Ние од 40 дена у декември, ја утепавме од шетање по цел ден. Сеа три месеци ќе правиме, прееска 3 саати надвор бевме, се преспа. Обожава надвор детево мое.
Практична е со ногавички? Сакам и јас да земам пролетна оти топло ни е дома, бебево почна да ми се открива ноќе, па се мислам дали со ногавички или без.
Па практична е. Додека и беше големка нозете внатре и беа. Сега и ги вадам и таман до Април ќе ја износи максимално.
Мене сега матичната ми кажа на два месеци, а во педијатарската книшка пишува следна контрола од 6-8 месеци од раѓање. Се консултирав и со ортопед и тој ми рече на 2 месеци…
Мене ми е 25 степени дома. Ја земав оваа, летна е: https://www.elo.mk/produkt/летна-вреќичка-за-спиење-migaloo-6-18m/
Па со оглед на тоа дека летно време ни е пекоооооол дома, ние спиеме по гаќи хахахаха За неа планирам на боденце по кратки да е само. Или ако има потреба ќе земам некоја летна.
Од што може бебе да плаче кога јаде? Последните два дена вришти буквално кога јаде, кога ќе престане се смирува и тоа дете ли е. Целото млеко си го пие ама плачење со солзи. Има и гасови дали од грчеви плаче? Матичен вели скок дека е или дека и’ е малку млеко па плаче од многу што е гладна. Два месеци е.
Мојава е 5 месеци и мислам дека ќе полудам на секое хранење. Откако прими втори вакцини, секое пиење млеко е како да се борам со лав. Мора да има некој да изиграва мајмун, јас да давам. А кога сум сама, на трепки стојам. Жими сред ноќ кога има едно млеко и тоа пред спиење, ги пие без проблем.
I nas isto ni se sluci abe nikako da fati da cica bebe, ne traese dolgo mislam okolu 1 nedela kaj nas. Moevo uspevase da fati samo ako mu davav vo legnata polozba (dvajcata legnati na krevet).
Мајки ќе одиме на неколку дена во Тино,дали сте ставале 4.5 месеци бебе во вода во затворен базен? Мене ми е шубе па реков да прашам. Фала ви
Уф јас не би ставала бебе во базен никако. Ни јас не влегувам во базен, ради ризик од инфекции, а не па бебе. Плус што водата е многу хлорирана, сигурна сум во никој случај нема да прија на нежната бебешка кожа.