Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Само во раце сака.. преку ден заљубена е во татко и, значи паѓа во несвест по него, а дојде време за спиење, очи не сака да му види… значи вришти мислиш ја коле некој…. Не знам што и стана, никој освен јас… се надевам до скокот е, и ќе се опраи тоа. Иначе да не се подречам оке е до сега. Почна да се буди да јаде, што тоа не го правеше, ама брзо презаспива. Али тешко се успиваме пред спиење, заспиј во раце, стај во креветче, очи филџани.:drunk:

2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    8.976
    Ја не памтам да се замарав за скокови, сега сме во прв најверојатно и детево исклучиво во раце, гнездото, количката, креветчето како игли да имаат.:drunk:
    Вришти господинот цел ден, раце ми паднаа.:drunk:

На merriel0, Mumoftwo30, Noemi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    1.336
    Јас по неколку лажички сум давала кога има проблем со мешето или не е искакана. Ефикасен и кај нас се покажа. Повеќе од 100 мл јас не би давала, има многу шеќер и ќе ти го засити непотребно. Затоа го избегавам, сега и варам на хипп од коморач, прво не го сакаше, сега знае по малку да пивне без да ми прави фацки :) Инаку од сладок анасон, за иста намена вчера видов во ДМ има на бејбилав, мислам нема додаден шеќер. Ова предлог како замена за Бекутанот.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Yes, тоа е. Така ми се одвикна од креветче…:drunk: плус и ми поремети спиење:drunk: и одвај ја навикнав пак. Али кратко трае, со лесно.:sun:

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.316
    Допаѓања:
    92.180
    Оваа дека не им работи апаратот ти е сигурно инфо од сега или?

Пеглав на почеток неколку дена и прекинав, сушам во сушара.
    Не пеглам ништо, океј по потреба ама се нема шанси, а и немам време.

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Да да, не им работи, еве сите што се на гак породени не праќаат на скрининг. Од другите болници не, зашто таму им прават.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    424
    Кај нас лотарија, една вечер само еднаш се буди за јадење, а другата си станува кај 12 до кај 2-3 журка, да се измори убаво, ама кај нас е обратно, само кај татко и си заспива со нишкање, мене не сака да ме види навечер. :D Преку ден дремките катастрофа, да ја форсирам да заспие. Читав регресијата максимум траела 6 недели, кај нас 1 недела секоја вечер беше будна, па следна си се врати на старо и сега третава недела комбинации прави, се понадевав дека помина регресијата, ама како да се враќа.:sweat:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    И денските исто… 20-30 мин. Ако спие 40 на коњ.. оффф ја веќе не знам ни која недела сме, ни кој ден..

На nikja и Кронди им се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Фала на одговорот мајка.
    Знам дека има шеќери, ама дека многу плачеше од грчеви бев очајна и го однесов на педијатар, па таму ме советуваа да пробам со чајчето.
    Ништо, ќе гледам да не му давам повеќе од 100мл, иако баш си го сака. Благичко му е изгледа. :lol:

На Lady Miami и Laura7 им се допаѓа ова.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    1.336
    Да, сладок е многу и јас си го пијам некогаш :D Ама и на самото пакување има предупредување да не се претерува ради шеќерот, поготово кога има никнато запчиња.

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.316
    Допаѓања:
    92.180
    Ама не им работи на Гак затоа не праќаат на уво, нос и грло така нели, таму работи:D проштевај мозокот ми е застанат :|
    Јас сум од друг град закажано во 9 паркинг нема да има, гужви, чекање мислам дека многу ќе биде малтретирање плус треба да патуваме +2часа да станеме да се спремиме некако ми е многу:sweat: затоа се мислам да закажам ремедика директно да го носиме, мислам дека ќе се испочитува термин и помалку малтретирање ќе е.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Некаде бев прочитала од друга мајка да се раствори во ладна вода и шекерот останува долу на дното, па го префрлаш во друго шише и го загреваш.. на тој начин без шекер ке го конзумирате. Пробај вака, ние така го пиеме :D

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2025
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Моето бебе е старо 9 недели, и започна со кивање, подзатнат нос( крчи кога дише), кашла до 10пати во текот на денот. Многу ми е страв да не се разболи уште повеќе. Ве молам за совет што да започнам да користам само да спречиме грип.

14. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    390
    Земи синомарин капки за нос (за бебиња). И моето е затнато и крчи, ми кажаа само тоа да му давам и да користам аспиратор за нос. Ми кажа дека нема потреба од инхалација, ама сепак консултирај се со педијатар

На Winnie pooh23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    На лекар да го видат чим кашла не оставај така.

На Winnie pooh23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    1.336
    Како се справувате со гледање телевизија? Значи не можам да пуштам телевизор, цело време таму гледа, дури и кога ќе ја свртам обратно, она врат ќе шине за да гледа натаму. Поголем дел од денот морам да седам со угасен телевизор. Како е кај вас на оваа тема?

17. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    99
    И мене ме интересира исто . А пуштиме тв одма таму без разлика што има реклами ррклами. На сабаље во релаксатор кога ја оставам додека нешто јадење направам, таму само гледа а искл почнува со плачење.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.669
    Телевизор, телефон, исто и кај мене. Вратот го крши за да гледа

На blackdeath и Laura7 им се допаѓа ова.
  19. Mimka123

Mimka123 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    36
    Здравоо девојкии ја сум нова тука па сакам да ве прасам, бебушот ми има 3месеци вечерта си ја спие топ а попладневните дремки ми ги сврзува по 1h ама многу е активно у спиењето и само се буди морам да го презаспивам…Казжете ми чаре од што може да е

20. Bebe moe

Bebe moe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2023
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    207
    Isti sme i nie 4mec sme dremki pp 20do30min a legnuvame vo 4sat sabajle me ubi se smeni samo 2nedeli legnuvase vo 01h sega 4moze i 5sat sabajle

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.