Мајки до кога ги пиете витамините што се пијат и во тек на бременост? Бебе е 6м до сега ги пиев( нормално некогаш од замор и ги заборавав) па се мислам дали има потреба да продолжам? Искуства ??
Бебиња длма ги облакам по едмо тенко боди по долги и долни памучни со тенли чорапчиња.Многу се потат и нозере им се секогаш грч ладни а испотени и под пазуви знаат да бидат мокри,цело време ги пресоблакам несе утоп под пазуви ама ете да неим е мокро.Дали станува збор за некое заболување
I jas gi piev do 6 meseci a go doev do edna godina,iskreno osetiv deka imam energija kako porano i zatoa gi prekinav
Ако може да прашам зошто комбинирате цицање па шише? Инаку нека кажат и поискусните мајки, ама мене ми се чини дека многу му тече, затоа му смета ...
Најверојатно многу му тече млекце. И син ми е 6 недели и пие од проток што тече помалку, дека кога му пробав со поголем цел се направи лом на муцето и ќе се задавеше, па му го вратив помалиот проток назад. Ти ако си земала за 3+ месеци проток тоа е број 4 проток. Пробај земи му проток број 3, тоа е за 1+ месеци таман за бебенцето.
Исто бевме и ние додека се регулира лактација после си се префрли само на доење, а за протокот пробај со помало сигурно многу му тече и му останува во устето, ќе се научи да влече и од помал проток.
Педијатарот цело време ми е на боледување,еднаш бев кај замената млада девојка и незнаеше дами каже што е.Ќе барам упат за на клиника
Земи помал проток, за 1+ месец (колку што знам таа е бр 2, а не 3 ) Јас дури и би кажала да си поупорна со 0+ зошто со тој проток ќе се учи и поубаво да влече, па ќе ја влече и градата да надојде повеќе млеко. Моето бебе сум убедена 99% дека почна да цица од града само зошто и го сменив шишето со Авент 0+
Да бевме на ортопед кај Талевски,он ни препорача витамин Д со омега еднаш дневно од 400мг,предходно користевме плус чист витамин Д од 400мг.Ама и предходно се потеа,ама сега како затопли времето уште повеќе.Ќеги носам на клиника кај специјалист матичниве несе замараат многу.Досега што сум и пишала на матичната све и е одговор носете на клиника,јас во најголема пандемија на вируси и грипови ме тераше децава даги носам за нешто што она можеше даги прегледа.Незнам ама многу ме фаќа страв за децава што неостанаа саглам педијатри од државно здравство.
Никја колку степени ви е дома? И смени ја матичната жити се, толку незаинтересирано нешто немам видено.
25,26 некогаш знае да биде и намалени радијатори пак е топло ги облакам тенко и навечер тенко покрива.
Менувај матична. Нема логика да се стресуваш за џабе. Она треба тебе да те упати а не да те остава на цедило. Апатично делува, а тоа не е карактеристика за асален лекар. Талевски е супер, му верувам, и ние кај него бевме. Нас дома ни беше топло, 26/27, еве веќе 2 недели скроз изгасивме парно во спалната кај што спијам со беба и она престана да да поти... А искрено и и јас се препородив. Не бива спиење на топло. Пробај изгаси едно парно на некој ден.