Јас имам заприметрно дека ко ке јадам марулка , зелена салата кака накај зелено не зелено . Имам на док прашано дали може од тоа да е , ми рекоја дека не немало врска тоа као млекото си е преработено , али јас мислам дека е од тоа , бидејќи не ми е десено еднаш само така . Види со имаш јадено запримети . А некој викаат и као настинато ако е така кака .
Јас знам дека можно е да е зелена каката и ако многу брзо помине млекото низ дигестивниот систем. Не мора да е настинато.
Од педијатар ми е кажано , дека и зелена кака е ок, освен ако не е секојдневна. Исто и од прејадување знае да биде зеленка.
Кога беше на Бебелан, цело време беше зелена, викаа од млекото. Кога почна да јаде има денови кога е зелена, а нема јадено пример спанаќ или блитва. Знае и да се прејаде, од бебе си е лакомо...
Јадеше брокула и каката исто како брокулата. Кога кадеше тиква иста боја и беше. Кога почнуваат да јадат и нормално е да менува бојата на каката.
Мојот откако почна со вкусови, некогаш кака 3-4 пати на ден И да, секогаш му е како тоа што јадел хахахха
Мојава откако почна со вкусови, не ми кака секој ден. А нема ни тегоби со меше. Сега на контрола, баш ќе ја прашам др. А и нешто не јаде. Мрза ептен е за тоа.
Ќе си почне, не и се брза И мојот беше така, сега сам отвара уста. Јас зафркнав работа дури му ја погодив лажичката
Од canpol, оваа потесна што е. Другите изгледа сите широки му беа па не знаеше што да прави хахаха А овие се и со показател на топлина. Ако е многу топла кашичката, сменува боја
А тањирчиња некои убави од кај да земам? Гледам на интернет сѐ повеќе користат дрвени, ама не сим за такви не се мие убаво дрвото.