Ама не сме почнале ние уште, ќе почнеме од прилика за недела дена. Викаш и ставав во кашичка, што и ставаше? Пример почнам со јаболче, денес две, три лажички, утре исто и мислев трет ден колку сака да и дадам. После ако нема рекција, почнувам вака исто нов вкус. Вака или нешто помешав?
Не, не ме разбра, од нов вкус зборам, не смеам повеќе ид 2, 3 додека дс видам како ќе реагира. Него за да не биде гладна утрото кога ќе проба нов вкус, дали може две три лажички од новиот и пола каша од веќе пробан вкус? Дали така правеше?
Исто ќе реагира од алергија и на една и на 10 лажички. Јас нов мешав одма со веќе пробани. Ако им реакција и 4 ри вкуса да се измешни, ќе појави. Кромид само чист како да дадам? Пиперка, ориз, палента, просо..
Мајки бебуш се учи да фаќа со рачињата, и нудам играчки ама фаќа само со левото раче, со тоа и посегнува по малку. Со десното не посегнува, ако и ја дадам играчката само ја придржува малку со десното ама слабо, нема фат. Нормално е? Со левото си го фаќа и цуцето го вади од уста и го држи, има добар стисок.
Да, нормално е. Уште не знае дека ја има и другата. И мојата така беше. Само со лева, десната ко да не постои. Сега тепа со десната поготово кога цица само мава со нејзе ставај и играчки ќе почне и таа да ја користи.
Мојата сакаше се до втор скок до 8 недела. Сега веќе не спие и мрда цело време, плаче често. Мислам дека и е досадно во корпата. Кога и го отварам скроз кровот мирна е, сака да набљудува. Едвај чекам да можеме да шетаме во спортскиот дел.
Ќе видиш Биби колку каши ќе фрлаш од што не јаде. Па уште така да и ставаш цела состојка непробана у новата каша, на пример комбинација што ја јаде, еве ОБОЖАВА круша... Инти да и ја заебеш со нешто што не и се допаѓа... Си ја спремам новата состојка на страна и ја мешам со веќе воведените состојки. Од таа комбинација и давам неколку лажички. Па продолжувам да давам т.е. да нудам од готовата каша со воведените состојки. А чекај што, само кромид за да видиш дали има реакција е лошо? Ај на пример правиш каша од круша, ново ти е кромид на пример. И сеа во цела каша од од круша мешаш кромид? И беба има реакција. Ја фрлаш цела каша? Апсурдно? Си спремаш круша. Обаруваш кромид. Мешаш во мал дел од кашата кромид, другото ти останува чиста круша. Нема реакција? Утре направи цела каша со плус кромидот. Има реакција? И давам чист кромид утре да се осигурам. Ако има реакција правиш пауза со таа состојка. @BellaBibi @Feniksgirl А и на крај краева. Ја и не се замара по толку по 3 дена. Гледав само првиот ден да и ја дадам чиста новата состојка... Вториот по малку ставав у каша. Тек сеа ни следат алергените па ќе пазиме поише со нив.
Кај нас па обратно беше, со десното. И му беа затворени, така по секунда две придржуваше меки играчки. Сега веќе и со двете си фаќа и се носи во устата. Софи жирафата партал ја прави.
Бебе на доење во последно време на секое ми повраќа некогаш млаз некогаш како грутки тоа е од што цица повеќе од што треба?
Мајки каква е столицата на вашите бебиња? Откако сменивме пробиотик не какаше по 2 3 дена, денес се искака едвајјјј многу малце и густо.. се стискаше многу цела црвена, тешко и беше да се искака. Пред тоа и беше течна каката и лесно какаше.
Колкаво е? Мене така од сам почеток и се повеќе се интензивираше. Па на еден месец почнав да користам Алгорал и има одлични резултати. Ама еве сега на 8 недели е пак истото иско го пиеме сирупот цело време, ама читав на нет дека моментално е во скок во раст (growth spur) и дека тогаш се прејадуваат и затоа пак блуцка.
Овие неколку дена сме за никаде најискрено ...Не е покакан се стега црвен е плачи...Пробиотик ваја давам и сега сакам да му дадам чај бекутан ...
Јас дадов ваја, кога видов дека не кака сменив со рекол бимбо ама пак исто. Давам и чај џабе. Не знам дали само така се погоди или има некој проблем