Da, no glavsta ja vrti celo vreme so otvorena usta za da jade Cica no e mnogu mrzliv. Gradata koga e polna jaispraznuva za nekoi 5-6 min i potoa treba da vlece posilno za da pie mleko, a toj se nervira e se trgnuva. Saka id grada da mu tece kako od sise Probav 2 dena bez dohrani samo na cicanje za da pocne da vlece poveke no ne biv place mnogu i zatoa sne so dohrani. Inaku bez cicanje ne zaspiva nitu preku den nitu navecer a cucla ne koristime bidejki ne saka nitu edna a kupiv od site mozni i isto gradata si ja koristi kako cucla na nea dreme bas kako i kaj vas. Inaku za ligite pomisliv na zabce no mislam deka e mnogu rano
Кај нас од био гајата имаше претерано многу грчеви, откако ги прекинав на своја рака се потсмири (не прекинаа грчевите еве до 4 месец уште знае повремено да го фати) ама од био гајата дефинитивно беше премногу лошо.. пробај да приметиш дали откако ќе му дадеш био гаја почнува со неутешното плачење.
Тој период мислам дека ми е избришан од меморијата колку ми беше трауматичен. Не се чувствував како мајка туку како робот. Цело време плачеше ќерка ми, ништо живо не и беше погодено. Грчеви во комбинација со безредие, првпат родители и не знаевме за будни прозорци, за ноќно спиење, оптимални дремки. Плус града неќеше да види, зајдуваше од плачење само што ќе се приближеше не па да цицне. Ќе речеш новороденче цело време спие, моево еден ден беше будно цели 10 саати и плачеше ЦЕЛО ВРЕМЕ. Станува подобро за кратко, верувај ми. После 6 недели не плачат толку, грчевите се намалуваат и веќе полека разбираат, гледаат играчки тропалки, почнуваат да се смеат. Фати му некој ред, заспивај го максимум на еден саат преку ден, давај му да лежи врз тебе со мешето, моево бебе до ден денес така спие најубаво, помага за грчевите. Навечер најкасно 8 заспиј го за ноќно спиење.
Грчеви се мајка, и тоа баш сте во пикот. Некаде околу трета недела многу почна да плаче син ми, а до тогаш само цимолеше. И наедаш кога вресна и дури сега пред недела дена почна да е весел, да се смее и приметувам намалени му се грчевите. Период е, ќе помине. Знам во моментот мислиш ќе трае вечно. Не знам дали си ме читала, на психолог бев. Депресија многу голема ме фати од толку плачење, од што беше ново сѐ, од премора, од неспиење. Еве и на @baguf4e ѝ се жалев по лп, ама веќе ни станува и на двете полесно. И еве го веќе полека поминува. А тогаш во моментот мислев да се фрлам од тераса , буквално. За да фатиш ред уште ти е многу мало. Еве ние за некој ден ќе правиме 2 месеци и дури сега почнува по малку да прати. Ама секое дете е различно, нормално. Ќе помине, пак ќе ти кажам. Уживањето во мајчинството и полесното допрва доаѓа.
Isto bevme i nie. Na 3 nedeli go fatija grcvi i od stres pregolrm sto doziveav od placenjeto negovo mlekoto mi iscezna na 2 dena i potoa mi se vrati vo mnogu mala kolicina. Znaci poveke masazi mu pravi , nie pievme sirup na nursey harvy koj mn mu pomogna i caj od kim( id nego kaka polesno i prtka mnogu). Kaj nas za sreka posle 40te dena grcevite isceznaa. Eve veke sme 10 nedeli no imame maka so spienje. Znaci mir se nema. Takvo e majcinstvoto. Smireno samo i se ke pomine. Pozdrav
Исто, толку бев преплашена од неутешниот плач и никако не се смируваше со часови со зајдување повеќе пати, спиеше 5часа во 24 и неуспеав со доењето. Пробано беше буквално се. Одговорот на неколку педијатри беше период е ќе издржите, а и има нешто во тоа како реагира самото бебе како карактер.
Бебушка вчера прв пат се сврти од грб на меше, денес пак еднаш и во 4 кога ја легнав во спиење се сврти од грб на меше, не ја забележав си спиеше на спална јас вдневна и кога ја проверив беше свртена и разбудена . Сега страв ми е што вечер ако се сврти да не ја забележам додека спијам .
5 месеци сме по цели денови ги пика прстињата в уста дали е некоја фаза или забче? И деновиве почна немирно да спие,да не можда има скок тоа време?
4ти е овој? И ние поминуваме низ истото. Мн малку спие преку ден, едвај неколку 15минутни дремки, ама барем навечер сум раат. Се лигави, рацете му се во уста постојано. Плус што си плаче без врска, знае да викне како да се преплашил од нешто. 4 ипол месеци е
Леле мајки кажувајте чаре жива ненаспана сум цела недела. Значи на бебево мое му се спие, ама цело време рачињата сака или во уста или да трие очиња, и си ја турка цуцлата и се буди, и така се во круг. Си заспива пример со цуце и ќе сака да се протрие кај очињата како да се смири не знам, и си ја турка цуцлата. По цела ноќ јас и ги држам рацете за да не го трга цуцето и така спие ама ја не спијам хаха. Ова не е решение. Дали е фаза или? Исто, не можам ни да зевам на раат абе многу осеќа значи ни white noise не помага по цела ноќ фрчи фенот и џабеее. Си викам ај пред скокот да се наспиеме ама слабо..
Јас обично го држам цуцето додек не заспие во подлабок сон и после и го вадам, зошто ако и ги држам рачињата се нервира и нема никогаш да заспие асално