Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Само во раце сака.. преку ден заљубена е во татко и, значи паѓа во несвест по него, а дојде време за спиење, очи не сака да му види… значи вришти мислиш ја коле некој…. Не знам што и стана, никој освен јас… се надевам до скокот е, и ќе се опраи тоа. Иначе да не се подречам оке е до сега. Почна да се буди да јаде, што тоа не го правеше, ама брзо презаспива. Али тешко се успиваме пред спиење, заспиј во раце, стај во креветче, очи филџани.:drunk:

2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Ја не памтам да се замарав за скокови, сега сме во прв најверојатно и детево исклучиво во раце, гнездото, количката, креветчето како игли да имаат.:drunk:
    Вришти господинот цел ден, раце ми паднаа.:drunk:

3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Јас по неколку лажички сум давала кога има проблем со мешето или не е искакана. Ефикасен и кај нас се покажа. Повеќе од 100 мл јас не би давала, има многу шеќер и ќе ти го засити непотребно. Затоа го избегавам, сега и варам на хипп од коморач, прво не го сакаше, сега знае по малку да пивне без да ми прави фацки :) Инаку од сладок анасон, за иста намена вчера видов во ДМ има на бејбилав, мислам нема додаден шеќер. Ова предлог како замена за Бекутанот.

QweenSM likes this.
  4. Feniksgirl

Yes, тоа е. Така ми се одвикна од креветче…:drunk: плус и ми поремети спиење:drunk: и одвај ја навикнав пак. Али кратко трае, со лесно.:sun:

Калатеа likes this.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Оваа дека не им работи апаратот ти е сигурно инфо од сега или?

Пеглав на почеток неколку дена и прекинав, сушам во сушара.
    Не пеглам ништо, океј по потреба ама се нема шанси, а и немам време.

MariaBouli likes this.
  6. Feniksgirl

Да да, не им работи, еве сите што се на гак породени не праќаат на скрининг. Од другите болници не, зашто таму им прават.

Izzy_0504 likes this.
  7. lala15

lala15 Истакнат член

Кај нас лотарија, една вечер само еднаш се буди за јадење, а другата си станува кај 12 до кај 2-3 журка, да се измори убаво, ама кај нас е обратно, само кај татко и си заспива со нишкање, мене не сака да ме види навечер. :D Преку ден дремките катастрофа, да ја форсирам да заспие. Читав регресијата максимум траела 6 недели, кај нас 1 недела секоја вечер беше будна, па следна си се врати на старо и сега третава недела комбинации прави, се понадевав дека помина регресијата, ама како да се враќа.:sweat:

Feniksgirl likes this.
  8. Feniksgirl

И денските исто… 20-30 мин. Ако спие 40 на коњ.. оффф ја веќе не знам ни која недела сме, ни кој ден..

nikja and Кронди like this.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Фала на одговорот мајка.
    Знам дека има шеќери, ама дека многу плачеше од грчеви бев очајна и го однесов на педијатар, па таму ме советуваа да пробам со чајчето.
    Ништо, ќе гледам да не му давам повеќе од 100мл, иако баш си го сака. Благичко му е изгледа. :lol:

Lady Miami and Laura7 like this.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Да, сладок е многу и јас си го пијам некогаш :D Ама и на самото пакување има предупредување да не се претерува ради шеќерот, поготово кога има никнато запчиња.

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Ама не им работи на Гак затоа не праќаат на уво, нос и грло така нели, таму работи:D проштевај мозокот ми е застанат :|
    Јас сум од друг град закажано во 9 паркинг нема да има, гужви, чекање мислам дека многу ќе биде малтретирање плус треба да патуваме +2часа да станеме да се спремиме некако ми е многу:sweat: затоа се мислам да закажам ремедика директно да го носиме, мислам дека ќе се испочитува термин и помалку малтретирање ќе е.

Feniksgirl likes this.
  12. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Некаде бев прочитала од друга мајка да се раствори во ладна вода и шекерот останува долу на дното, па го префрлаш во друго шише и го загреваш.. на тој начин без шекер ке го конзумирате. Пробај вака, ние така го пиеме :D

merriel0 likes this.
  13. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Моето бебе е старо 9 недели, и започна со кивање, подзатнат нос( крчи кога дише), кашла до 10пати во текот на денот. Многу ми е страв да не се разболи уште повеќе. Ве молам за совет што да започнам да користам само да спречиме грип.

14. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Земи синомарин капки за нос (за бебиња). И моето е затнато и крчи, ми кажаа само тоа да му давам и да користам аспиратор за нос. Ми кажа дека нема потреба од инхалација, ама сепак консултирај се со педијатар

Winnie pooh23 likes this.
  15. Feniksgirl

На лекар да го видат чим кашла не оставај така.

Winnie pooh23 likes this.
  16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Како се справувате со гледање телевизија? Значи не можам да пуштам телевизор, цело време таму гледа, дури и кога ќе ја свртам обратно, она врат ќе шине за да гледа натаму. Поголем дел од денот морам да седам со угасен телевизор. Како е кај вас на оваа тема?

17. silvana4

silvana4 Истакнат член

И мене ме интересира исто . А пуштиме тв одма таму без разлика што има реклами ррклами. На сабаље во релаксатор кога ја оставам додека нешто јадење направам, таму само гледа а искл почнува со плачење.

Laura7 likes this.
  18. gwenst

gwenst Популарен член

Телевизор, телефон, исто и кај мене. Вратот го крши за да гледа

blackdeath and Laura7 like this.
  19. Mimka123

Mimka123 Активен член

Здравоо девојкии ја сум нова тука па сакам да ве прасам, бебушот ми има 3месеци вечерта си ја спие топ а попладневните дремки ми ги сврзува по 1h ама многу е активно у спиењето и само се буди морам да го презаспивам…Казжете ми чаре од што може да е

20. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Isti sme i nie 4mec sme dremki pp 20do30min a legnuvame vo 4sat sabajle me ubi se smeni samo 2nedeli legnuvase vo 01h sega 4moze i 5sat sabajle

PoisonIvyFatale likes this.