Мајки вие кои доите, дали имате зголемено опаѓање на коса? Во бременост ми беше супер, ми се опорави целосно и не ми паѓаше од премама што пиев, зошто после короната многу ми паѓаше. Продолжив да пијам премама, но сега ми нема ефект. Па ме интересира дали има врска доењето нешто.
Da kako ne. So prvotk ne a sega mnogu mi pagja kosata duri sum zagrizena kolku mnogu. Vitamini nepijam redovno zosto imam kilaza dosta i jadam se
I mojata e isto kako sto opisa. Epten taka nekoja igracka da i e interesna pa da se svrti bocno. Edvaj sto i na stomace na racinja. Doktorive mi vikaat deka e teska ne ja drzat racete. Pa sega ja vezbam jas i gi cuvam napred. Se mislam so sednuvankevo neznam do kaj sum. Dali go seenuvad?
Да со царски сум,имав закажан преглед и отидов му ги оставив даги чува ама и со термин кај матичната имаше 5 жени пред мене да чекам и кога се јавив плачеа и двајцата многу и се вратив дома.Кога беа помалечки и плачеа имаа грчеви несакаше да земе во раце бебе,ќе се научиле во раце небило добро и затоа едното папочна кила има од плачење многу,неможев и двајцата даги зимам во исто време.И затоа сега ни едно кога плаче несе смирува кај него.Дека едното само плачеше и све околу него неможев на другото да посветсм внимание и затоа јас плачев зошто неможам и на двајцата исто да се посветам.Еднаш одсабајле муги оставив еден саат да поспијам и кога станав што да видам памперс не му сменил измочано искакано едното вришти и станав и мисе потпари тогаш.Викам гледаш дете плаче нешто го мачи памперсот кему препукне нети текнува даму смениш,требало даму кажам он само ако плаче се научил со тоа грчеви имаат како дете само плаче од грчеви само.Кеги остаи мокри неѓи проверува,и затоа се,помирив со судбина.Иначе ако не викам и ако несе карам ѓубре да фрли или нешто што растурил секогаш јас сум била нервозна и затоа ми плачеле децата.А он си вежба,си шета ништо не сие оскуден од порано што правел.
Ортопед ми рече до 6м да не го седнувам. Ама мојот се напнува за да седни. Значи го земам во раце и се витка за да седни. И го седнувам во скутот кај мене. И мене ми е полесно. Веќе е 5ипол месеци.
Јака ти душа мајка, па и со 2 Мораш да разговараш малку со мм околу чување на децата. Не се само твои. Не е само направи и замини си. Да, и тој можи оди на работа, ама и мајка е работа 24/7. Ретко кој маж да го сфати тоа. Оти на жена после пораѓај животот и се сменува од корен. Со раѓање на бебе, се раѓа и нова жена! И нормално дека ти треба помош и поддршка од мажот.
Тоа посебно што жвотот ни се менува,телото неможев да си прифатам дека имам стрии на стомак,ама сеа сакала нејкела ссе прифатив,а цел живот слабичка со даска стомак сеа плус стомак плус стрии,ама вреди цела мака.Тоа кажувам дека имам мажи и како мојов а има и татковци што добро гледаат деца и помагаат
Нормално е постпартум да паѓа коса. Обично некаде после трет месец почнува. Без разлика дали се дои или не.
Жено, чувај си го здравјето не само за себе туку и за тие деца што му треба здрава мајка. Закажи си преглед, чак и да дојде мајка ти или свекрва ти или и двете да ги почува во тоа време. Со вакво темпо ќе се шекниш, јас со едно дома и плус со помош па имам кризи, а не па да сум на твое место. Храбра си многу, секоја чест, ама кажи стоп, а не да се помируваш зошто само полошо ќе биде, директно ќе ти се одрази врз децата преку твоето здравје. Седни го човекот, како ги направил така и да ги чува треба. Ако не знае како, објасни му. Не е научна фантастика, се влегува во шема бар со толку мали деца секој ден е скоро рутински.
Ај јас да прашам пред да ме фаќа паника. Три ипол месеци сме. Почнува да пипка сама, си ги гледа рацете и се чуди. Знам дека е нормално. Е сега дали првите пипкања со раче, рацете им се малку така како згрчени, па после се опуштаат?
Ауууу, ќе се разболиш недајбоже. Јас сум дома со две по цел ден, имам помош највеќе за третото, па да кажеме дека сум со две како тебе. Мора помош, мора. Муабет еден дома, затоа што ќе прегориш да ми веруваш. Ни јас немам време за да излезам за дополнителни обврски надвор од домот, првиот период е тотален хаос. Ама мора да се договорите, готова си без помош Ќе вежба за некој месец, ќе вежбаш и ти. Првите месеце со тимска работа за да поставите рутина, разговарај отворено ♡
Да, и син ми доста време ги држеше како затворени, никако целосно не ги отвораше. Па ќе ги става во уста целите. После ќе си ги открие нозете, па ќе ги влече накај неа. Е од пред некое време, си ги стави и нозете во уста ама веќе е 8.
Џабе е. Како што кажува членката, ме потсеќа на мажот на една другарка. Значи, другарка ми 5г се мислеше дали да раѓа второ, ајде се реши оти нејќеше да го оставе сам, вика себично од нејзина страна, барем да бидат двајца, да има детето рода. Го моли буквално за 2 саати неделно да има за неа, ете да излезе со некој или сама, едноставно малце време за неа. Не и не. Работе тој приватно и после работа, ама не ги чува, не и помага, едноставно не се интересира. Ама, не е се во парите. Ете и самата вика дека големото не го воопшто барал татко му, а и кога е дома исто ко да не е, не го регистрира. Нема близина со него, само со мајка му си сака.
Даа, ги пика во уста цели. Дури до грклан хахах, се загрцнува од нив. Па ги шмука мислиш лижавче. Ама така некако чудно пипка. И си ги зјапа рацете.