Ние сме за некој ден 5 месеци и почна да се врти и од меше на грб и обратно. Дали приметувате во овој период бебе зради вежбање нови вештини многу послабо да гуга? Активно гугаше сега многу слабо, дури паника ме фаќа.
I moevo isto pred pocetok na 4ti mesec kako da prestana skros da guga (mislam deka e normalno i deka mnogu cesto se slucuva ovoj period da prestanat i da se razvivaat na drugo pole pokje) mada ovie dve nedeli turbo brbla onaka kako babulinja da pravi (ne sum sigurna kako se vika ova) isto i koga cica ponekogas ili ako e nervozen “aaaa” ili “mmm” znae da pravi ona bash kako da pee. Sum citala bebinja sto ne gugaat do pokasno pa prozborele super, neznam ostanuva da cekame i da vidime, ne e mnogu kasno ima vreme. Sepak ako si zagrizena konsultiraj se so pedijatar ova e samo moe mislenje.
Гугаше и он активно околу 3ти месец, а сега откако почна да вежба вртење како да се фокусира на тоа а ова го батали. Сега кога покажува лутина или не е по негово повеќе како да р’жи да кажам, така звучи.
Сонц јас цела коса ја ишишав од што не стигнав да се исчешлам. А со едно бебе. Затоа и се дивам на @nikja Не ми се објаснува што е маж а што не, тука станува збор за емпатија и човечност. Нема потреба да се разглаба. Можеме да си бидеме и да и бидеме поддршка, и тоа е тоа.
Поддршка секако, и се восхитувам. Мајка што е способна да издржи за чедото, никој никогаш не е. Не и сме во кожа да знаеме што е и како е, ама дека треба да се зборува отворено и да се постават граници, треба. Зборувам за сите родители општо не само конкретно. Тоа е заедница.
Мајки како сте задоволни од летни вреќички? Се исплатат или доволно е со тетра само? Мојава ќе прави 6 во јуни, не знам дали да земам од ело летните ги гледав 1 тог се.
Кога почнавте да ги успивате порано? Мојава заспива стандард околу 10, и да влезам во 8 во соба и да заспие порано ќе се разбуди за 5 мин и ќе се презаспиваме до 10. Или ќе заспие порано еве 9 да речеме, 9ипол ќе се разбуди значи нема шанса да се успие порано. А во 10 ако заспие, 10ипол некогаш се комира до сабајле. Мене сега за сега ми одговара зашто и ние со маж ми во 10 си легнуваме ама знам ќе треба порано да почне да заспива..
Јас барам начин како да ја навикнам покасно да заспие. Иде лето, да може да искочиме. Ќе бидам на работа, само поручек ќе ја гледам. Мојава 19 ч веќе спие.
Кај нас добро е што многу сака да е надвор. Па ќе користиме. Ама озб. На работа до 4-5 , ја зимам и идеме накај дома. Додека стигнеме , ќе фати скоро па 18ч, таман сонце ќе се намалува и да искочиме. И моите ќе ја шетаат од сабајле, ќе биде во двор. Ама сакам и јас да ја видам и да и посветам внимание.
Јас баш заради таа причина што денот ќе наголеми, почнав веќе една недела да го легнувам подоцна. Сега го легнувам во 21:00. А претходно во 20:00 беше комиран. Првиот ден беше катастрофа кога пробав. Едвај издржа и тој а богами и јас Секој ден по 15 мин подоцна легнувајте ги, да не му биди одма сето изреметено. Еве сега веќе си се ухода и тој. Денес последна дремка до 19:15 и си заспа сега во 21h
Исто ќе ми биде и мене кога ќе тргнам на работа ама здравје јас имам повеќе време за да поместиме барем до 20:30 ако ништо друго.
Нема шанси деновиве да ми успее, дремките преку ден и се катастрофа и е ненаспана и уморна и и да заспие во 18:30 она ќе тера до утре а не да дремне па да заспие после пак. Еве прееска во 18:40 почна да плаче за спиење, за 5 минути заспа ни млекото не го испи цело и уште спие и ќе си тера до утре со исклучок на тоа што се буди за да јаде. Ама се надевам ќе се оправиме преку ден за да пробам малку да и го одложам ноќното. спиење.
Сега ќе затопли и веќе сум со еден план, па ќе видиме како ќе се одвива. Ќе почнам по една недела да поместувам за 15 мин, а и ќе шетаме повеќе надвор и ќе истераме убава дремка надвор. Имам време два месеци.