Од американските сајтови и клипови на you tube гледам со јагода и јајце пржено си почнува детето само да се храни. Не знам што е попаметно. Сите постари жени ми камуваат примери како после први овошни каши штом си се разјаде дете си давале од ручеците само без запршка и сол. Појма немаат за воведување една па друга намирница. Не знам на некое од нивните да му е нешто. Ама па и тоа ми е ту мач.
Мајки, се замислив со затнатото носе. Од ноќеска приметив дека потешко дише дури спие, дури и поткашла неколку пати. Сега ми текна дека подолго време во каката има како шлајм, дали е нормално? На прегледите нема никаков проблем, освен што ни кажаа да ставам синомарин по потреба. Деновиве беше топло и дома воопшто не пуштив клима, прозорот беше отворен па се мислам да не настина од тоа. Ќе пробам денес со аспиратор за нос, а утре ќе одам на педијтатар.
Мајки, давајте совет како да му воведам рутина на бебе од 6 недели? Или рано е уште за да може да прати? Многу касно ми заспива, како швајцарски саат секоја вечер во 11 без промашај. Заспиј го порано и ќе се разбуди за 5 минути и се така у круг дури не дојди 11. И дневните дремки му се ептен кратки, пола саат дали му се собира. Дури неможам да се изначудам како толку мало бебе толку малку спие и станува.
Тоа се по некои нови истражувања, воведување на алергените што порано. Кај нас по стари методи кажуваат, ги слушам и така терам и јас.
@BellaBibi Купив авент шишенце, како што го прати тоа. Кажи ми тече од него капки? На опаковката имаше прешкртана капка, првиот ден мислам не капеше. Сега и давам по малку секој ден, и гледам течат капки кога ќе го превртам.
Да исто ми кажа то што е алергено да се вметни порано не да се чека ... незнам мене па пусто страв ми е ќе си терам како Мк И за вода исто ја прашав од кога ќе почнам со вкусови дали може со вода и каква ... каква била флаширана ми рекоја
Жени по колку време ви спијат бебињата после подој? Се работи за новороденче и овие 2 3 денови почна да спие подолго 3 часа спие инаку стануваше на сат и пол до два
Иста бев, денски дали 1 саат вкупно спиеше, плачеше престимулирана цело време. Пробај со апликацијата huckleberry да ги организираш дневните дремки, да го заспиваш како што ти одредува апликацијата според возраста. Мери му ги сите дремки од-до и само ќе ти даде кога следна дремка треба да му биде. Нека има 5-6 дремки во текот на денот од околу 5-6 саати собрани вкупно од будење до ноќно спиење. Пред ноќно спиење нека ти биде буден 1 саат-саат ипол. Последната нека биде околу 18:00 од прилика и во 19:30 почни ја рутината што си ја имаш планирано. Бањање, масажичка, пижамчиња и темна соба. Не излегувај од соба дур не заспие цврсто, пробај врз тебе на меше околу 20-30 минути нека зацврсти или како ви е рутината за успивање. Ама не го легнувај дур не заспие цврсто. Не отстапувај од рутината по ниедна цена. Секоја вечер истото.
Мајки, се придружувам јас по втор пат во темава, сега мајка на близначиња од 5 дена Кажете ми, од кога почнавте да ги изнесувате надвор? Станот ми е на север и во ниеден дел од денот немам светло, а сакам малку на сонце да ги извадам.
Да ти се живи и здрави Јас мојава ја изнесов на 12 дена првпат, 31ви декември беше хаха. Нека пркнат малце и шетајте
Јас моето од 2 ден кога си дојдов од болница го вадам надвор, но јас сум во куќа. И како што беше овие денови овде кај нас 15-20 степени, по 2-3 часа (на неколку пати) бевме во двор.
Па и јас затоа ја купив, од нешто да и давам чајче и вода, да не давам со цуцла, зошто треба веќе да се учи и да јаде