5ти. Душа не остана. @BellaBibi денес и јас со душа чекав да го легнам да спие. Еве се тегнам на спална еден сат, не можам да се соземам
Isto se sto napisavte: vo kolica ne, vo kola ne, cucla ne, vo race cel den da. Spie do max 30min na den. Navecer edvaj zaspiva…cica po 2-3 minuti. Reagira na sekoj mozen zvuk.. se luti, ‘rzi..
Исто буквално. Два дена зајдува од плачење, дури сакавме на доктор да ја носиме да не ја боли нешто. За глупости плачи и дури и во раце не се смирува. А постојано кенка, значи штом е будна цело време кенка. Да се смее или да си седи мирна нема шанси. И сношти првпат навечер журка правевме. Мислам ќе се мрднам уште 3 недели, дури да заврши.
Прееска пробав да го ставам во креветче откако го заспав. Го спуштив, во секундата ги отвори очите и скапа пиштење, и премирање дури. Се препотив значи. Па ајде пак во раце да го смирам и успијам, и така саат и пол рацете ми паднаа на ноќе се буди на секој саат и се превртува низ креветче едвај чекам да заврши скоков, оти психички паднав
Бебе старо еден месец секоја ноќ во исто време се утепува од плачење не се смирува со ништо, а преку ден бајче
Синко утре прави 37. Од некна веќе си дојадува каши, допива млеко. Полесно заспива и денски и ноќе. Скоро завршува, се враќа дете во нормала. Ептен никаков 6 скок, прв што му го поремети јадењето. Стварно од лош полош натаму.
Јас сум распадната. Раце нозе немам. Капак на се, пак почна со носот , па и од сабајле ми закашлува. Обелев во косата.
Мајки 4 месечно бебе колку треба да е будно? 2-2 ипол саати ли? И колку дремки? Во трет месец гледав да не е буден повеќе од 90минути, ама сега гледам подолго дека си е буден веќе.
Моето тој месец максимум будна беше 2 часа, толку издржуваше. 4 дремки, од кои едната подолга, до саат ипол. Со тоа што после будење најкратко издржува за дремка, веќе после саат и се приспиваше. Но фази се и менуваат, а и секое бебе е различно. Еве сега сме 5++ веќе едната дремка ја исфрла полека, на три бевме вчера.