Фрезидерм маслото. Ставаш, стои 15тина минути. Со чешел полека отстрануваш. Таму кај што ке тргнеш и коса си расте после.
Нас фала богу вечерта само кога прими, но одма и дадов еспумисан и пробиотик и се смири инаку вриштеше. Наредниот ден превентивно уште еднаш и дадов и беше океј. Инаку мене ми рекоа на вакцинакен пунк реакции со температура и од рота може до три дена.
Со каков чешел чешлаше? И дали треба да го исчешлам пред бањање или после бањање? На упатството пишуваше 30 минути до 1 час пред бањање да се намачка главчето. Завчера пробав после бањање со мека четка ама немаше премногу ефект, да не грешам некаде? Инаку на син ми му се појави на 5 месеци и тогаш пробав со веледа масло, без ефект, дури контра ефект имаше, почна да се чеша во главчето па извесно време не третирав па сега викам ај со фризидерм да пробам. Од завчера косичката свила му е од маслото ама теменицата се исчисти само малку. Он и нема нешто претерано ама тоа што е.
Na pedijatar sega bev za temenicata mi rece so sterilna gaza blago da ja lustam posle kapenje. A pred kapenje maslo da mu namackam i baby mleko 15min do 30min da cuvam
4++ сме, ортопедот ми рече да ја седнувам во полуседечка положба. Но мојава се тегне напред и сака да седи. Ја придружувам така нормално, но смее ли некое време така да ја држам, гледам ептен сака така да седи?
И мојава таа возраст држеше цврсто вратче и се креваше да седи, немаше шанси легната да ја држиме. Тогаш и почна во полуседечка положба да седи.
Мене неми кажаа до кога,ама еве сега едното има 37 валда ке качува температура.Ако почне да качува ми кажаа ефералган сируп да им дадам.Од дитапер до кога треба да пројават симтоми.За рота ми кажаа дека ќе какаат повеќе ама моиве не,само имаат многу грчеви и прдат многу
До 37.5 е нормална темература за бебе. Ако има 37 не значи дека ќе качува. И нас од рота не ни какаше многу, одвај се искака, и тоа и мерев температура во газе и ми се искака на топломер, и помогнав изгледа. Не паничи мајка, сосем нормални симптоми имаат.
Саат време пред бањање, оставав да поседи и со чешле со запци, не мека четка. Сите паѓаа. После тоа бањање само. Значи чешлање пред бањање дур има масло.
Да знам дека треба да имаат симптоми,сега имаат 38 така да до 38.5 ми кажаа само туширање,ако качи над да дадам сирупче
Novo prasanje za iskustvo: rengen snimka na zabi za vreme na doenje dali nekoj pravel i dali bi imalo porencijalno nekoja steta??
Денес сте примиле, почекај малце. Дека се кака повеќе од рота, сега од тебе читам. 37 не е ни температура. Над 38,5 ќе дадеш што ти рекле. Организам треба да се бори сам.
Убаво ти кажале за рота, таква е вакцината, и мојата повеќе какаше, и минимално имаше грчеви. Над 38 ако качат давај сируп.
Синчето ме скрена од плачење денес, најверојатно му е малку 130 мл аптамил. Одвај издржува да јаде на 3 саати. Дали да му давам 150? Не знам веќе што да правам. Педијатарот ми кажа да намали со јадење бидејќи качи 2 кг за 1 месец