Мислите на транспортни (ако така е вистинското име) креветчиња, што се земаат за патување и сл.? Планирам секако и такво, па споделете искуство,а ако е и тоа на тркалца уште подобро. Два месеци добра ли е возраста за ваква играчка . Искуства со нејзе или нешто за моториката и рефлексите за таа возраст.
Јас имам класично дрвено со решетки, а сега во хотелот на одмор ни дадоа од тие со тркалца и е практично (ама сепак ми се свиѓаше само ко за краткорочно решение). Играчките кај кои висат елементи одозгора се многу добри, бар мојот бебуш сеуште се игра (има 6 месеци, додуше нашето е пластично, со музика кога се тегне средниот елемент), иако сега му е поинтересно да ја тегне конструкцијата. Мислам дека околу 3 месеци стана посвесен за играчката и повеќе почна да пруша раце и да ги фаќа висечките елементи.
Да практично е многу креветчето а има и тркалца и е лесно за транспорт,а јас и низ дома си го поместувам кај сакам.Нашето од едната страна има две тркалца а од другата е статично и стабилно,а и таа играчка и јас сега планирам да ја купам и ќе видиме како ќе реагира малата на неа
Krevetceto neznam dali se narekuva ransportno,mozebi,zatoa sto se sobira vo torbicka.Na ednata strana e na tkalca ama jas ne go pomestuvam.Nemam potreba i ne mi se isplati da go mknam tolkavo.Kiupiv ubavo golemo dusece ne od tie sto se obicno za niv,ne od tenkite. Na dolniot kat ima patentce od ednata strana i go napolniv so alistencata sto ni se veke mali i onie sto seuste ni se golemi. Epten mi se pogodi.Barem zasega de.Em dvojna namena,em mi e gore na gorniot kat,polesno za nadgleduvanje preku nok a i polesno za krevanje i spustanje na bebus. Priznavam bebus ponekogas i so nas na spalna spie.Pogotovo koga e tatko mu na pat,obavezno si spieme zaedno. SEga ni e novina spienjeto na strana.
јас да си прашам и првото дете ми бесе такво се да повраќа еве (доктори ми велеа од брзо цицање) еве и второто цице цице и ќе се залиса мн му иди некогаш стварно ама некогаш откако ќе го исправам да изригне и ајде ќе изригне и сеуште го држам исправено и ајде ќе исповраќа свежо млеко. и се мора да сме мокри од поврнето и се се преслечуваме. ме интересира дали повраќат вашите деца и како. п.с и навечер рипам ко луда кога ќе се закашла да го исправам да го избришам
Мајки, едно кратко прашање. Аквамарис бејби капките за нос, пишува дека треба да се потрошат за 3 дена, а шишето огромно ми делува. Без разлика на се ги фрлам или може да се користат подолго од 3 дена? Искуство ваше? Инаку бебе има 3 недели. Благодарам однапред
Добра занимација е играчкава, но од три месеци, тогаш почнува да се развива моториката, а веќе на четири месеци ќе фаќа играчки. Ние користевме релаксатор со играчки што висат, и плус уште една слична на оваа од сликата но без подлога, па ја стававме на кревет, тросед...Подобра инвестиција е ваква играчка отколку тие малецките за во рака, бидејќи и онака не ги држи и незнае само да си игра. Барем за периодот 3-6 месеци.
Majki,imali pravilo kade izleguva prvoto zabce,odozgora ili dolu,i kolku vreme pred izleguvanje zabce bebe pokazuva znaci,od vcera bebe se smeni nemozam da go prepoznaam,nervozno,nitu vo race niti vo lulka,nikako da mu se pogodi,i na se sto se smeese i i bese interesno sega ne i e..3 meseci i desetina dena e
обично одозгора ама никаде не пишува дека мора да е одозгора. на моево беше одозгора. можно е да ја србат жлибините има една маст што е за премачкување на жлибините за полесно да и пробијат запчињата.
Jas pocnav da ja stavam mojata uste pred nekoja nedela na toa kjebence so igracki. Ona vekje gi sledi, se obiduva da gi fati, se zanimava i se raduva bukvalno koga gi udri so raceto igrackite se tresat. Preta so race, noze, zboruva nesto, gi fakja i gleda svoite race. Znae ubavo da si polezi i da se zanimava sama, okolu 20 minuti. Sin mi pokasno bese zainteresovan, taa porano. Ona voopsto i e ponapredna vo motorikata i vo se od sin mi kako bebe.
Nie pocnavme denes so sokce od jabolce 10 ml .sokce, 30ml.voda,u syper pominavme,celo si go ispi,kako piese takapravese facki od nov vkus.Tri dena caka so kypecko sokce,pa potoa ke si pravam vo sokovnik.Po tri dena ke probame od morkovce tie ato veke ste davale ,po jabolko i morkovce,moze site sokcinja sto se od 4 mesec?
Не сум прашала на педијатар, ама и мојов постојано бљуцка. Не памтам да цицал, да ждригне а да не ме осповрати цела, свежо млекце ко што велиш. Некогаш кога станува од спиење бљуцка о парченца, потсваренп млекце. Постојано сме мокри, по стопати дневно се пресоблкаме. Иако е многу непријатно додека напредува во тежина не сакам да придавам на многу значење
Јас лично ги користев до истек на рокот, не за џабе некој напишал рок. Дури ќе ги отвориш-дошло време да се фрлат. После по препорака од аптека почнав да си купувам мало шишенце физиолошки раствор- ист бил составот. Трае една недела по отварањето, му капнувам со мал шприц а е околу 50 денари- барем не ми е криво кога го фрлам
Многу добра работа е кебенцето со играчки. Ние го купивме уште пред да се роди.Возбудени,сакавме да бидеме спремни со се,немаше потреба толку рано се да изнакупиме ама ај Од 3ти месец почнавме да го користиме. Сега веќе ги фаќа играчките и прета,им зборува,се радува,им се смее... А транспортното креветче ни е поклон од кумовите и ептен ни се најде. Ни стои во дневна и кога ми спие преку ден го ставам во него, а навечер си спие во дрвеното креветче.
Ако купуваш хип готово таму ке сретнеш се и сешто за над 4 месеци што не е точно. Првиот месец од дохрана се дава јаболко,круша,слива,банана,морков и ориз.Со се друго оди постепено и не брзај.
Bas taka, od hipp.ima kasi so telesko i oriz za nad 4 mes i spageti so bolonjeze sos za nad 5 mes. Proizvoditelite na detska hrana zabeguvaat vo zelbata da se.prodade. Isto taka imaat ovosni kasi so dodaden seker i bez, vo sostavot na deklaracijata so sitni bukvi pisuva ima ili nema. Za kapkite aqua maris, da, si pisuva na niv se koristat 3 dena po otvaranje nezavisno od rokot na kutijata, toj rok vazi za neotvoreni kapki. Mislam deka e poekonomicno da se kupuvaat mali.ampuli so fizioloski rastvor (Isomar, Nasodren i neznam ima uste) koi treba da se iskoristat za 1 den a cinat 10, 11 ili 12 den, zavisi kade.