Мојата е ептен спанка и станува дури и на 5-5ипол. Ми кажаа дека би било убаво да е на околу 3 часа навечер, ама да не е повеќе од 5. Нормално, тука е многу битен и моментот наа тоа како качува килажа едит: и мојата исто не фаќа града, па кога не качувавме најсјајно и давав шише. сега се опоравивме и ми рекоа тоа што спомнав горе - да не е повеќе од 5 часа
Значи се спремав долго време психички за втор скок читајќи ги вашите искуства тука. Луѓе, мојата се потепа од спиење на секоја втора дремка Едната дремка едвај 20 мин ако ја оставам, ако спие на мене мислам нема никогаш да стане А втората, ја оставам во гнездо, станува од дремка гладна, и и давам да цица, и пак си дремнува уште малце и за брзо ќе стане ќе си поиграме, и обавезно ќе го исплачеме заспивањето, и така се во круг. Ама пу пу пу не можам многу да се пожалам, покенкава е и потешка за заспивање ама не е страшно
Мајки, 7 недели сме. Многу убаво си спиеше навечер, 12+ часа со станување само за млекце и сам си заспиваше одма. Е сега овие 2-3 ноќи не знам што се деси нонстоп ми станува ококорен скроз и пак треба да го презаспивам. Скок ли е што ли е не знам? Како се понашаа бебињата ваши овој период?
Ги следам читам овде https://shtrk.mk/skokovi/ и од табелава. Се рачунаат од кога ти бил термин, не кога е родено Според dr.goodnight тогаш почнува втор скок, така да тоа ќе е
Nie sme 2meseci i 1 nedela i bebco e mn nervozen, gladen i mn ligavi ( od usta mu tecat premnogu ligi). Na sto moze da se dolzi seto ova. Kombinirano e vestacko plus doenje no nikako da se najade non stop gladen, a na kilaza kacuva i poveke od toa sto treba...
А како знаете дека е нон стоп гладен? Ако качува повеќе од што треба значи не е гладен. Орална фаза (раце во уста плус лигавење) + некој скок.
Јас ја правев истата грешка, бебуш кога и да заплачеше одма шише и качи 2 кг за 1 месец. Матичната ми рече бебињата не плачат само кога се гладни, па ни требаше време да се вратиме на прав пат
Морееее ме пукна овие денови. Од толку премора не знам како не го испуштам од раце навечер недај Боже , срцето ми спие Денски па само ако ми е на градите или во раце спие, ама ако го ставам на кревет или во количка, очите филџани
Ист таков период сме поминале. Многу добро памтам. Како лепенка со мене хахах Не можев да мрднам, ни да се искапам, ни до тоалет да појдам на раат што се вика. Сега друга песна е. Ќе си сменува со тек на време. Мора да има баланс, да е интересно хахах
Уште ова да прашам капсулине што се д3 и К како му ги давате пробав дирек за во устето но ја исплука да пробам со млеко утре двете наеднаш да и ги дадам со млеко измешани ?
А дали цица кога ќе го ставите на града така или само дреме? Мојата прави така, плаче кога ќе ја тргнам и дреме кога ќе ја вратам, па ја тргам и гледам да и одвлечам внимание или ќе и дадам цуцла да се смири. Ако се смирува и не и текнува пак исто да плаче за некоја мин значи сакала само да е на града од блискост. А рацете и лигите е орална фаза и таков скок , иста возраст сме +/- некој ден, така да до скокот е
Вчера беше најлошиот ден ,бебе неутешно плачеше дури и во раце и во сите можни позиции.Се скршив цела зошто не се смирува зајдува бебе од плачење нема што не пробав.Ако се грчеви зарем 24 часа ќе биде така,кај нас нема период кога не е со плачки и виткања.Се помислив дека може и од капките бетер да е.Страв ми е дека нешто не е како што треба.Не знам веќе што да направам...цуцлата не ја сакаше а претходно без цуце никако.Се избањавме продолживме со плачење и некако од премор од водата заспа Пак имаше епизода во 10 навечер кај што плачеше одвај се смири јадеше заспа.Добро спиеше.Утрово кај 10 повторно иста приказна таман ручкаше заспа па се исповрати.Не знам како да му помогнам не знам веќе што да давам што да не давам.Бебе мочка кака нормално без запек ама се стега си прди...ама не е временски исто грчевите.Или јас немам веќе ориентација.Некои викаат д3 и к1 правеле грчеви..ама како да не дадам кога ни рекле давајте.Најтешкиот дел е што неспособна се чуствувам како мајка кога бебе зајдува од плачење.Не знам веќе од ден за ден наместо подобро ние полошо
Мајки да ве прашам, капките на база на симетикон сами си одлучувате дали и кои ќе ги давате или во консултација со педијатар. Јас давам пробиотик и капки на база на лактаза, некогаш кака без мака ама ете некогаш има денови дури да се искака или испушти гасови има мака, цело се грчи. Дали да пробам дадам и Еспумисан? Вие што давате Еспумисан го давате секој ден или само кога има мака?
Грчеви има. За жал ќе мора да помине период да пројдат. Во меѓувреме можеш само да се обидеш да му ги намалиш или помогнеш да се смири. Некои дечиња имаат некои не. Ние лично немавме, еден ден само. Нас бекутан чајче ни помогна. 30мл, дадов. Прави му и вежбички со ноџињата.