Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.557
    Моево понекогаш спие со бели звуци. Кога ќе заспие цврсто постепено го намалувам звукот и на крај исклучувам. Не ми се буди вака, пробај.

На farahfarah, Feniksgirl и merriel0 им се допаѓа ова.
  2. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    508
    Здраво девојки, до кога најдоцна може да се прими рота втора доза, а и другите вакцини што се примаат на 4 месеци?

3. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    69
    Па јас со првото бев као ајде срамота е како ќе му речиш да не идет , и на секое ми беше настинат. Сега не ни имам тука мн луѓе , ама подобро ќе ја истам надвор и надвор со некој ќе се видам него дома да ми идет настинати . Се разочарав како можит кај бебе од 2 месеци да дојди човек со вирус со инфекции. Така е не се чувет во стаклено ѕвоно децата ама па и осет малце требит , уште се премногу мали , сезони на секакви вируси плус сега им се повеќето вакцини . Така да јас од сега пазам и кажано е дека дома луѓе не сакам и не одам никаде .
    Првото настинато на секое беше од така што ми беше незгодно и ден денес 10 год. има да е со некој настинат одма настинвит. Значит неможи ни со тоа имунитет да му јачиш. Мое мислење;)

На marrisa, Laura7 и flower55555 им се допаѓа ова.
  4. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    942
    Ние со White noise цела вечер спиеме :rofl::rofl:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    942
    Јас сум настината малку, со кашлица. Како да го допазам сега бебево? :worried:

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    8.764
    На колку месеци почнаа да ја држат главата вашите бебки? Ние сме скоро три, ја држи главата, ама некогаш се шантра ко она човечено за во кола. Од кога почна да ја држи така, tummy time, не сака воопшто, на мене на меше прави, иначе вака одвај 3 минути сака. Не и паѓа главата туку се нервира, плаче од што ја ставам така.

На Bettina23 и silvana4 им се допаѓа ова.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    1.140
    Исто и ние преку ден сме така, јас ја купив Евиан овцичката која има неколку звуци со срцебиење пропратени и пуштам или звук правосмукалка, или со шшш или со шуштење зависи. Се гаси само на тајмер 20 минути, ако кенка само се уклучива пак и повеќе ми спие така. А навечер во тишина спие.

8. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    69
    Мислам дека тука така ни се бебушкиве и ние сабота правиме 3 месеци исто прави со главчето.не секогаш ама ќе стои ќе стои и ќе почни да шанта . Нормално е накај 4 5 месеци стабилни ќе се бар така мислам. На меше стои мојава 5 мин , повеќе не сака.

9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    1.140
    Јас имав стомачен вирус баш кога требаше да прими втора доза, се јавив и ми рекоа да одложам за една недела бар, да видиме како ќе тера да не префати и она. Ми рекоа без гајле до 5 месец имаш фора за втора доза рота. Фала богу еве ја прими сега.

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    8.764
    Супер си тераше tummy time.Стигнсвме и до 7-8 мин. Ама од тогаш не сака.

11. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.557
    Неполни два месеци, сам си ја држи така кратко, ама потоа му се затресува. На меше исто, кога е на мене си ја дига кратко, кога ќе го ставам онака на рамно тешко му е. Рано му е уште, ова по 10-15 секунди. Кај вас овој период како беше?

12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    10.743
    Се чудев и јас тогаш, ама првите 2 3 недели веќе ја држеше главата цврсто. Баш одевме во Систина на педијатар, се смееше докторката, викаше цврсто бебе, онака како на видеа "ја фрлаше", ја превртуваше, мојава гајле немаше :D е на пр tummy time не обожаваше, дали 3 мин и вриштеше, не ја форсирав, и некаде почна накај 4ти месец да си лежи. Ама после се сама па побрзо и одеше да совлада, седнување од стомак, лазење кратко и за брзо се пушти да си оди сама. Не ја форсирај, не сакаат сите на почетокот на меше, после одреден период сами си уживаат.

На merriel0 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  13. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    8.492
    Тој период на меше само врз мене. Онака вриштење.
    На музичка подлога го ставав да леже, риташе, ама слабо се интересираше да дофати играчки. Околу 4 месец се смени. Почна да сака повеќе на меше, купивме и водена подлога и почна и да се врте тогаш, на десно. Стабилно главата мислам околу 4 ја држеше.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    123
    Smeam li loratadin pri doenje

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.978
    Допаѓања:
    1.708
    А зошто нагоре? Синко порасна ама ова никако не сфатив зошто нагоре. П.с мене свекрва ми ми велеше педијатар ништо.

16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    2.557
    Имам и музичка и водена подлога, ама уште не ги извадив. На тропки слабо реагира, на музичките играчки што одат лево десно исто не реагира. Знае така понекогаш да се загледа во мека книга со животинки, ама и таа не му држи многу внимание. Можеби 5 минути. Со што може да го занимавам периодов? Вака на зборење гледа директно во очи, гуга по малку, се смешка.

17. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    123
    Vreme kako se naogja koga sme zavsini veruvaj mozam da najdam vreme i vo najgolemiot haos edno 4 god edno bebe za cig imam vreme sekogas aman ne sakam ama nemozam bez niv mislam odkako se porodiv i povise pocnav od nervoza haos i jas doam po malku malku dohrana nesakam ama toa e

На Кронди му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    8.492
    Малечко е, само ќе си покаже кога ќе сака. И јас се плашев за моето, само во раце, нејќеше на меше, ама таму после 3 месец секој ден по неколку пати на подлога, вежбавме и почна да му станува интересно.

Уште не знаат кај се, не се секирај, чим гука, гледа во очи, ок си е. Не може да очекуваме кој знае што. Сега ги мачат грчеви, скокови, плачење, кенкање. Добро е и ако отспијат подолго.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    334
    Зошто повеќето бебиња не го сакаат Хип чајот? Читав претходни коментари и сега гледам дека и синчето ми прави фаци кога ќе се напие, некогаш и се дави :D Претходно пиеше Бекутан ама поради шеќерот го сменив.
    Го пробав Хип и воопшто не е лош.

20. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    8.492
    Не го сакаше и син ми, веројатно му нагорчуваше. Научен само на млеко и го пиеше Бекутан оти благ.
    Сега како почнавме со храна, може оти повеќе вкусови проба, го пие тој на Холе, а не е благ.

На HappyAsItGets му/ѝ се допаѓа ова.