Se napiv loratadin bidejkji alergija ta ne se izdrzuva mi otece okoto.. I sega sto d napravam da ja doam ili da i dadam ad..
Смееш да доиш со лоратадин. Барем мене ми кажаа таа. Мене после пораѓај ми се појави алергија на лекови, цела кожа ми беше воспалена. Ме боцкаа со терапија башка пиев лоратадин.
Мајки, дали сте го однеле детето на скрининг за слух (кај новороденче од 0-6 месеци)? Ние имаме закажено но не ми се ризикува со вирусиве. Сите пријателки и роднини што ги прашав немаат направено таков преглед.
Јас,мажот ми и постарата ќеркичка изгоревме од темп од петокот,малото е цело време тука со нас фала му на Господ не и е ништо..цица,а имам читано дека во мајчиното млеко имало антитела што го штитат бебето од болест што веќе мајката ја имала прележано.. Држам среќа и вие да поминете добро
И ние не отидовме, баш од оваа причина. Дента плус вакцина имаше. Се мислам да ја носам приватно, а баш ќе ја прашам др дали се прави на сите бебиња скрининг.
Овој скрининг задолжителен е? Јас за ова оттука дознавам. Додуша на моето му направија во Плодност, додека лежевме во болница..
Кој ти закажа? Педијатарот? И ние треба, ни пишува на картончето од клиника, ама ништо уште нема спомнато педијатаров. Знам покасно треба да се оди. @gwenst на Гак ми кажаа задолжителен е. Е сеа ние уште не сме биле. Ама викаат на гак не им работел апаратот, другаркава во Чаир е породена, таму ги прегледуваат таму и не одат после.
И јас одам според пишаното на картончето, а матичната ми закажа. Ќе почекам, ќе си закажам понатаму ако може.
Do 8’mi najkasno treba site 3 rota dozi da se zavrseni. Najmalo rastojanie pomegju niv e 42 dena. Prvata doza mora da e primena najkasno do krajot na 3ti mesec. Sega ti racunaj. Za streptoca neznam. A 5to i 6to valentnite mislam deka trpat cekanje