Во вреќа спие мојата есенска имам. Само на тенки шпикозни е одоздола и вреќичката, рачињата и се открини ама како полуракави има мојата, па до лактите е фактички во вреќичка. Раат сум, кај се борам за цуцлата па уште покривањето да го мислам хахаха. Иначе вчера цела ноќ спиеше со мојата рака врз нејзините гради, така и ги држам и рацете надоле и ср смирува. Ми остана рамово кај неа на креветче ама тоа е..
Исто Вики. 2 месеци сме и како си ги откри рачињата цело време му се во уста. Абе едвај му го давам шишенцето за да пие млеко. Го бутка, го трга. Мене па кога ќе ме фчопа за коса и ланче , лелее ќе ме изгори. Сега се вакви , за понатака не сакам да замислам. Во врска со вреќа, сеуште не се открива со ноџињата па уште сме со ќебенце, ама кога ќе почни мислам да го ставам во вреќа. На поклон ми донесоа летна вреќа, материјалот како тетра пелена. Мнооогу е убава, баш претенка и прелесна за лето. Се надевам ќе сака бебе да спие во нејзе дека кај нас на спрат летно време е пееекол. Ако не се климиве, изгоревме.
Значи како ни се потрефи сѐ заедно, вакцини, петти скок, непцата ја мачат, сега и со променава на саатот хаос. Само кенка, ммка цел ден, ништо не и е погодено ни надвор ни внатре, вчера едвај заспа вечерта, сабајле па едвај стана. Има некоја ко мене да се утешиме?
Па за мали бебиња проблем е и тоа реално, знам луѓе кои им фатија ушна инфекција на море. Нема да нуркаат секако сега толку мали, така да..
Малава ми се потпари ова и е само напред користам влажни виолета со 99% вода и павловичева розевана што е ја бришам и мачкам на секое а од памперси користам кан бебе што да правам каде грешам ум не ми остана повеќе...
Само со вода,не користи марамици.Нас ни помогна туширање со маслена купка на Еуцерин и млеко за тело на Еуцерин атопик(медицинска козметика).За пеленска регија користам Бекутан со бадемово и пелени на слипи со бадемово.Ние го имавме истиот проблем и со горенаведените производи за една недела се среди.
Исти сме и ние. Примивме 6товалентна,башка непца и 5ти скок ,се во уста само шишето никако го турка,плука и писка ако и даваш...