Па може, ама и не би требало. Иста е и мојава, не се заби. Орална фаза им е, се лигават премногу, раце бутаат до грклан, и се живо во уста пика и шмука. Нормално е. @nikja
Нас кога бев на педијатар пред недела или десет дена баш ја прашував и ги гледаше кажа дека им се заби и баш ми беше чудно толку рано и сестрата ми кажа да несе чудам нејзиното и извадило на 4 месеци забче.Секое дете различно им е процесот на вадење заб и колку кеги мачат
Мојава не фајќа па цуцла никако и градава ми ја влечи ми се чини ќе ја искини ама па не гледам нешто како набабрени непца освен малце така од внатрешна страна бело ама сосем малце. Првото дете на 5 месеци му излезе забче. @Feniksgirl Можи да и орална фаза да му е али ова што се вцрвенува околу уста и тегнење на града поради тоа си помислив на заби.
Абе може да, и маж ми извадил на 4 месеци. Ама и дека им е орална фаза, да не се чудите, затоа. Еве, иста е и мојата.
Мојот откако почна од 3,5 месеци да се лигави не е прекинат уште еве, сега има 6. Се што постои од страна на играчка го врти низ уста
За на клиника не успеавме да отидеме. Ремедика не вратија, дека била над 3 месеци. Се обидоа да измерат слух, ама неуспешно беше.
Не да тупам, отров сум, за секоја работа по сто пати ја тумачам, али тоа е, посилно е од мене Инаку дадов сабајле малце морковче, се изначуди што и давам Здравје утре повеќе ќе и дадам, па ќе видиме како ќе тераме После на ред ми е јаболко.
Мојата почна многу да се лигави и бута цели шаки во уста од вториот скок кога почна во 8ма недела па еве си продолжи. Не и тргам раце од уста, нека си го истражува телото, а и тоа брцање раце им е начин на себесмирување од плачење. А скрининг за слух и направија уште во болница додека бевме. Дополнително и направија и ортопедски и кардио скрининг.
Педијатарот ми рече сѐ да обработам тетмички освен банана и авокадо. Ги ставате така во блендер со малку вода или со вилушка ги испасирате?
Ако сум оставила каша за утредента во фрижидер, ја вадам на собна тт и после во нејзино тенџерче и притоплувам, не којзнае колку, да не е врело, ама сакам да е топличко. Јас така си сакам, ние си јадеме топол ручек, зошто да не и она, не ми е тешко за секунда да и пристоплам. Ете не си сама, и јас сум како тебе, мислам премислувам и така си решив. А она еве надвор каснувала и каша на сталажа што сум ја чувала, не прави проблем. Терај си како мислиш дека ти е по убаво. Јас во блендер ставав и додавав од водичката каде се вареле, понатака пасирав.
Банана така давав пасирана со вилушка, денес прв пат со рачен блендер заедно со јаболко ја изблендирав.
Прееска надвор кенкаше пак, изгледа жешко и беше. Гледам сега пак и се појавиле како црвенила на грбчето. Имаше и пред некој ден исто. Како да знам дека не и е од морковот туку и е од жешкото пак? Исто приметив сега сува испукана уста има, до сега не и било така.
Леле и јас тоа се прашувам, како да знам дали топло му било или е од храна, ми се случи од тиквичка се нафрла цел буквално и на штрек сум.
Мајки качив температура 37,4. 37,6,само температура ништо друго немам Бебето ми е 2 месеци сали може да ја дојам додека ми врати докторката да не побара
Мене патронажната ми рече дека реакција од некој вкус може да се појави околу устето само.. Така да најверојатно од топлото и е
Слободно дои ја, така ќе и пренесеш и антитела ако нешто ти е. Течности многу сега пиј, зошто и самото доење дехидрира, плус температура имаш.