Елај сестро елај ваму. Среќа убави време е, па надвор сме по 2-3 саати и спие убаво ама НАДВОР! Дома, зајаче не и е рамно. Абе се и смета, надвор куќа рушеа, не мрдна. Абе родена уличарка на мајка си имам Среќа пу пу, навечер е одлична, па немам право да коментирам и да се жалам за преку ден.
Како стара баба на селска чешма е. Се што ќе тропне, мора да види. Кој ќе поткашла, кивне, прдне, одма се врти. Абе заспанааа беше и ми крцна коленото. Очите филџани за секунда и беа. Надвор гајле нема. Нема проблем ќерко, ќе шетаме по цел ден. Само да сврзеш 2 саати убаво преку ден.
Колку месеци беше твоето? Те читам за шетањето, зар толку многу надвор на ладно шетате? Леле јас ко упрпана некоја пола саат макс и бегам дома, ми страв ради загаденоста и ради ладно. Исто и мојава надвор одма задремува, дома кенка.
I nie bevme taka. Ama eve poslednava nedela kako sto pisav nesaka da cue kolica, samo Vo raka. Pocnav so kengur ama mnogu mi kasla koga r nadvor. Se si mislam od vozduhov e neso so e zagaden.. imate nekoj primeteno isto? Kasla bas kako star covek nadvor
Моето сега направи месец во вторникот. Оваа недела беше убаво времето, секој ден бевме излезени по 2-3 саати.
5 месеци е. Ладно вчера и денес не беше. Преубаво за шетање беше. Бебе облечено убаво, со ќебенце покриена , капа и ужуваше.
Кенгур кај нас не постои. Мм сакаше да земеме, реков не. Ќе ми навикне така, со кичмава сум крш , уште тоа ми фали. За машала е, тешка е. Мојава спие надвор, па незнам да ти кажам за тоа…
Ama kengurot e mnogu polesno. Ublazuva udarot rezinata sto ja trpi kicmta ako sporedis so drzenje vo raka. Takov e mojot pojacan e vo delot na kicmata i recisi voopsto ne se cuvatvuva tezinata. Sega i za po doma go nosam posto nemozam teska e eptem. Jas so prvoto ne koristev, ama sega po preoraka na prijatelka od stranstvo mi go prati i sum zadovolna za sega
За надвор количка ми е спасот. Знае дека е шетање во неа. Цуцла да има и е обавезно и ужива. И дома ја заспивам така. Сега за сега, ужива во количка.
Здраво мајки, бебињата се 2 месеци, да ми препорачате вреќички за спиење? Почнаа да се откриваат многу. Од каде купувате? Која дебелина би била соодветна?
Ние имаме од Нанам, со ногавички и ракавчињата се вадат ако сакаш. 2,5 тог е нашата. Ние спиеме на макс 20 степени. Ја облекувам во боди на прерамки, тенки тенки пижами и боси стапалца. Вие штом имате потопла просторија, земи потенка или облечи бебе полесно под вреќичката.
Исто и кај мене е 24 степени во спална иако ми е многу намалено парното таму. Јас мојава бебуш цело зимо ја облакам во вреќичка само што е на прерамки, без ракави. Одоздола има или само боди со долги ракави или боди без ракави и тенка блузичка. Доле е без чорапчиња и со долен дел пижамчиња. Вреќичката ја купив од Ситник во ГТЦ доле во приземјето.