Ние сме за некој ден 5 месеци и почна да се врти и од меше на грб и обратно. Дали приметувате во овој период бебе зради вежбање нови вештини многу послабо да гуга? Активно гугаше сега многу слабо, дури паника ме фаќа.
I moevo isto pred pocetok na 4ti mesec kako da prestana skros da guga (mislam deka e normalno i deka mnogu cesto se slucuva ovoj period da prestanat i da se razvivaat na drugo pole pokje) mada ovie dve nedeli turbo brbla onaka kako babulinja da pravi (ne sum sigurna kako se vika ova) isto i koga cica ponekogas ili ako e nervozen “aaaa” ili “mmm” znae da pravi ona bash kako da pee. Sum citala bebinja sto ne gugaat do pokasno pa prozborele super, neznam ostanuva da cekame i da vidime, ne e mnogu kasno ima vreme. Sepak ako si zagrizena konsultiraj se so pedijatar ova e samo moe mislenje.
Гугаше и он активно околу 3ти месец, а сега откако почна да вежба вртење како да се фокусира на тоа а ова го батали. Сега кога покажува лутина или не е по негово повеќе како да р’жи да кажам, така звучи.
Сонц јас цела коса ја ишишав од што не стигнав да се исчешлам. А со едно бебе. Затоа и се дивам на @nikja Не ми се објаснува што е маж а што не, тука станува збор за емпатија и човечност. Нема потреба да се разглаба. Можеме да си бидеме и да и бидеме поддршка, и тоа е тоа.
Поддршка секако, и се восхитувам. Мајка што е способна да издржи за чедото, никој никогаш не е. Не и сме во кожа да знаеме што е и како е, ама дека треба да се зборува отворено и да се постават граници, треба. Зборувам за сите родители општо не само конкретно. Тоа е заедница.
Мајки како сте задоволни од летни вреќички? Се исплатат или доволно е со тетра само? Мојава ќе прави 6 во јуни, не знам дали да земам од ело летните ги гледав 1 тог се.