Dobro taka davaj im. Taja procenil pedijatarot. Ne treba i da se preteruva. Mene dvajcata ovaa doza mi ja dadoa 5kapki na den plivit d3. Obrazlozenieto bese deka e zima i nema dovolno sonce a malava ima kilaza. I ne preprasuvav dali ima nesto drugo. Sega sme na ortoped ke preprasam i tamu.
И ние сме колку вас, ама уште не се врти и главата неможе многу да ја држи стабилно. Ако го ставам на стомак ќе се држи за нешто и рацете како да плива на суво,кога ќе се умори му паѓа главата како некоа патка у вода. Дали треба да се загрижам?
Pa po izgledive ne treba, i moeto isto kako da pliva na suvo mnogu e smesen, ke se drzi malce na lakti ke fati igracka duri e na mese ama kratko, samo probuvam mnogu cesto da go stavam bidekji ne izgleda kako da obozava na meshe. Vrtenjeto uste go nema usovrseno, probuvase kako od nervoza i do sega nekolku pati e svrten, mu stavam igrace nesto demek da se svrti po nego da go fati no ne se interesira. Site isto vikaat sekoe bebe koga e spremno ke si napravi.
Isto i jas, pomina tretiot mesec se teshev mozebi ke me odbegne no eve sum, mi se cini pola kosa mi padna a uste ne e prestanata…
Вие сте добри, ние од 22 почнеме да се успиваме до 23.30 -00 заспива. Се мислам дали е во ред инаку не ми е проблем и јас седам до доцна,мм вели ист е ко тебе ноќна птица,он ќе то легне дека прва смена на работа ние почнуваме да играме тогаш. А како ги успивате за подоцна или порано? Јас чекам да му се преспие самиот кога ќе реши дека му се спие ..
Пробај стави му пешкирче под графи кога е на меше, како потпора, и повеќе ќе издржи на tummy time. Ставај го повеќе на меше да ги ујача мускулите на вратот, пробај и на тебе на меше.
Лелее јас па сакам покасно да заспиват. Во 7 мојава легната е заспана, вчера сакав као демек нешто покасно малце да ја остам бар кај 7ипол да заспијат си направив проблем цела вечер плачки беше . Мала е мојава ама лето идат поголем денов ќе биде незнам Јас кај 6 ја капам и одма вспална ја легвам во мирно затемнато пробај така .
Мислам дека за на лето посебно ако си во стан не се исплајќа да земиш,големото неќеше воопшо да е покриено на лето ама па 1 год имаше , јули е родено.
Вчера и денес не цица како што треба, ќе повлече неколку пати и се врти, ќе ја свртам пак накај мене и исто два пати ќе цицне и преќинува. Мислев ај вчера не и бил денот, утрово исто. Еве ја сега заспа гладна. Не е какана ова и е трет ден, не е својствено за неа. Што може да е? Совет што да направам?И сменив позиција, сменив соба, на тивко исто. Се нервирам ептен. Ако вака тера ќе морам да почнам со вкусови веќе, а викам ок напредува, не брзам.
Кај мене е така вејќе двр недели од кога прима вакцина.... едвај заспана некако да и дадам да цицат , напредува супер зедов и дома вага да ја мерам , али со цицањево катастрофа , и јас едвај чекам со вкусови да почнам мала е уште следна недела 4 месеци прав. Све е испробано да е тивко да е затемнето , да е расположена пред да цицат, со легнување прво муабет па нудење, имам пробано чак и со сила да и ставам тогаш само полошо е . Незнам
Мојава е 5 месеци, време и е за вкусови али си викам ајде барем уште две недели и полека ќе полека ќе почнам. Не знам што може да е, фаза ли, да не ја болат непцата. Гледам преќина и глодалките да ги става во уста, како да ја иритираат, само раце пика. Не знам како да ја натерам, а си цицаше убаво на два саати без проблем.
Дојдов истото да го прашам, пошо план ми е да преминам од аптамил комфорт на аптамил пронутра. Кога ја префрлав од хип на аптамил беше околу 2 недели и само и дадов аптамил, одма го прифати од прва и така продолживме.
И јас сакам на аптамил да се префрлам, т. е. Морам бидејќи Новалак се при крај. Ако има некоја искуство нека не упати
Da ne treba navecer nokna kasa da davas? Mene toa mi preporaca pedijatarot koga bev na konsultacija za pocnuvanje so vkusovi i dohrana
Да не е рано за ноќна каша? Знам дека има такви ноќни од 4+ ама ние уште немаме убаво прв оброк воведено. Ти ќе даваш? Кога се дава таа, колку време пред спиење?
Pa ke davam verojatno na 7 zdravje so ogled na toa sto veke kasnam so vkusovi… mislam ne kasnam tuku na 6 ke pocnam nautro so ovosje i zelencuk vkusovi… a noknive kasi ubavi se isto da gi drzat. Na orvoto mnogu mu davav ama taka od kaj 7mi mislam otkako gi proba vkusovive…ama sum davala i so grzi tie na lino kako pudingcinja sto se, na humana edni imase neznam dali gi ima uste. Ako ima nekoj iskustvo neka kaze