Боди на кратки или тенко боди со долги ракави, резерва елеченце ако си под сенка, и трака на глава ради ветерот да не и влага во ушиња... Нас ова ни е деновиве аутфит.
Zdravo mami ,ve molam za sovet . Se porodiv vo vtornikot so bliznacinja ama jas imam hormonalen disbalans jas ne prestanuvam da placam .maskoto ima nekoja infekcija a sega i devojceto crp 19 i 19 ama nikoj ne mi kazuva sto e konkretno. Mlekonemam i za toa placam … užas sum , strav mi e za niv ,ne kazuvaat koga ke si odime doma a tamu barem imam pomos do dve … ve molam za sovet
Уште си во болница така? Смири се најпрво, на две бебиња им треба силна мајка не се стресувај дополнително со млекото, мене ми дојде некаде на 5-6 ден до тогаш го хранеа сестрите и ми трубеа на глава како не сакам да го дојам, место да ми покажат како и што да правам уште толку ми ствараа стрес со глупи коментари. Ставај ги на града нека влечат ќе дојде млеко не се секирај. Педијатар ги прегледува секој ден ќе дојде во соба кај тебе ќе ти кажат, мора да ти каже што и како е со бебињата. Каде си породена?
Бебе од вчера има трепка во окото и никако да му излезе. Плачеше вчера го оставив викам ај ќе излезе, ама не. Дали да ја вадам со нешто или сама ќе си излезе?
Моето беше со покачено црп и примаше антибиотик. Останавме некој ден подолго, не се секирај се ќе биде добро. Ќе дојде педијатар, ќе ти каже се за бебињата.
Не знам веќе и јас искрено. Еве сега и облеков боди на прерамки и тренерка одозгора, само така планирам. Цела е црвена позадина, стварно не знам како да ја облечам веќе
И јас бев на Гак и затоа те разбирам зошто така се осеќаш, од сите барем педијатрите што идеа беа супер, затоа ти велам не се грижи ќе дојдат ќе ти кажат.
Па не знам искрено од што може да е. Од храна ми рекоа ќе биде околу устата. Само позади е, каде се допира на седиштето. Нема на др место
Мила нормално е да се осеќаш така, помина низ шок за телото. Не е лесно да родиш а не пак две наеднаш. Биди силна на сигурно место сте, ќе ти кажат кога тогаш што се случува точно. Бебчињата се во сигурни раце, штом ќе се до тебе пробај да ги доиш, млеко така ќе ти надојде. Не смееш да дозволиш толку да плачеш, стрес дополнителен не си нанесувај. Сваќам тешко ти е се осеќаш како да си сама, има сестри таму но дома си е дома. Те молам свати дека во моментов најкорисно за бебчињата е да сте на болница да откријат што е и да ги третираат. Ние не сме доктори да знаеме што е точно но барем поддршка ќе ти бидеме. И јас кога бев на болница прашував по сите, но на сестрите не им е дозволено да кажат нивно мислење бидеќи тоа не е нивна работа не учеле за тоа. Тие се тука да се грижат за потребите на пациентките и бебчињата. Не сум била на ГАК незнам како е таму но собери сила и издржи. Стекни трпение за доброто на тројцата.
Нежно со зглобче од прстите пробај да триеш на капакот и да тргаш на надвор исто како и сами што си ги триеме очите. Моето два пати му се случи и така полека му ги извадив. Од прв пат немора ако се трга пробај за некое време пак.