Бебево два дена по ред, а влеземе да се успиваме плаче мислиш ја коле некој… одвај цица со тегнење со плачење, и на крај вадам измолзено и и давам. Го пие и некако ќе се смири па ќе се успиеме. Е од коа ќе ја успијам ќе ја легнам и за пола саат почнува да вришти во сон. Вришти страшно значи, одма одам и она уште спие и кенка како уплашена задишана, ама спие. Ќе ја земам во раце да ја смирам, ми спие и кенка во раце и некако ќе се смири и ќе ја вратам во креветче. Втор ден по ред.. Што може да биде? Се вадам малку од памет.. можно ли е да е исплашена и да сонува нешто?
go ceshaat dali znaete od shto mozit da e ????9m sme. rojazol krem koristime ama koda ne pomaga posle se pojavija i na celoto
prativ slika na doktorkata mi rece navodno gabicki se koga ke oslabi imunitet na kozata ili kontakt neso krem obleka i mi go dade rojazol.kremot
Моиве се потат позади на главчето ако ги држиш и рацете и нозете им се потат а камен ладни им се.Дома ние е топло со парно и само по боди по долги се и долни тенки и тенки чорапчиња.Незнам зошто вака и како веќе даги облакам децава
Животни чувате? Имало бебо близок контакт? Обавезно на кожен лекар ова е габа, се шири, чеша и пече премногу.
Ние сме 15 недела едното близначе наеднаш вриснува да плаче и тешко заспива навечер,изгледа во скок е
Исто е и моево. Раце и нозе испотени, а ладни. Ај рацете бидејќи си ги става во уста, ама и нозете. Почна и на главчето да се поти, особено кога цица. Исто и јас го облекувам, боди на долги, долни со стапалца или обични со чорапчиња. Шпикозни, ретко под нив боди на кратки, или боди на кратки ракави со дуксерче. Често го оставам и со боси ножиња, топло ни е дома.
Исто и јас им ги соблекувам чорапите пошто како мокри им се и после камен нозете.Инаку да и главчето кога пијат млеко им се поти позади кога ги држам
За 6 дена правиме 4 месеци. Бебето во последно време цело време е со раце во уста си чеша непцата се нервира, играчки што и да и дадам одма во уста става се а и многу се лигави. Дали е можно заби толку рано или фаза е?
Орална фаза е. Нормално е се, можно е и забче, ама реткост е тоа. И мојава почна на 4 месеци со се тоа па на 9м извади одеднаш 2 забчиња.
За бебе од 2месеци какво млеко за тело и лице користите? Дали е добро млекото за тело од Хип или мустела да земам?
Јас мустела користам сега немам пробно Хип. Еве веќе повеќе од два месеци со истата сме, супер му е. Почна егзема да му се прави и од кога ја смирифме почнав со маслена купка да го капам, за да му ја одржам по хидрирана кожичката.
Weleda од невен. По природна козметика од Хип и Мустела. И Еуцеринот исто е пре убава колекција. Јас ја користев зошто имаше тогаш како атопична кожа и супер се покажа.
Јас внимавав да може и полу лежечка позиција за да ја користиме и пред да можи бебче да седи, важни се мислам потпирачите за нозе да не му висат ноџињата. Гледај да е стабилна бидеќи како што растат се повеќе мрдаат да не се кланта целата. Тоа е мислам, ако некој знае повеќе нека надополни.