Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Фала ти за одговорот. Карлично беше мојава, со газот доле и многу лошо беше наместена. Па затоа и има естетски едно уше различно, па и нозете и беа како жаба, па и вратот едната страна повеќе ја преферира, нема никаква дијгноза, едноставно таква положба во матка, заради тоа и главчето го сплескавме малку, ама сега гледам доста сме го оправиле, што ми падна камен од срце. :l:

Hinebrra likes this.
  2. P.S.love

P.S.love Популарен член

Го исправ на минимум, преживеа, убаво се испра.:)
    Да, во право си, и јас така за многу работи, иако пишува рачно, перам на минимум, па ок било досега. Ама за ова не бев баш сигурна.
    Фала:l:

Laura7 likes this.
  3. Feniksgirl

Мајка ми вака е хранета ко бебе. Мала разлика се со вујко ми и вака е хранета.

На муабетот со манџата, мајка ми ме оставила на 4 месеци да ме почува баба ми на кратко. Кога се вратила со компир манџа ме ранела баба ми, мајка ми на апарати.:drunk:

Лалина, Kala22 and gwenst like this.
  4. gwenst

gwenst Популарен член

А јас што да речам што мојата свекрва уште е со такви размислувања, дека бебе требало да јади се(facepalm) да ти е страв да го оставиш да го почуваат:whew::rofl:

Лалина and Feniksgirl like this.
  5. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Мојот само кога ќе се умори ама јас обично само наутро го вежбав и ставав на стомак инаку на мене го ставам да лежи кога сум седната.А за водената се мислев многу дали да купам или не дека ве читав овде дека вашите не сакале ама јас мислам дека мојот ќе сака и конечно после толку време мислење ја порачав па ќе видиме.
    Незнаев дека треба толку често, еднаш до 2-3 пати го вртев ама не по многу време. Инаку уште ми повраќа така да после јадење тешко да го свртам го чекам ама пак мин поврати па ќе заспие и така се во круг..

gwenst likes this.
  6. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Mojata pa e epten sovremena. So napredni sfakjanja i sve. So prvoto koga jas pocnav korka lepce da mu davam na pr veke imase 8m nz tocno on si go zede si go jadese i jas togas sfativ deka mu davale koga go cuvale “za da si gi cesa nepcata” uste na 5 meseci:whew::whew: i jas bev na aparati togas..

7. gwenst

gwenst Популарен член

Хахахах лелее(facepalm)
    Ништо чудно и јас нешто слично да доживеам

Abc baby likes this.
  8. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Mozebi pogresno se izraziv. Mislev na onie kasi sto se kako vo kutija na hip na primer so mleko sto se pravat. Mlecni kasi. sigurno ima i bezglutenski od niv

WhiteCat33 and gwenst like this.
  9. adena

adena Активен член

Не ги знам за да кажам за кашите но вечера се воведува последна, се почнува со пробување вкусови, па доручек после ручек и на крај вечера, бебчето на членката има 5 месеци и уште незнам дали вовеле целосен доручек. Затоа е прерано за било какви ноќни каши мила. Дали имале или немале глутен не е голем фактор сеуште.

Лалина, WhiteCat33 and gwenst like this.
  10. FarfallaBlu

FarfallaBlu Истакнат член

Од каде имате земено водена подлога? Наоѓам само на мапет кидс, ама не знам дали може негде и во Скопје да се најде? Тенкс :)

11. gwenst

gwenst Популарен член

Мојата е од Тему :D
    Мислам има и во Jumbo, провери види

FarfallaBlu likes this.
  12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Пики Струмица.

FarfallaBlu likes this.
  13. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Лотус Струмица.

FarfallaBlu likes this.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Феникс, басламот е база на масла и потечна формула, додека кремата е погуста . Ако составот е ист разликата е само фармацевтската форма. Не сум ги отворила да ги прочитам во составот. Старосватицата и колешка моја работи таму козметиката им е врв... Сестрами исто ја користи и баш за внукава кога била на преглед на почетокот Докторката рекла што користиш кожаата на бебето е многу негувана и свежа. Маслото го користеше после туширање тоа од бадем цела ја масираше. Кремот за лице, пеленската.

merriel0 and Feniksgirl like this.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Едното е балсам другото крем. Балсамот е погуст и како за поизиритирана кожа.

Feniksgirl likes this.
  16. gwenst

gwenst Популарен член

Предложете некоја четка за шишиња. Јас имам од tommee tippee, ама тие што се како влакненца почнаа да се распаѓаат :rofl:

17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Јас имам од бејби лове, вака ок беше и убаво ми миеше иако кратко на почетокот само користев . :) Не знам какви се дргите ама оваа ми се свиѓаше што доле на четката имаше сунѓерче.

gwenst likes this.
  18. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Jumbo 300 den

19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Na niv pisuva 4+ i ako e gladno na primer ne mu stiga mlekoyo i se budi navecer cesto zosto da ne. Pisuva na nego deka moze za dorucek rucek ili vecera. Vsusnost mlekoto ke bise samo malku zgusnato so orizlvi snegulki. Jas taka mislam neznam

20. Feniksgirl

Бебе два дена по ред кака два пати дневно, што и е нормално за нејзе. Амаа едната кака ни е супер златна, а втората ни е накај зеленка. И вчера и денес. Ајде вчера мислев од јадењето, сабајле си се искака и пак златна и си реков од јадењето било, сега пак какаше каката зелена… само на доење сме, ништо не прима дополнително нит па сум јадела поразлично. Си цица на два саати. Не верувам да е гладна моча растура.

nikja likes this.