Еве ја табелата . Ја прими сабаље , кај 12 и дадов чепче немаше тем. Ама имаше оток и црвено се смири одма ... сега е добра заспа па ќе видиме .. за големото дете ја немав ова во Мк и зато незнев што е како е некока нова е сигурно
Мислам дека не е страшно, треба да качуваат 20-30 грама дневно, во твојов случај 18 грама на ден што е ок, ќе видиш на наредна контрола како ќе биде.
Обично 150 до 200 гр неделно. Ама не сите деца се исти , јас мислам дека ок е , па и на доење ако е само . Има некогаш и стагнира ако си цица нормално ништо не е.
Луѓе ве молам за совет пошо јас се шекнав веќе. Бебето ми е 6 недели и НЕ СПИЕ значи воопшто не спие. Прееска ја изнесов надвор спиеше пола саат, тоа беше во 16:30, како влеговме дома стана и од тогаш никако не можам да ја заспијам. Нема што не пробав од количка, до аспиратор, бели и сиви звуци, фенови врагови, во раце, на гради на мене, нишкање, пеење, галење, држење за рака ништо живо не ја успива само вришти и ова не е денес само туку секој ден и ноќ е вака. Освен надвор во количка никако другачије не спие. Понекогаш ќе заспие на мене и таа дремка е максимум пола саат со сто пати презаспивање измеѓу. Веќе губам разум начисто. Најадена е доволно, од ова неспиење се преморува и уште толку станува неподнослива. Скок да беше ќе завршеше, ова трае од 10 дена кога беше бебето.
А има судокрем? Сега го имаш земено и од каде ако да? Зошто лани за мене барав, никаде немаше, ми рекоа одамна нема. Ќе го консултирам секако и педијатарот .
Дали даваш капки за грчевите? Пробај со колиеф капки и еспумисан, секако консултација со лекар прво. Очигледно има мака штом е најадена а плаче. Или се грчеви, но може и да има болка во увце, обично ради овие две работи волку мали бебиња плачат неутешно. Можеби не е лошо да ја види доктор.
Мајка а сепак на лекар да ја ѕирнат, мошне веројатно дека е од грчеви ама барем да сменат терапија нешто… Со кенгур низ дома дали си пробала? Ќерка ми беше баш плачка, не спиеше, и ако заспиеше се будеше на секој звук, на погласно дишење буквално. Со кенгур некако гуравме, пешачев повеќе, низ дома ја ставав и се смируваше.
Само да ви кажам дека во судокремот што се продава на напиот пазар има состојка BHA, која е нарушувач на ендокриниот систем во организмот, може да влијае на хормоните и е забранета ссотојка во ЕУ. Подобро нарачајте од странство ако имате некој да ви ја донесе, со друг состав е. Јас поради оваа причина не ја користам.
Имаше грчеви ама од инфакол кога почнав да давам се смирија драстично. Плус колиеф користиме од раѓање. И го познавам точно какво и е плачењето од грчеви, се витка со нозете и црвенее, а сега не е така. Плаче од премореност бидејќи никако не можам со саати да ја заспијам. Пред една недела бевме на месечна контрола, ни кажаа дека физички е се супер, напредува како што треба. Во четврток имаме закажано да ја носам пак и уз пат ќе ја дискутирам оваа тема со педијатарот, мора да постои начин да спие детево. Ќе ќе ми стагнира со развој на овој начин, не е нормално 1 месец бебе од 10 сабајле да е спиено само 1 саат се на се. Инаку кенгур уште немам, во план ми е да земам бидејќи со нејзе ваква прво јадење во денот ми е маж ми кога ќе дојде од работа попладне.
На 6 месеци треба да ја дуплира родилната тежина. Вие на 2 месеци сте кило од дуплирана. Така да машала буцка и пол е бебушка. И повеќе од одлично напредува.
Тоа ми го кажа и Татјана и плус 7 цм е порасната во должина, 3 цм последниве недели и таму "ја губи" тежината, така ми рече. Раст си е раст не мора да е само во тежина
Исто. И кај нас е така, ко манекенка е хаха. Има образи само надоле ко штафетка е. Ко татко и е, генетика е во прашање. Овој месец кај нас во должина растот отишол повеќе. Затоа ништо не ни е точно во нозе.
Вид на киселина е, докажано предизвикува рак кај животните, а и кај луѓето се поврзува со тоа, како и дека прави хормонални нарушувања. Побарај читну на гугл има доста инфо.
Можеби затоа едно време никаде го немаше, барав, веројатно од тие причини. Е сега ако го донеле пак, да не има подобар состав. Како да проверам дали ја има таа состојка, како е наведена во составот?
Јас имам кенгур, и само што направо месец шочнав да го користам. Секогаш заспива во кенгурот за 10 мин. Ако земам да смукам по дома со неа во кенгурот, за 3 мин се комира. Инаку може да плаче од грчеви, или ако нема редовна столица. Ставај и термофорче да ја стопли, може ќе и биде убаво и ќе заспие. Давај и чајче по малку. На релаксатор си пробала со музика? Мојава и така заспива.
Beta hydroxy acids и BHA што ти го спомнуваш не е исто, првите се безбедни за користење, најчесто во козметика, а второто е butylated hydroxyanisole и не е киселина.