Отвораш вадиш неколку лажички во друга тегличка или тањирче и топлиш другото затвораш и во фрижидер ќе чуваш. Земи со лажичката и допри на внатрешниот дел од раката да не ти е жешко и таман е за јадење. Утре пак тоа шо останало исто ќе го затоплиш.
Епа супер, ви ги јадат така, не се бунат? Читав упатство на тегличката и така пишуваше, ми имаше логика викам сигурно повеќе ќе го сака млако, па сакав да ве прашам затоа.
Ja tupis ama aj se sheguvam… i jas do morkov pocnav ama go varev.. sea morkov jabolka od gotovite ke zemam..
Јади мојот, зинува И јас почнав со морков, и само тоа не ми прифати, и баш ми е криво. Единствено потопло му давам гриз, т. Е. Со сосема малку млака вода го правам
Kako tocno ide dozata koga varis griz? Kolku voda kolku griz? Dali cisto go davas? I dali dodavas mleko?? Posle koja vozrast se dava griz? Dali se kombinira so ovosje? I dali se dava za pojadok?
Јас гриз имам од хип земено. Првиот пат кога правев по упатството, испадна како водичка. И сега му правам од око, дури не добијам густина како што ми одговара. Од 5 месеци па натаму можи, овој од хип додуша пишува 4+ Јас му го давам со банана, едно од поомилените му е. А и чиста каша од гриз така ептен сака да јади. Не знам зошто а баш неутрален вкус има
Мојава не е репер за јадење. Морков би јадела секој ден, ама тоа нема шанси. А инаку ги јаде тие 5-6 лажички де.
Јасно ми е тоа сакав некој да сподели искуство дали и кога бил. Пишува до 6месеци, матичната фатила термин за другиот месец 2 ипол месеци ќе има здравје ми е да не го малтретирам дали да почекам. Вие бевте? И дали знаеш колку е ремедика прегледот?
Ремедика е околу 3000. Супер што фатила термин. Не малтретираш, за негово добро е и да си бидеш раат.
Ние сме 4ри, уште не сме биле. Вака детево си слуша колку што гледам, се врти дури и по име кога ќе и викнеш, не разбира нормално, се врти на гласови. Ама денес сме на педијатар и ќе и спомнам. Вие бевте?
Ние бевме на уво грло нос пред една недела ставаат како едно апаратче во увцето и мерат за слухот,иде доста брзо.Упат само од матичен кеси земеш
Дали може на 4 месеци да ја чешаат непцата за заби ,неколку дена ми ја фајќа градата и тегни ,се вцрвува малце околу уста и одпојќе кака. И каков гел за непца користите?
Ние за недела дена полниме 4 месеци и многу ги мачат заби набрекнато им е непцето,пикаат раце во уста со цуцлата ја вртат низ цела уста наеднаш знаст да вриснат,лиги им течат цело време кога кеим стаам прст на уста гризат јако и го трлаат непцето