Да со мече е. И во Бт е исто со таа вода, И јас некни кога земав ми рече последен пакет дека им е тој.
So klunce probuvam i jas ama nekako ne mi fakja. Ova na avent meko e ili tvrdo? Da vidam i od komoletot za jadenje silikonskata slamka dali ke mi ja fati ili e mala za toa neznam
Каде спие вашето бебе, со вас или во креветче? Премногу мака мачиме со заспивање.. Во рака одма заспива, но штом ја спуштам во креветче одма се буди.. Целава процедура ни трае еден до два саати дур да заспие. На крај ако видам дека пак се разбудила ја ставам до мене..
Do mene od koga e rodena…iskreno nemam nervi zaspalo se razbudilo vaka taka…pa noke da stanuvas da ja zemas pa da ja vratis… toa ke znaci cela nok ne spienje
Мајки, педијатарот ми кажа дека нема потреба да користиме пробиотик поради тоа што е на комбинирано со хип комбиотик и во него имало пробиотик. Мислење? Бебе е 4 мес
Neznam probiotikov vecna tema. Isto i mene mi kazaa za doeno bebe i pokraj toa sto e rodeno so carski nemalo potreba kaj doeno da se dava.. a i za ova na AD sto se i predhodno tuka se zborese deka mlekoto sodrzelo.
Во креветче во глобала страв ми е со нас да спие некако, едино ако ми се буди на 1 час/30 мин немам снага земи врати да правам. (Така го поминафме четвртиот скок и плачев за 2 часа да спои)
На почетокот во креветче, од кога почна да се буди на два саати со нас спие. Немам енергија по сто пати стани легни, вака е до мене, вадам цицка некад и во полусон цицнува и заспива. Ако станам ќе се расонам и толку. Еве сабајле за до тоалет станав во 4.50 и толку беше од сонот. Се вртев до сабајле.
На другарка малата на 5 месеци извади две запчиња така да секое бебче индивидуално, нема правило, некои порано некои покасно Леле значи јас се борам со неа навечер хахах Она пика раце, јас пикам цуцла, она со раце ќе ја тргне, јас пак и тргам раце и пикам цуцла и така едно пола саат додека заспие Исто и ме нервира се буди со рачињата преку ден често, спие спие и одеднаш ќе почне да ги лиже полузаспана и на крај ќе се расони
Изгледа ги трошат залихите само, немало во магацин. Кажи ми отворена вода до колку дена ја користиш, до два макс?
Па не знам дали се и цели 2 Оти многу брзо ја троши, сега почнав повеќе мл да му давам, плус и за навечер од истата во термос си затоплувам
Јас пак со прашање за хранилките. Денес сум во план да излезам да купам. Е сега нешто вакво видов во Локо Кроко. Овие дали се практични? И гледам повеќето се како со мушама, тој дел кај што треба да седи бебе..
Убаво ти кажал педијатарот, си има пробиотик. Син ми е од 3 месеци на Хип комбиотик, со царски роден, не давам пробиотик плус.
@Kala22 @Dodo1 Ви се восхитувам како сте ги научиле да ви заспиваат сами во креветче со цуцла. Мојава тоа шанса нема. Спие врз мене од 20ч до 22ч, ако ја мрднам да ја преместам порано очите филџани. Во 22 морам да и ги повијам рачињата, па ја ставам во вреќа за спиење во креветчето и така тера цела ноќ со едно шише што го пие во сон. Не се бунам зошто сум среќна што можам да спијам навечер. Преку ден дневните дремки и се сите врз мене, колку и да е заспана во секунда ако сакам да ја преместам одма отвара очи уште непреместена. Инаку ја користам huckleberry апликацијата, преку ден ми кажува кога да ја заспијам и стварно во толку саат заспива за 2 минути. Ама само врз мене или татко и. Поинаку никако. Кога ќе почне да се врти ќе морам да престанам да и го повивам рачињата и се плашам како ќе ја одвикнам. Многу е бучна во спиење, мрда цело време и се буди од рацете, ваљда од моро рефлексот…
фала ти, нема да давам тогаш. До три месеци пиеше. @Abc baby даа, ама и докторите различно кажуваат, двајца прашав.
Ако веруваш едвај чекам да го снема скроз. Се плаши и се буди од рацете. Инаку апликацијата има некоја advanced верзија што се плаќа, ама јас ја користам основната верзија што е бесплатна. Пишувам од колку до колку спиела или мерам на тајмерот и според возраста само ми пресметува во колку треба да е следна дремка. И стварно тогаш кога ми кажува тогаш заспива без плачки. Плус внесувам пелени, витамини, млеко што и давам оти мозокот ми е на пасење и ништо не памтам.
Бесплатна е ама има ствари за кои се доплаќа премиум, симни ја разгледај ја дали ќе имаш потреба да доплаќаш. И јас ја користам, можеш да логираш се, цицање, пелени, сон, понатака и храна и да споредуваш со други денови.