Мајки предложете ми замена за памперс премиум? Скоро три месеци се бебињата. Многу ми мирисаат лошо сакам да ги сменам.
A vo koja koncentracija treba da se primi za da ima stetni dejstva ovaa kiselina? I dali se apsorbira preku koza?
Super. Jas violeta nemam korosteno. Pampers active i pampers premium mi nemaat nikakov miris. Super mi se. Mozebi zavisi od koza do koza.
@baguf4e Да пробаш со марама, нас ни е најоскористено нешто. Еве и ден денес ако е преуморна или престимулирана само во марама заспива.
Значи безбедна е за користење? Мојата стои дома, сеуште сме немале потреба да ја искористиме, ама знам дека сите ја фалат и можеби ќе и дојде ред.
Добро, може не е киселина, сум погрешила, јас ги гледам на апликацијата INCI beauty и таму беа наведени овие информации кои ги набројав за состојката, а барав и на гугл оти многу се изненадив. Значи најверојатно се работи за оваа штетната, втората BHA, butylated hydroxyanisole (Е320), или е грешка? Секако кај нас на пазарот пуштаат понеквалитетни производи оти немаме рестрикции и законски регулативи од тој поглед. Sudocrem Antiseptic Healing Cream (6,5/20) https://incibeauty.com/en/produit/5011025045001
Сега читав и за BHA, бета хидроксидните киселини, најчесто се во форма на салицилна киселина и пишува дека ниту таа не е безбедна за бебешки продукти. Јас сум користела козметики со BHA за мене, ама еве што стои за бебешка козметика.
Е многу е лошо што кратенката за двете состојки е иста, па не можеме да знаеме која е која, ама во секој случај ни едната ни другата не би требало да се за нежна бебешка кожа.
А некој да препорача од кај да се земе марама? Сега гледам дека има на повеќе онлајн продавници, најевтина е на Muppet kids. Дали некој земал од таму?