Здраво мајки, на бебече одвреме на време му излегуваат вакви црвени осипи но за кратко време се повлекува, претежно на нозете. Се консултирав со педијатарот рече можеби од ткаенините или од детергентот. Дали некоја мајка има искуство со истово и од што може да е ?
Жени правев панорамска снимка на заби дали да дојам сега или не ?? Мирекоа можи ама не знаам да не има врска сега доењево ??? Едит пишав во доење немав одговор можеби има некоја искуство
Мамички ме интересира цуцлите што пишува на нив 1 ,2 до кога можат да се користат .ако пишува 1 таа е за 1 месец бебе ,наредниот се зима 2ка или? Се извинувам стварно не сум запознаена.
Зависи до детето јас му зедов така според месеци ама ми се засркнува и си терам со 0м+ со двојка проток
Мајки кажете ми како правите да ви ждригнат бебињата ? Се правам ама не ми успева и на стомак и на грб секако дајте совет или видео некое Досега 2 3 пати ако има направено
Ја дигам исправена на мене така што мешето и е малку стиснато од рамото мое и ја чукам по малку под вратчето на грбот. За 5 секунди ждрига некогаш и 2-3 пати во серија.
Не успевам дали не го исправам доволно... Не можам ќе си пукнам на педијатар ми рекоа мора а јас не успевам ...
Месец е ...некогаш да некогаш не ...претежно кемкав е и ги витка ноџињата ...ама тоа е ако залакоми фазла ако испие ...
Ние сме 3 месеци уште ја користиме двојката зашто со тројката многу лакомо влече и одма ми повраќаше. Види според бебе и јас се спремав за тројката ама ништо хахс
Од Нистатинот ќе се повлече сигурно само убаво цела наслага поминувај ја со него. Од тоа не сака да цица и паѓа на килажа ама не е страшно, штом се повлече а брзо ќе се ќе си надокнади, не му се секирај.
Тој период ни моето никако не сакаше, и ноќно време после јадење сум држела исправено не знам ни јас колку време и никако. Е сега после 3 месеци без проблем си ждригнува.