Мајки, сеуште немам млеко, па ќе треба да сме и со ад. Да ми кажете, дали е доволно да имам само 1 шише на почеток? Или да пратам маж да земе уште некое? Го имам авентот стакленото. Какво друго да земам исто такво или различно?
Синчето се поткашлува неколку пати вчера и денес дури спие. Дали има потреба од грижа? Последните 2 дена прв пат го извадивме на шетање со количката, ама си беше топло облечено.
Бебе кака така. Нема тврда кака. Не си давај на своја рака ништо, може да ти фати запек, е тогаш ќе биде да полудиш.
Јас мислам да земеш барем уште едно, зошто со адаптирано секогаш треба да имаш чисто шише а бебето ќе цица на секои три сати, имај барем две за секој случај.И земи исто ако тоа од авент ти го прифатило зошто ако земеш друго можеби нема да ти го прифати
Земи уште едно исто Авент. Сред ноќ , а и преку денот на 3 часа, ќе даваш, ќе ти треба да имаш измиено и спремно чисто шише.
Ради брзиот раст кој го имаат околу втори, трети месец мене ортопедот ми рече обавезно дупка доза д3, плус дека зима. Значи до трети ми рече посебно омега, д3 со вит к и плус чист д3. После трети исфрлам д3 и К и давам сега омега со д3 и чист д3 на бејбитол.
Кај Талевски ги носев ми препиша само Д3 со омега по 1 на ден.Педијатар плус д3 сеа незнам дал да продолжам по исто или даим исфрлам д3.Инаку рачињата о ноџињата нон стоп им се потат
Дами препорачате млеко што е амтирефлуксно и хипоалергено.И ова млеко хип комбиотик миго повраќаат,незнам што ќе беа овие деца
Nemoj da menuvas mleka sama. Fati si nekoj dobar pedijatar i slusaj gi sovetite na pedijatarot. Spored site kazuvanja mora i dopolnitelno d3. Samo so onega ne e e dovolno
Секако дека нема сама даим менувам,понеделник сме,на педијатар и пратив и видео како го повраќаат и ми пиша дека ќе треба дасе смени млеко антирефлуксно.А со д3 кесибпродолжам исто
Талески ми рече, педијатар ќе прати како се развива бебе, како се затвара фонтанелата, како расте и според тоа ако треба ќе зголемите Д3.
Едно ти е доволно ако не те мрзи одма цело време да го миеш и стерилизираш. Најдобро земи си резерва уште едно, од истата фирма и шише ако ти е веќе навикнато на тоа. Зошто навечер ако си успана ќе треба да миеш, стерилизираш, а вака другото ќе ти биде спремно и чисто за наредно јадење. Јас барем така правев на почетокот. Ставај на града бебе пред да дадеш млеко обавезно за да ти надојде, по 15 минути на секоја града, чај лакта микс, таблети лактил и многу вода. Доколку имаш пумпа за дополнителна стимулација би било супер.
Да, баш така како бело има фатено и лош мирис. Убаво мијам ама пак фаќа. Не можам да најдам замена за таа крема а треба 5 дена со таа крема па после уште 2 дена со канестен. Ставив денес само канестен да видам..
Јас 4 шишиња уште од старт. Наеднаш после ги мијам и стерилизирам. Со едно ќе треба цело време да го миеш и стерилизираш, многу е досадно.
Добра вечер вчера се породив со близнаци и едното близначе се роди со рана докторите правеле испитување не покажало ништо правеле и за сепса и тоа излегнало негативно сега чекале да видат дали само ќе се повлечело ако не се повлекувало да сечат вишок месо да стават таму дали има некој искуство со вакво нешто