Баш вака како што опиша. И тоа некаде 23та, 24та недела на сред скок не начека. И избија забчиња. Плачеше и во раце и така полека смирување за некој час да заспие. После скокот ме удри со сто пати будење и сега чекам 6ти скок ))
Почеток на 23 та сме. Тоа лиги што и течат ауууу. Се во уста се става. Нервоза. Нека избиваат, барем едно ќе тргнеме од маките.
И јас му дадов, жал ми е да плаче со саати. Му зголемив 140 од денес па ќе видам дали ќе издржи 3 саати. Моето бара и наврчер, ама на 4 саати и 120 му давам. Некогаш и не ни пие по толку.
@merriel0 @BellaBibi @gwenst @baguf4e Мајки фала ви за советите, уште рано сабајле му купив капки, топло на меше и фала му на Бога денеска е подсмирен, изгледа му делуваат капките. Само да не се мачи , душава ќе си ја дадам. Фала ви уште еднаш.
5ти скок за нас беше најлош. Ништо не јадеше, само плачеше. Ништо не му чинеше. Се скренав тогаш Забите па пред да излезат беше ептен разјаден и посмирен . Не познав дека ќе излегуваат.
Мајки, како се рачунаат скоковите? Читав дека според терминот кога требало да се роди, а не од датата на раѓање. Моето е порано родено, затоа прашувам. И ако имате некоја табела со скоковите ве молам споделете.
Bibi mozno e skok da e. Nooo bolka vo uvoto isto moze da e. Mene mi bese na dva pati taka. Togas placat mnogu ima soecificen plac i vresok. Osobeno im odgovara edna odredena polozba, koga menuvas polozba place, odbiva da cica ili da jade i se vigavi mnogu. Odi na pedijatar za sekoj slucaj i neka i gi vidat usinjata so otoskop. Ili sama doma legni ga i odednas stisnija na dve strani kaj usinjata ke vidis kako ke reagira
Има и од Фејзидерм гелче за мачкање на меше, да и биде топло. И тоа го земавме тогаш. Мада кај нас, ништо не помагаше. Ене го стои пола и повеќе.
Daj Boze da ne se. Abe celo vreme placese razjadliva bese neznam kako da kazam. Nedela dena i poveke dodeka da skontam jas…a vtoriot pat odma ja odnesov. Posledica na zatnat nos.
До 5ти скок му беа по термин, 6тиов сега му е при крај по дата на раѓање му беше, 17 дена пред термин е.
Биби дома и го свари морковот или готова кашичка? Ако е домашна каша кажи ми од каде набавуваш продукти зеленчук и овошје? Дај предложете каде има непрскани работи