Исто и ние. Па дека прематурче, да не и прошириме желудник, не знам што. Отприлика секој месец после тоа по 30мл накачувавме по оброк.
Протокот е 5ка, дури и му тече некогаш кога е мн гладен од што лакомо пие. 3 месеца е, се плашам дека му е многу млеко па гледам поретко да пие бидејќи многу кг накачи.
Кога примивме први вакцини ни рекоа втори на 4ри месеци. Точно на 4ри се примаат? Или има до кога треба?
Ние вторите кога ги примивме, бебето немаше ни направено 4 месеци. 2 дена пред четвртиот ги прими. Мислам дека имаше точен период во денови од првите до вторите вакцини ама не можам да се сетам колку.
Рота вакцината е само со рок. Мислам до 22ра недела се примаше втората ама провери во диспанзер сепак. За другите не е толку врзано со датум.
Види во книшка да не ти имаат запишано. На нас дата следна со моливче ни запишаа. Првите ги примивме некни во четврток (4 дена пред да направи точно 3 м. Следните на 7ми април се пишани. Ама ни кажаа не мора точно тој ден, +/- може некој ден.
Za vodenata bas me interesirase. Nad kolku m e taa? Da zemam li dali im se interesni. Deugoco isto pravime kako sto opisavte..
Ние во ноџе и рота. Ни рекоа следно три ќе прими, две во ноџе и рота. Ни рекоа само на 4ри месеци. Не запишаа ништо во книшка кој датум. Па да знам, што да правам дека веќе 3 и нешто сме.
Како бе во раче на 2 ипол месеци?! Ова прв пат слушам. Во раче е на раѓање бсж, шанса нема дтп во раче да е. Во мк?
Majki nekoj soviet,Bebe na 21vi pravi 3 meseci.Super napreduvase po 1kg se popravase mesecno.Ovie 3 dena odbiva da jade.Na ad mleko sme.Piese po 750 ml za 24h.Sega edvaj po 450 ml pie.Ne e nastinata.Koga I da pie mleko I krkotri meseto.Uste ima grcevi.Piese Bebe lan,pa go smenivme na hip combiotik,bas poradi tie grcevi od Bebe lan mlekoto.Cel mesec super bese ovie nekolku dena nesaka da jade.Nekoja so slicno iskustvo