Ama jas grbot veke ne go osekjam. Mnogu me bolat ramenicite grbbot i nozete. Ete na pr kicmata ne..isto Ve molam soveti za odmor, relaksacija i nesto slicno? Deka treba da se hranam zdravo i da vezbam znam ama tesko gi primenuvam za zal…
Bebe sea na 17ti pravi 3 meseci ..ama vo posedno vreme mnogu se ligavi samo menjame ligavki lom se pravi..Dali mozebi se sprema za zabcinja ili rano e ?
Што да ти дадам совет мислам дека се распаднав Мнг ми помагаше наутро маж ми знае да го земе после доење, јас да поспијам. Како препородена. Или навечер легнував одма после него пошто јас после 3то будење не презаспивам, па бар тое првите саати да поспијам... и тоа така со недели. За 4ти скок имавме убав денски ритам на спиење и не го сетив. Ама 5тиот и покрај редовни дневни дремки, ноќите беа стварно напорни. Преку ден ако има некоја шодолга дремка до него тутни се, и комирај се малку. На 3 или 4 дневни дремки сте. Мислам дека после 4ти скок премина моево на 3 дремки и од тогаш така тераме.
Фаза е, која ќе трае и трае. И јас мислев заби се, ама еве ја 5 месеци , дури сега ѕирка едно , што чекаме да избие. Како на мало врвче е искочено.
Моево бебе се изнаспа во 5ти скок дали ден два на почетокот протестираше колку да го најави скокот абе милина беше во количка заспиваше дремки по саат два си тераше, и наеднаш му текна заби да вади па еве грбот и рацеве не си ги осеќам морам да одам по соба за да заспие
Релаксација со мало дете е луксуз, барем за мене Грбот не да ме боли.. Мислам цела планина носам на мене. Нозете како да ми се извадени од телото. Секој ден во раце го заспивам, со нишкање, со пеење. Сите песни ги испеав хахаха. Досега 3 пати само ми се случило во количка да го заспијам. Не знам и јас како да го одвикнам веќе. А и дневните дремки му се катастрофа. 20 минути дали спие. Ама ајде, жени сме, силни сме
I mojata mnogu se ligavese, 3 ligavki po pola saat gi menuvav...ama zabi kraj na 7mi mesec pocnaa da izleguvaat
Замена за тирозол крема знае некој? Кај вратчето и е воспалено и лош мирис има а кремата ја нема нигде
Ние на 9 сега правиме 3 месеци , исто и кај нас лигавење раце вуста нон стоп и јас си мислам дали е можно од сега да ја чешаат непцата за заби
И мене од 8 ден педијатар ми препиша д3 со омега и дхеа и плус д3 А сега на ортопед ми кажа само д3 со омега даим давам.И незнаж сега кско даим давам.Да не им е многу д3 да внесуваат.
И ние на 19 правиме 3 месеци и мие чудно почнаа рацете даги пикаат во уста почна како плунка да им искача и кога пикат млеко со цуцлата си игра го трла непцето.Зарем волку рано почнуваат со симптоми за вадење заби
И мојот почна околу 3. Баш и јас пишував тука. Сега има 5, уште полошо е Јас му давам млеко, тој си ја врти цуцлата низ уста. Се лигави цел ден, не знам колку пати го преслекувам. А од забите уште ништо, само бели точки сеуште
Koja bese tirozol krema?? Ne mi teknuva? Vospaleno kako mislis kako na prelom? Mojata bese vospalena pod pzuvite imase crvenilo i imase kako belo fateno kako nekoj sekret’isto so los miris fateno.Ubavo ja izmiv isusiv dva pati sudocrem vo podebel sloj namackav i tolku.l odma pomina