, а меѓу вакцините треба да има минимум 4 до 10 недели поминати. Па сега рачунај. За најсигурно јави се во вакцинален пункт и прашај.
Исто мојава почнав дома со количка да ја шетам и еве ја спие во неа. Само така преку ден почна да заспива инаку плаче. А за надвор нормално, за нив е тоа супер воздухче и спијат топ. Кога ја шетам преку ден приметив и навечер поубаво ми спие. Само кажете со загадениов воздух не знам, вчера беше 17 степени милина, ама кога отворив апликација беше црвено 130 загаденоста и останавме дома. Ги шетате вие кога е загадено?
Neli bsz se stava vo bolnica ama ne ni ja stavija pa bevme nekjni ja stavavme na 20ti jan i sega fakticki na 7mi mart prvata. Kje se javam sekako kej im kazam deka za revakcinite kje kasneme sekako sega toa e i da e nedaj boze bolna kje kasne.. Zborot mi bese dali kje mozam porano 7 dena da ja stavam ovaa za da ne cekam reakcija vo avion posle da se nerviram zatoa sakam porano
Da fala na odg kje prasam sekako na kontrola sme za 2 dena kje vidam prvo i maticnata sto kje kaze nie od stip sme ovde ovie sto stavat vakcini se strasni..
Мајки, можам ли да го разболам бебево ако спие на тераса во количка? 20 и повеќе саати око немам склопено, дома ми се буди на 15 минути и кенка. Надвор на тераса во скафандер, капче и со две ќебиња спиеше цел саат. Сега си набив грижа на совест да не ја настинам.
3 саати сум надвор, спие еве сеа се прибравме. Облечена за надвор, се изнаспа. Прошетај ако не, ќе ти годи и тебе.
1недела беше кога почнав да ја шетам во декември..и кафе пиевме надвор она си спиеше,не и е ништо,само облечи скафандерче и уживкајте. Секој ден на сабајле во 8 ја изнесувам,морам големата да ја однесам во школо..кога е поладно и два скафандери и облекувам
Nee sekoe utro sme nadvor mesec i 4 dena e ne ja setam uste deka kolicka nemam zemeno hahaha ama nadvor vo dvor sekoe utro saat i povise kafe piam i golemoto si igra gajle nema
Може ќе можеш, ама за втора доза нема да си тука. Ќе ја влечеш и таа. Најубаво отиди и распрашај се убаво.