Само во раце сака.. преку ден заљубена е во татко и, значи паѓа во несвест по него, а дојде време за спиење, очи не сака да му види… значи вришти мислиш ја коле некој…. Не знам што и стана, никој освен јас… се надевам до скокот е, и ќе се опраи тоа. Иначе да не се подречам оке е до сега. Почна да се буди да јаде, што тоа не го правеше, ама брзо презаспива. Али тешко се успиваме пред спиење, заспиј во раце, стај во креветче, очи филџани.
Ја не памтам да се замарав за скокови, сега сме во прв најверојатно и детево исклучиво во раце, гнездото, количката, креветчето како игли да имаат. Вришти господинот цел ден, раце ми паднаа.
Јас по неколку лажички сум давала кога има проблем со мешето или не е искакана. Ефикасен и кај нас се покажа. Повеќе од 100 мл јас не би давала, има многу шеќер и ќе ти го засити непотребно. Затоа го избегавам, сега и варам на хипп од коморач, прво не го сакаше, сега знае по малку да пивне без да ми прави фацки Инаку од сладок анасон, за иста намена вчера видов во ДМ има на бејбилав, мислам нема додаден шеќер. Ова предлог како замена за Бекутанот.
Yes, тоа е. Така ми се одвикна од креветче… плус и ми поремети спиење и одвај ја навикнав пак. Али кратко трае, со лесно.
Оваа дека не им работи апаратот ти е сигурно инфо од сега или? Пеглав на почеток неколку дена и прекинав, сушам во сушара. Не пеглам ништо, океј по потреба ама се нема шанси, а и немам време.
Да да, не им работи, еве сите што се на гак породени не праќаат на скрининг. Од другите болници не, зашто таму им прават.
Кај нас лотарија, една вечер само еднаш се буди за јадење, а другата си станува кај 12 до кај 2-3 журка, да се измори убаво, ама кај нас е обратно, само кај татко и си заспива со нишкање, мене не сака да ме види навечер. Преку ден дремките катастрофа, да ја форсирам да заспие. Читав регресијата максимум траела 6 недели, кај нас 1 недела секоја вечер беше будна, па следна си се врати на старо и сега третава недела комбинации прави, се понадевав дека помина регресијата, ама како да се враќа.
И денските исто… 20-30 мин. Ако спие 40 на коњ.. оффф ја веќе не знам ни која недела сме, ни кој ден..
Фала на одговорот мајка. Знам дека има шеќери, ама дека многу плачеше од грчеви бев очајна и го однесов на педијатар, па таму ме советуваа да пробам со чајчето. Ништо, ќе гледам да не му давам повеќе од 100мл, иако баш си го сака. Благичко му е изгледа.
Да, сладок е многу и јас си го пијам некогаш Ама и на самото пакување има предупредување да не се претерува ради шеќерот, поготово кога има никнато запчиња.
Ама не им работи на Гак затоа не праќаат на уво, нос и грло така нели, таму работи проштевај мозокот ми е застанат Јас сум од друг град закажано во 9 паркинг нема да има, гужви, чекање мислам дека многу ќе биде малтретирање плус треба да патуваме +2часа да станеме да се спремиме некако ми е многу затоа се мислам да закажам ремедика директно да го носиме, мислам дека ќе се испочитува термин и помалку малтретирање ќе е.
Некаде бев прочитала од друга мајка да се раствори во ладна вода и шекерот останува долу на дното, па го префрлаш во друго шише и го загреваш.. на тој начин без шекер ке го конзумирате. Пробај вака, ние така го пиеме
Моето бебе е старо 9 недели, и започна со кивање, подзатнат нос( крчи кога дише), кашла до 10пати во текот на денот. Многу ми е страв да не се разболи уште повеќе. Ве молам за совет што да започнам да користам само да спречиме грип.
Земи синомарин капки за нос (за бебиња). И моето е затнато и крчи, ми кажаа само тоа да му давам и да користам аспиратор за нос. Ми кажа дека нема потреба од инхалација, ама сепак консултирај се со педијатар
Како се справувате со гледање телевизија? Значи не можам да пуштам телевизор, цело време таму гледа, дури и кога ќе ја свртам обратно, она врат ќе шине за да гледа натаму. Поголем дел од денот морам да седам со угасен телевизор. Како е кај вас на оваа тема?
И мене ме интересира исто . А пуштиме тв одма таму без разлика што има реклами ррклами. На сабаље во релаксатор кога ја оставам додека нешто јадење направам, таму само гледа а искл почнува со плачење.
Здравоо девојкии ја сум нова тука па сакам да ве прасам, бебушот ми има 3месеци вечерта си ја спие топ а попладневните дремки ми ги сврзува по 1h ама многу е активно у спиењето и само се буди морам да го презаспивам…Казжете ми чаре од што може да е
Isti sme i nie 4mec sme dremki pp 20do30min a legnuvame vo 4sat sabajle me ubi se smeni samo 2nedeli legnuvase vo 01h sega 4moze i 5sat sabajle