Ех сега па не е нормално? Зошто не е нормално? Моето бебе има два месеци па кака еднаш дневно. Се е индивидуално, од бебе до бебе. Може да не кака и до 10 дена доено бебе, може и неколку пати на ден.
Моето κога се ρоди κаκаше на 2дена еднаш,сега еве го година има па κаκа или еднаш или два пати во денот. Се зависи од метаболизмот на детето.
Majki jas so uste edno prasanje,vo vrska so vitamin k,dali go davaat kaj nas na novorodencinjata,dali e zadolzitelen,i ako,do koja vozrast se upotrebuva,ovde go davaat ama sega sakam da gi poracam od makedonia pa mi rekoa k ne koristele kaj nas pa ne mi e jasno zosto ovde da, tamu ne?
Bebus ima 4 meseci i na 3m kakase po ednas na den, sega pa pocna preku eden den, a nekogas i po 3,4 dena ne kaka... A koga kje si se iskaka normalna mu e kakata, sekoj organizam e razlicen
Bebus moj primi ama po potreba bidejki lezevme na detska klinika... Mislam deka koga kje se rodat pred da gi pustat doma se prima 3mg vitamin K, ili greska sum toa e nesto drugo?
Jas ako razbrav dobro,pprasuva za kapkite sto gi davame sekoj den po tri. Nie seuste pieme po tri kapki.Inace ja terame prvata nedela od 5 ti mesec @volsebna . Denes posle vakcinata sme celo vreme so temperatuta nad 37 . @mariz @espana i ostanatite sto sme porodeni odprilika ovoj period.Kako gi podnesuvaat vasite bebuski vakcinite? Nie malku kasnime,denes primivme vtora doza DTP i uste edna.Ni rekoa na 2 ri septemvri ke primame edna ama so lazicka.
Nie ne sme primile vtora doza DTP, vo Petok kje odime... Prvata koga ja primi cel den go prespa, T ne kaci, pa kje vidime kako kje bide vo Petok...
Ovde sekoj den gi davam vo kombinacia so d vitaminot,a eve i sestra mi mi kazuva kaj nas po potreba samo,radi kravarenje se davale,inaku ne,bas se mislam sto da pravam,ovde mi se skapicki,20evra,zatoa sakav od mk da mi donesat..nie vcera primivme prva vakcina,ja bockaa vo dvete nozinja,srce malo se ispoplasi,t nemase,samo sto bese kenkava cel den,se zalese deka ja boli
@bella.s mila vitamin K ne e za krvarenje,za koskite e.I navodno za zatvaranje na koskickata na glavata.Od druga strana pak,istiot vitamin go dobivaat i od sonceto. Daj boze taka prodolzat da vi gi podnesuvaat vakcinite,bez temperaturi.
Galapce znam deka e za koskite i kako sto razbrav za imunoloskiot sistem,i nesto okolu krvarenjeto,ama moze nesum razbrala dobro..inaku za temperaturata ni dadoa sovet ako kaci,da ja ostavime samo na bodi,da ne ja oblakame,isto i za navecer taka iako bese dosta svezo,za da nese dopolnitelno zatopluva teloto..
I kaj nas ima novitet so toj vitamin k. Vo bolnica me sovetuvaa da davam kapki so vit.k, tie se sega in Ama jas zemav samo obicni kapki, vigantol.
majki da ve prasam nesto,vcera cel den sum so temperetura,piev paracetamol ama ne se simnuva pod 38, sinoka pred da si legnav zabelezav ednata grada na gornot del crvena i me boli,dali moze da e mastit? i sto treba da zemam? sega merev TT 38.8
Зборуваш за инекции со К витамин или капки? Инекции се примат кај новородени бебиња и најчесто кај предвреме родени.Зошто тек сега би го примиле? Не брзај информирај се убаво.Преголемо количество ма К витамин може дури и штетно да биде.
mislam deka zboruva za kapki vitamin k oti i na na s ni rekoa da zema 6 meseci ako ne gresam kapki vit d i kapki vit k ama jas samo 3 davav i prestanav. a ima vo nekoi zemji di stavaat kako inekcii
Витамин К примаат сите бебиња кога ке се родат, во росилното картонче пишува. Неразбирливо е напишано. Кога дојде патронажната ја замолив да ми дешифрира и ми објасни дека сите бебиња го примаат првите денови после раѓање.
Лошо се изразив, сите се различни ама докторката рекла нормално е еднаш да кака а како што разбрав 3 и 4 пати не е нормално. Моите две деца до 6 месеци какале по неколку пати. Муабетот ми беше не е страшно, не е пролив ако толку какаат.
Моето кака два -три пати дневно и тоа во одредено време...како саатче е. Обавезно пелената ја ,,тарашкам,, што искакала, како мириса...стручњак за г.. сум станала. Незнам зошто е ненормално бебињата да какаат 2-3 пати дневно...убаво е тоа..се чистат..не е убаво отровите да ги задржуваат во телото