Не е до доењето Јас не доев долго, а првата година без коса останав. И втората ми паѓаше додуша ама дека имам коса до под газ, не се приметуваше. Е сега фајнали после 3 години расте ко ненормална ко и претходно шо ми беше
Од кога почна да ви паѓа косата? Јас сум 7 недели постпартум, дури погуста ми е од порано. Што да очекувам?
Главчето го креваат да, се обидуваат да се исправат со телото веќе од 4+. Ама за седење е прерано. Кај нас и кај србите гледам дека премногу се форсира седење, седење под агол и сл. Тука никако не препорачуваат да се наседнува бебето, макар и со поддршка. Се очекува да седи самостојно до 9 месеци. Кога прашав зошто да не се наседнува, кажаа дека не било добро, дека многу веројатно детето така ќе ја скокнело фазата лазење, која е и те како важна за моторички развој. Еве отприлика како и што се очекува, и нормално, секое дете не е исто.
Posle 3 mesec vikaat pocnuva da pagja ama ne kaj site jas sin mi go doev voopsto ne mi pagjase kosa fala mu na gospod a sega imam bebe 3 ipol meseci ke vidime do sega e status kvo situacija
Lele zasto be taka :/ mnogu mi e zal mora da se aktivira povekje, ti imase osven bliznacite uste edno dete taka ili gresam?
Нема врска доењето, ваљда е до хормони нешто после бременост. Првото го доев цела година, второво неполни 3 мес, со двете околу 4 мес после пораѓај почна да ми паѓа. Јас имам многу густа, виткана коса до половина, мислам дека пола ми попаѓа. Сега мали е 8 ипол мес, од пред еден месец почна ко луда да расте, еден куп нови влакна околу чело
Јас приметив последниов месец, сега 5 направивме. Значи нема каде не наоѓам влакна, низ цел стан. Куче дома да чувавме немаше толку да има. Роботон гледам тоа тркскцана укочени што се уплеткани во влакна. До кога само ќе трае ова мене ме интересира.
Лаура нема да се изненадиме да кажеш дека имаш и маче и куче, па и некое тропско животно Коса паѓа од шок на хормони. @nikja гушка. Да се здрави живи бебушки, а и ти. Браво до сега што си изгурала, навистина си силна! Мажите првата година не се свесни за новитетите. Тие цела година станувале татковци. (дајбоже да станат) Остај тука сите што паламудат. Од Марс се нивните мажи. Stay strong sis
Ti blagodaram za ova, se nesto citav nekoi bebinja od 3 go krevale glavceto pa od 5 sakale da sedat skros i mislev da ne zaostanuva nesto, se zagriziv kolku i da sum svesna deka sekoe bebe individualno si e. Pa zatoa prasav tuka.
Мојава коса уште ненормално ми паѓа, и мојов дома, оди провери се, нешто не е ок ми вика абе аман викам, изгледа уште хормониве ми се хаос, ама како смешно ми кажа, ко неарна да сум утеши ме сис дека сум арна и ќе се среди косава