Ивини што прашав. Кажав веќе, големо ми е првото, многу време помина скоро и ништо да не памтам како и што давав. Плус претпоставувам се сменети некои работи, нормално има нови истражувања и препораки. Тука има мајки со помали разлики на деца па се консултираат бидејќи се забораваат работи. Не сум забегана ако памтам како требаше да прашувам тука. Фала ти на одговорот во секој случај
Биби, а наредниот дека ладна ќе биде од фрижидер, ја оставаш на собна температура некое време или ја загреваш?
Не се лути одма, никаде не те навредив, се нашалив и насмеав секој нека си праша што си сака, форумов не е на никој Ете мое искуство ти кажав, прочитај го ако не ми се лутиш
Vika sok ili kasicka. Znaci kako nas porano (sokce od morkovce) zosto sekako neznaat da zvakaat samo da go probaat vkusot. Na pr mene taka mi dala majka mi prvo sok od jabolka cedena. a utredenta grav ne sala nastrana. Zaradi probuvanje vjusovi i eventualna alergija. Da trajnosta sto prasuvas podolu. Kasicka otvorena gotova do max dva dena ako si cuva vo frizider. Ako ja ostavis na sobna za 30min-1h se rasipuva i treba da se frli. I se zapnav na temava ja razrabotiv. Prasaj me sea sve sto sakas
Зависи и од бебето, мојата од најмал проток 2ка на натурал респонс авент шише од почеток пие и цоца за максимум 10 минути сега веќе 120мл. Ако ти пие долго време, смени проток. Јас не и менувам пошо машала пие растура од најмал проток.
Ќе те прашувам и ќе ти досаѓам да си знаеш Леле муабетов со гравчето и мајкиве хах . Мајки ми вика ти кога беше бебе кога икаше лимон ти давав да преќинеш и мед на цуцлата за да ја фатиш, а манџи веќе јадеш и ние што јадеме од 7, 8 месеци У несвест ќе паднев од муабетот хаха
Го ставам често на мене и не се буни, ја крева да разгледува. Ама ви носење најчесто кога сака да се врти лево десно и почне да ја клама, тешка му е го занесува. По колку време ги оставвате на тимми
Мајка ми на 5 месеци ми бапнала цело шише кравјо млеко неразредено за да спијам ноќта да не бидам гладна. И вика после не ми беше јасно зошто те болеше мешето се чудев па ми текна може од млекото и е.
Во ноќните каши со гриз има глутен во повеќето, плус да не ти е рано за воведување на глутен на 5 месеци? Според табелата јас што ја следам на 8 вика глутен се воведува, јас некаде накај 7 воведов
Дедо ми на сестра ми и макна на лепчето од тоа мрсното кај што се пржеше месо. 3-4 месеци имаше хахахаха
Одма, не сакаше со 2ката. Два саати пиеше, повеќе се уморуваше и одма сменивме. Цел ден на саат време ја ставам, ама од кога ја држи главата не сака да смисли на меше, одвај 5 минути, со молење.
Мислам дека немаш простор за грижа, на таа возраст тек сфаќаат дека имаат рачиња, па ги гледаат, шмукат, едноставно ги истражуваат, ново му е. Исто и моето на таа возраст, едната рака ја преферираше, повеќе со десна посегаше по играчки, на таа страна повеќе се вртеше, ние дури и на физикална стигнавме дека во комбинација со сплеснато главче ни рекоа дека е тортиколис. На крај испадна ко што ни кажаа на ортопед, на таа страна лежело во стомакот затоа така преферира. Сега е скоро 9, си се врти сам и на лева и на десна, си игра и со двете, немаше ништо, џабе трауматизирав дете со физикална. Ако имаше нешто на советувалиште ќе ти кажеа, барем кај нас детален преглед, рефлекси на рачиња, се' гледаат. Опушти се, не барај во се' симптом оти ќе збудалиш.
Секоја прилика што ќе ја добијам, цицал па го легнувам на мене, на подлога да игра го оставам па го вртам на меше неколку пати, седнувам да јадам и на маса до мене легнат и го ставам на меше, исто и на кревет уз игра го вртам повеќе пати. Некогаш седи подолго некогаш неќе, мое е да го ставам така.
Баба ми исто ми кажуваше дека нејзина сестра била хранета со пржено брашно и вода Немала млеко мајка им и вака ја хранеле. Подобро кравјо да и дале. Денес ние имаме барем секакви опции и пристап до информации.
Свекрва ми ми го има кажано истиот муабет со брашното. Што немало да им истекне значи. Па и тоа со медот и цуцлата... Страшна работа
Ако ти е за утеха, и мојот воопшто не сака tummy time. Одма кенка, ржи, се витка за да го земам. И водена подлога му зедов, ама џабе