Здраво.Каде можам да најдам XS О+ цуцли да не знаете,барав во неколку аптеки но не најдов.И дали патронажната сестра одма доаѓа откако бебето ќе биде пуштено дома?
Мајки, бебе ми крена температура 39.2 . Дадов сирупче парацетамол и се симна. Така држеше некои 6ч и сега гледам пак му се качила на 38.1 . Цел ден спие, а млекце си цоцка во сонот. Нормална е поспаноста нели?
Цуцли за новороденчиња ни ги препорачаа на Phillips Avent ги има во Зегин, цели се силиконски со дупка. Патронажна сестра кај нас дојде после 3 недели меѓутоа не по нејзина вина туку болницата касно ги пратила извештаите за родилки, тоа се случувало најчесто со приватните болници. Од државните обично после неколку дена од породувањето доаѓа.
Кај мене дојдоа наредниот ден откако си дојдовме дома. Седнаа, запишаа податоци за бебето, за нас и си отидоа. Бебето не го ни погледнаа. Прашав што да давам за грчеви ми рекоа рано е, за пробиотик и тоа беше. Џабе доаѓањето.
Кај мене дојдоја по една недела и после тоа некаде кога бебе имаше 2 месеци. И сега пред некој ден ми се јави една од патронажните да ме праша како напредува и дали сме почнале со кашички. Секаде е различно, некаде воопшто не се појавуваат
Кај нас дојде одма, само што излеговме и третиот ден дојде патронажната, до сега сигурно 10 пати има дојдено, и дури ми има пишано како сме и слично. Еднаш и ја замолив дали може да дојде, пошо слабо ми цицаше, да ја измериме и одма утрето дојде. Ептен фина ми се погоди.
Колкави им се прозорите на будност на вашите бебиња? Мојата е 3ипол месеци, едвај издржува 1 саат будна. 40 минути после дремка она трие очиња веќе. За еден саат после дремка ако не е успана, после тоа е оф леле мајко
Здраво мајки, јас полека се опремувам за пречек на бебе и сакав да ве прашам за електричен аспиратор за носе. Некаде читам дека не се препорачувал? Имате искуство?
На почеток не ти треба баш тој. Можеш да земеш од оние како со пумпица што се, или со чепкалка сум вадела. Е за после Носкооо е најдобра работа што постои. Кој го измислил, алал да му е.
Денес бебињата прават 3 недели, се уште нема патронажна нит да дојде нит да се јави. И со првото исто, после 3 недели дојде. Ова за Карпош кажувам, од поликлиника Ѓорче мислам дека се за овој реон. Во Аеродром мислам се поажурни, другарка се породи 10 дена после мене, веќе и се јави патронажната уште првата недела одма.
Не е секогаш до седтрите, болниците треба да им пратат извештај за родилки. Државните брзо праќале, приватните знаеле и да каснат. Така ми кажа патронажната сестра.
Со првото во приватна се породив, сега на ГАК, не гледам разлика. Не дека нешто посебно ми треба, посебно сега веќе кога фативме ред, само сакав да споделам искуство, да не ги чекаат толку брзо
Да, разбирам секако кој како знае ке се снајде и јас секако се откажав после 3 недели дојде само сакав да споделам што ми кажа зашто не доаѓаат брзо. Не мора да значи дека секогаш е така нели
Од 1,5 до 2 часа е буден, пола час спие. Последнава недела почна толку да е буден, претходно беше 1 час буден, пола час спие.
I mene ova me interesira. Sakam da e lesna za vozenje i sklopuvanje, da ima dobra tenda za senka i da e do 22 kg. Koi gi imas ti od koi ne si zadovolna da znam da ne gi gledam voopsto