Еве и друга членка ми потврди, ако има реакција би било околу устето, затоа и малку даваме прво. На телото и биле значи врукици. Јас пред некој ден, кога нагло затопли, а учена да ја преобликувам, ја сварив, цела беша со црвенила и точки на грбот.
Мене педијатаров ми рече, тенки слоеви. Боди хеланки и лесно јакниче. Амаа, мојава ако и го ставам јакничето, цело Скопје ќе не дознае…
Хеланки доле, боди и тренерче и плус елече откопчано, без капа. Не знам што помалце да и облечам, вришти. Е сега може ја поти и нервира транспортерот, зошто со тоа ја шетам, корпата да не ја види веќе, нема шанси да лежи
Јас ја шетам само по памучни тренерчиња, нит јакна облакам ни ќебиња ставам. Моево дете најголо е вака на улица што гледам. Денес видов мајка со дете во скафандер. Кој што сака нека каже, ама мене тоа ми е за греота, прегорено детето спие. Што да прави кутрото не знае кај се наоѓа… Денес две баби пред зграда ми искоментираа што не сум и ставила ќебе. Викам вие што не се покриете со ќебе надвор? Жешко е. Епа жешко е.
Сесрее, боди и хеланки, толку. Во неделата во Сити мол една до мене со бебе ме гледаше наопаку И тоа вриштеше дека постои татко и со нејзе на сонце… и коа застана на сенка се уќуте и заспа, и под сенка 2 саати отспа во количка.
I jas sum tupadzija ama u posledno vreme nemozam veke premnogu energija mi odzema toa i kolku i da citas/ prasuvas/ gledas / baras pak nekako na kraj ne sum na cisto. Takvo cuvstvo imam jas
5 и пол сме, па што знам дали и е кнап, вика до 1 година е, ма да на упатството стоеше 24 месеци. Имам трет дел, ама тој мислам е за кога убаво и стабилно ќе седи. Ќе го ставам и тој во функција кај и да е.
Па од 4 месеци можеш на 45 степени а од 5 на 60, така да намести си го потпирачот така. Не ја кифли во транспортер, греотка е, и бетер жешко ќе и е. Колку кила има?
Кажете ми дали вакво да и земам за водичка и чајче, дали е соодветно, како со меко клунче е? Не фаќа цуцла, а и дека цица не ми се дава шише сега и барам нешто што ќе ми замени, а да не бутам со лажичка, мачно ми е.
Исто и јас денес забележав црвени точки на грбот и ококу шијата а уште немам почнато со вкусови,сигурно е од топлото нели
Е се спушта де тој дел. Не скроз ама таман ќе и биде. Ние веќе медец дена сме со тој дел. Друго не ја собира.
Имаме вакво од Авент е нашето. Мојава буквално се игра. Шмука вода и си ја плука, а пази Боже да и ја тргнеш. Ауууу сите не разбираат. Ама ја оставам да и здосади, нека се намокри, ќе ја пресоблечам.
Леле дај слика од тоа од Авент. Јас му немам земено вакво, а веќе треба. Вода од шишето му давам уште
Јас пак вода му дадов од шише. Дали е лошо да му давам од шише? (Само на доење сме) Исто сакав да прашам колку вода смеам да му дозволам да пие на 5+? Абе да може ќе скокне по водата, одвај чека да се напие незнам што да правам, 2-3 пати по малце го оставам можеби ни 15ml во денот не пие но сака многу затоа прашувам.
Ее супер што ти пие вода. Јас со мојот мачам маки. Не е лошо што му даваш од шише, и јас му давам уште од шише. Ама треба да се премине на чашка, да научи да шмука. Мене ми рекоја од 7месеци на тој начин да пие вода. Сега можеш да даваш по 50мл и секој ден да зголемуваш плус 10мл