Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.439
    Допаѓања:
    9.242
    Од Али и јас земав, презадоволна.

2. feminapp

feminapp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Здраво мамички
    Моето бебе има 9 недели машко, ме загрижува тоа што кратко следи играчки и му е поинтересно да гледа во таван . Ретко се смее и кога го ставам на стомаче воопшто не ја следи играчката. Педијатарот ми рече да му правам вежби за хипотонија зошто не ја крева главата кога го крена за рачиња од лежечка позиција. Исто така кога е гладен или нервозен цело тело му се вкочанува ги исправа и нозете не можам да го свиткам и ова ме плаши доста многу но најтешко ми паѓа зошто никогаш не ме гледа во очи додека го хранам од шише или одкако ќе го земам од креветче. Не е заинтересиран за играчки дали е упте мал не знам прво дете ми е… има некоја мамичка во слична состојба како мојава со хипотонија на бебче ? извинете на долгиот пост

3. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    91
    Ќе може да му кажиш каков имаш и дали си задоволна . Сега баш гледаме и ние и врска немам каков да земам . За жива глава веќе во транспортер не седи , па да видам дали е до транспортерот или несака в кола .
    Ти го седнуваш бебуш во него или има некој опции:^)

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    9.842
    На Кикабоо имаме, оке е вака, има делови за од 0+. Разгледај имаш и во Енци Менци попусти, за фина сума се наоѓа. Мојата некогаш не сака, ако не ја занимаваш, пу пу во глобала сака секогаш да се вози во кола. Не е седната скроз, си има наслон.

На silvana4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    367
    Нарачав од тему, одлично изгледа и истите се продаваат овде за дупла цена. Фала ви

6. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    522
    Mislam nema potreba od griza malo e mnogu

На feminapp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.776
    Допаѓања:
    21.381
    Маркет Балтазар истата ја продаваат што ја имам од Шејн ја нарачав јас.

На HappyAsItGets му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    2.630
    Мало е мајка. И јас прашував овде, и моето не беше заинтересирано, не следеше играчки и тропки, рачињата цело време ги држеше затворени. Викај по него, не се врти. На меше по 5-10 секунди издржуваше. Со полни три месеци веќе почна да гледа и да се врти по играчки, сега веќе и се пружа да ги фати. Се врти кога го викаме. Глодалките сам си ги држи и си ги става во уста. Почна и да се врти од грб на меше. Од меше на грб сеуште не знае, ама се учиме. Најчесто го ставам на под и седнувам до него и така се врти, го занимавам со играчки, со меки книги со контрастни бои. Некогаш цел се подига до седнување кога ќе го фатам за рачињата, некогаш само со газето се дига. Вежбаме со раце и нозе, му ги кревам и спуштам и двете и наизменично. Се смее на глас, си гугаме демек муабетиме :)
    Без гајле, мало е сеуште. За еден месец ќе имаш друго бебе, преку ноќ ќе смени :) Моево сега дури и се закачка ако не му обрнуваме внимание, вика, рита со ножињата.

На Viktorijaaa5 и feminapp им се допаѓа ова.
  9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    9.025
    Ние сме на седиште уште од прв ден, од болница до дома во седиште ја возевме.
    Транспортер имаме, ама ич не го користевме. Едно дека е со ограничено време на седење, максимум 2 часа а ние цело време одиме до нашите, до Грција или на др место на шетање и се возиме и повеќе од два часа. Друго што во транспортер ми е жалче, ич комфорен не ми изгледа. Во седиштето си има многу повеќе место за да си мрда, позгодно и е. И се навиква ептен некако, убаво и е. Се возиме милион пати и сами двете, јас возам и она позади си седи, нема мака.

На Izzy_0504 и Laura7 им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.070
    Допаѓања:
    91.094
    Како со ограничено време за седење не ми е јасно :drunk:
    И нашиот транспортер како дел од количката што го имам некако гледам дека му е тесно веќе, како да е скроз за мало бебе а пишува дека е до 12кг има дел за новороденче како за потпирање на глава ама тоа се вади,плус некако ми е многу седнат па под газе му ставам перниче за да е легнат(facepalm)

Вие што веќе имате седишта може ли да споделите какви имате и колку сте задоволни

На Sweetymk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    59
    Како се следат скокови регресии чуда?Се ми е ново тоа да ми објасни некој и како се рачуна

12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    9.842
    Од термин на раѓање се пресметуваат скоковите.

13. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    94
    Какво седиште имате?

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    1.502
    Нас четвртиов скок не фати од дата на раѓање..

15. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    9.025
    Максимум 1.5-2 часа смее за седи во транспортерот, и потоа му е потребно пауза на бебето и да легне на широка подлога и да се истегне убаво.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    1.502
    Мајки, на екслузивно доење сме. Сега измолзев од полна града 60мл. Ќе го чувам тоа во фрижидер. Утре наутро дали може да се измолзам пак и да ги спојам тие две (ќе го изладам и новото). До кога може да стои во фрижидер обичен? И исто, 3ипол месеци ми е бебето. Како да знам отприлика колку би и било доволно за оброк во случај да и дава некој друг од измолзеното. Колку мл?

17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    9.025
    Јас вакво имам, од 0 месеци или 40 цм во должина е. И си го користам само него од раѓање.

На Зеленоокатаа и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    9.842
    Да, можеш да ги споиш, ама да се иста температура. Иначе 100-120мл. Јас така и давав, сега и 150 мава. До 4 дена во фрижидер може.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    1.502
    Значи да си одмрзнам јас повеќе, да не остане гладна ми е. Ако одмрзнам 150 може и да не го испие и да се фрли ама подобро така штознам..

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    9.842
    Па може, ако е гладна ќе го мавне. И да остане ништо страшно за 30мл.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.