Лелее аман па тие со тој Frezyderm, само тој го нудат. И мојов само таму купува, амаа строго со слики од нет, симнувам, праќам на вибер и кажувам само тоа да купи не они што си сакаат. Можеш слободно да вратиш, чувај сметка, имам враќано витамини без проблем, ама може и било што, не отварај и покажи сметката, ќе средат они.
Дали постои некое средство кое ефикасно отстранува дамки од гомца (од доено бебче)? Го имам тоа што се прска од Frosch ама не ги отстранува целосно, исто и Omino Bianco
Сонце, ставај ги исперени на сонце да се сушат. Не ти треба никакво средство. И не ги пери на висока температура. Тоа ги ,,закаменува" флеките. Јас тие што ми беа со гомца исфлекани, на cold wash ги перев првен па ретко стигнавме до сонце.
Sapun merima tie bebeskite od vremeto. Prvo na raka ubavo istrij dodeka da obeli pa potoa vo masina stavigo. Isto i dr.Beckmann sapunot e dobar za tie flekiZ jas na frosh zemav edno malecko sega da vidam tie zoltite fleki na stojank alista dali ke gi izvadi. No mislam ti fleki nisto ne gi vadi
Пред да ги ставиш во машина тури ладна вода на флеката и испрскај фрош. После 15мин пушти ги во машина
Ми даде роднина на мм, домашен сапун од времето што правеле. Ќе исперам со него, па на рака ќе исперам и после во машина.
4месеци сме, вчера 5 пати какаше.. секој подој значи, жими последниот не се искака. Каката нормална, како за доено бебе. Никогаш до волку не какала, од 1-3 пати си кака. Денес, ерупција, до врат беше искакана, проби преку пелена прв пат. Ништо немам сменето во исхрана.
И мојава вчера, 4 пати едно по друго. Јас смени пелена таа искакај ја, мијам под чешма пак пелена пак какање. 4 пати вака хахаха
Така и дошло хахаха. Мојава сабајле буквално во секундата кога вадам стара пелена и ставам нова лом ме напраи. Значи лом. Алишта подлога тетра пелена се сум фрлила у канта тоа ништо ке го пере. Па уште кака и ми се смее абе ќе се убиев хахаха
Јас одма тријам со сапун и перам на 90 со фрош, ниедна дамка не ми останала. Но важно е да не ги оставиш да стојат и се исушат.
Па не, исто јадам.. овес јајца насабајле, ориз месо риба компир за ручек, салата за вечера обично.. и кафе. Тоа е тоа, не менувам вака нешто ептен
Мајки, како нудите чај на бебе? Ние сме 3 месеци и педијатар ми рече дека можам да почнам со вода и со чај. За вода сакам да почекам оти сме само на ад а чај зедов и сакам по малку да давам.
Имаат такви денови и мојава така еден ден 4 пати, се загрижив, викам што стана. Нареден ден ништо, не се искака.
Мојава се научи да заспива на цицка и на секое будење ја бара. Така правеше и првото па кога го одбив, фати за утеха прст да цица и едвај го одвикнавме на некои 3, 4 години, ако добро се сеќавам. Е сега за да не ја повторам истата грешка, како да презаспие без цицка? Како им правите вие? Пробав да не и давам, не успешно, бара цицка и готово.