И јас тука дознав за тој скриниг. Не ми спомнаа ниту во болница ниту матичната досега. Баш ќе ја прашам, ама тој е 7 месеци веќе. А баш порано додека беше помал се мислев ова дете слуша ли. Некако не се баш вртеше кога тропкав со играчки, ама си беше занесен со друго. А сега слуша, се врте на звук, од тел.или тв.ило кога влезе некој, кога кашламе, киваме...
Јас не се депилирав, ми беше уште страв да се тегнам таму со восок иако беше ок раната. Морав да се средам оти на контрола нели, и земав со брич. Искрено да ти кажа се покајав 100 пати. Тогаш не, брзо се средив, ама наредната депилација... Ауу колку болеше. Џабе толку години сум со восок, ете еднаш брич, пак се густи, црни, не беа меки. Ме болеше ненормално.
Епа и мене ми е тоа веќе неколку години се депилирам и ептен ретки ми се. Ќе се поминам тогаш околу тоа место и готово. Фала ти
Јас отидов така. Не сакав со брич, а и не ми се ризикуваше да се депилирам пред преглед. И онака малку имав, бидејќи баш пред пораѓај се издепилирав. Што се нема видено гинекологов, за моите три влакна не и дојде сигурно. Утрето се издепилирав. Пошо нема полошо со брич.
И јас се прашувам некогаш дали слуша, па се преиспитувам кога како реагирал… Прашај ја матичната дали воопшто да го правиш сега кога веќе сте поголеми.
Зошто да му даваш ако ок си напредува со млеко? Мене ако ме прашуваш рано е за дохрана. После 5-ти полека почни
Ne napreduva nekoe vreme odbiva mleko dnevno 15gr kacuva veke cel mesec unazad. Maticnata kaza od 4so kasicki vkusovi da pocneme. Pa sakav da prasam dali da pocnam so kasicka ili da mu dadam sokce malku deneska
Скринингот за слух е задолжителен за сите породени ма ГАК, зошто не им работи таму апаратот. Сите други породени во приватни болници, им прават во породилиште. Знам на моево во Систина дојде докторката и ми кажа дека и направиле скрининг за слух.
Со сокче ништо нема да постигнеш, сокот не е храна, само шеќерот од него ќе ја залаже и засити. Пробај со зеленчукова кашичка прво, од морковче на пример, па после овошна кашичка. Види разговарај со педијатарот како да почнете до вкусови. Мојов ми рече на нареден преглед ќе ми даде листа и ќе ме советува.
Кажете ми дали глодалките ги ставате во стерилизатор? Гледам имаат гума и пластика на нив, ставив неколку пати ок се, но вчера ставив една тропалка пластична дека цело време и е во уста и гледам се деформираше пластиката. Па се замислив и дали глодалките смеам
Denes primivme rota prva doza i petovalentna..Kaj vas posle kolku vreme pokaza nekakva reakcija temperatura prolivce i slicno ? Bebe cicase i si zaspa sea za sea e ok,ama od temperatura kosa mi se kreva so golemiov na sekoja kacuvase a od mrp uste vecerta krena 39 ne posle 7-21 den kako so vikaat deka togas pojavuva reakcija...
Ние утре треба да примиме и ме интересира дали стави облога со ациди борици? Исто, пријателка ми препорача да земам лепенка што лади Antypirea. Дали некој користел такво нешто?
Мајки знам дека рота вакцина во Мк е задолжителна,овде во Словенија не е задолжителна,ако сакаш да ја прими детето се плаќа околу 80е,за што е таа вакцина?каков совет би ми дале?да ја прими ли? Првата ќерка ја има примено оти бевме во Мк тогаш
Епа ќе земам од нив. Ми кажаа веднаш по вакцинирање да му ги залепам. Дали ставаш повеќе пати во текот на денот или доволно е само еднократно? И кога може да се бања после вакцината?