Минимум 600 треба да внесе. Од кај тоа дека треба кило? Оке си е мајка, ќе си крене полека, сите бебиња се различни. На колку време цица?
Па незнам баш на колку време, цело време дури е буден бара да цица, ќе поцица па заспива на градата,па после 10 15 мин пак и се така. Инаку, се кака по 7 8 пати на ден, ми кажаа дека тоа е показател дека е најадено. Па затоа ми е чудно, најаден е, а малку има ставено.
Kolku vreme moze da trae temperatura od vakcinata na 4 meseci? Od taa na 2 meseci nemase reakcija vcera ja primifme revakcinata i mi e so temperatura i neznam do koga moze da trae vaka.
Ние од првите имавме малку температура, 38. му дадов една доза од сирупот бидејќи беше и за спиење, Му спадна за 1 час некаде. Не би требало долго да држи температура. Пробај раслечи и искапи го.
Tret pat krena okolu 6 casot i go iskapiv no i mu staviv cepce, sega mu e spadnata no se zagriziv nekako dolgo mi se vide kako da trae ova so temperaturava. Ke vidime bi trebalo da se normalizira do utre, zatoa prasuvav bidekji neznam kolku dena moze da trae, prvicno mislev istiot den moze da krene i tolku.
Falati, ne probav sirup bidekji i maticniot i tie vo sovetuvaliste mi rekoa cepce da mu stavam posle vakcina ako kreni, pa ne ni razmisliv za sirup.
јас чепче не би ставила за температура од вакцина. Ама секој град, секој матичен различно. Како и да е, со помин
Fala prv pat slusam ova iskreno, neznam sto e razlikata, kako sto mi kazaa taka postapiv. Dali e loso sto mu stavav cepce? Ne znam zosto site doktori dzabe isto ucele za odredeni raboti individualno mislenje imaat.
Не е лошо мајка, без гајле, си направила како што ти рекле. Само јас, пример од мајка ми знам, дека чепче се става на ептен висока температура која не спаѓа на ниеден друг начин. секој доктор своја приказна. Кај двајца да појдиш денес, двајцата различно ќе ти кажат
Не е лошо, таман си е штом делува. Да му дадеше сируп ќе ти го исплукаше, затоа на мали бебиња даваат чепче, нема кај да бега
Na bebenceto i ispadna ranicka vnatresno vo usta 3 meseci e i stavam gel na nepcata bidejki vekje pocnaa da ja cesaat pa i pomaga ne znam dali od toa moze da e ranicka ili od sto drugo.. dali da odam vednas na doktor bidejki sega i ja primetiv ili da pocekam
Бебе по еднаш во ден си кака, обично наутро. Вчера и денес му е малку како потечно, не е пролив, ама не е ни цврсто. И 2 пати досега е какан. Каката му е жолта. Само на млеко сме сеуште. Ме загрижува малку што е потечно, не знам дали треба да паничам или е ок?