Да не е период ? Јас славам дека дега пред спиење испи скоро 150. Денски несакам да зборам колку пие. 100 мл е премија. Веќе две ноќи, не се ни будиии за млеко. За каши од утре ќе почнам пак. Ја оставив неколку дена, носот и беше чешма, кашлање, инхалации. Ааа и да, искочи заб. И магично преќинаа мрсулите.
Две недели откако примивме рота втора доза, буквално секое какање и се поремети. Претходно си какаше минимум 2-3 пати на ден, сега има ненормални болки и грчеви, кака еднаш на два дена, има премногу болки и столицата и е ептен течна, лигава, одвратна, смрдлива, и со чудна боја накај кафена. Значи се мачи да се искака, а нема тврда столица туку ептен течна. Тоа ме чуди. Дали имате вакви искуства после примена рота и дали да барам да не и ставаат трета доза? Ми е жал, се буди од сон за да се искака, плаче зајдува и не може да презаспие од болки.
Nie bevme taka se dodeka ne primi rota prva doza. Dali i davas probiotik pred i otkako ke primi nekolku dena?
Ne be kakva miscelarna. Ne stavajte se na bebe minimum kozmetika da ne recam ic. Pa toa treba samoto da se prilagodi i jscisti vaka mackaj pusti mu gi zatvoras porite. Ke se iscistat sami tie se od hormonite koi preisle kd majkata taka da ne se sekiraj. Nemoj da ja banjas sekoja vecer. Ostaj ke se izgubat. Ne mackaj nisto ne praj ke pominat. Ako si sigurna deka se bebeskite akni. So kozmetikive vnimatelno i za voznasni i za deca. A nova li im e ovaa miscelarna voda? Prv pat ja slusam, so ne ke im tekne vise
Мајки, користам Синомарин ампули за нос а докторката ми рече и да му го чистам носето/влечам мрсулите со нешто. Не му тече носот ама затнат е моментално. Од ова на сликата не сум задоволна. Што препорачувате да се земе?
Како беше со кашлањево? Мојава органи ќе извади мислам. Чекам да стане, и ја носам на лекар. Од кога почнав да инхалирам почна да кашла, не знам дали е од што и омекнува секретот.
Да прашам, вие со 4 месеци бебиња, многу ви гугаат? Ќере е болна и сеа не знам дали од што е болна ммља цело време или ново и е ова. Она си гугаше и претходно, ама сега мислиш ќе ти прозбори кај и да е.
Леле не знам што е ама нерви искинав. Еве и сабајлево 90мл едвај испи. Сабајле во 4ипол пиштеше во сон, мислам дека му е од забите, едвај чекам да му пробијат, можи ќе се потсмири малку Вие немавте мака, да не речам кризидури не и излезе запче? Мојот се притресува за да напика нешто во уста
Од првиот ден зашто помага да се населат добрите бактерии што им фалат во цревцата, за подобро варење, ама нема дејство врз грчеви како капки симетикон па да се чекаат грчеви за да се дава.
Јас имам аспиратор од Чико. И задоволна сум Ова што го имаш ти многу слабо влечи. А многу членки тука исто користат и Носко, знам дека се задоволни и од него
Се што постои е во уста. Ја држам и моето рамо е превкусно. Еве не сум знаела до сега. Вчера во 19ч испи 150мл и дури сега едваааааај пак 150. Направив каша и ја фрлив.
Од скокот е. Од кога почна скокот, уста нема затворено, само вика, гуга, ржи, грчи, станува на сабајле од спиење и одма почнува.
Денес бев на вакцина со малата (рота и шестовалентна ) и контрола имаше на 4 месеци . И прашувам таму за дохрана како е принципот тука во Швајцарија. Одговоров ме зачуди . Бебе веќе на 4 месеци да почни со јадење , прашувам со што како и колку , педијатаров ми вели со све и колку сака. Јајце јагоди цитрусни овошја... се ми рече чак и зачудено као зошто да не . И викам количински по малце прво , не колку што сака. Или педијатаров мој е за никаде(иако и други тука што се ги прашав исто ми кажаа ) или овде на таков без везе начин работат.