7 месеци е, мрза е за тоа. Кога сака , а ретко сака знае да се сврти. Ама да се џитка по играчка или што и да е, што сака да го земе, од скут ми рипа.
Мајки, на лицето ни се направи црвенило, педијатар ми рече да ставам крема со пантенол. Имате слично искуство?
Јас оваа ја имам. Супер е. https://bubamaraigracki.mk/bebeska-oprema/podloga-za-igranje-2-vo-1?search
Јас сега се префрлив на Фриг и топ се, многу поиздржливи од бибс. Ама ќе ги пробам и нип, фала на инфоо
Мајки помош, што би однеле подарок кај новороденче 1 месец има бебето. Блиска личност е, не сакам да трупам работи кои нема да ги искористи.
Глодалка Софи, алишта поголем број, ќебенце и/или убава постелнина, ваучер за некоја продавница, кутија за спомени, висечка играчка за количка...
Za nekolku dena maleckata polni 4 meseca taka se pocnuvase so dohrana ili kako bese samo na ad e I sakam da pocnam prasanje mi e kako e podobro prvo zelencuk ili ovosje kako po kolku lazicki kolku dena od istoto se probuva vi blagodaram
Мајки, бебе имаше висока температура. Отидовме на болница и премногу пати го избоцкаа за да му најдат вена, детето ми зајде од плачење. И еве една недела веќе имам друго бебе. Нерасположен е цело време, вришти кога треба да му менувам пелена, ги стега ножињата, очигледно има уплав, мисли дека ќе го боцкам. А толку сакаше да биде голо, уживаше и во бањање и во менување пелени. Кажете ми дека ќе заборави и нема овие работи да го потсеќаат на боцкање. Знам дека е бебе и нема да памти, ама премногу е исплашен. Душа ми се кини како вришти.
Зашто во вена го боцкале? Иначе не се секирај, ќе се смири. Нормално е, може и скок некој да да е заедно, кога почнуваат да разбираат, почнуваат и да се плашат.
Моите се 1 месец денес и се 3.100 гр и 3.400 гр. Кога пијат измолзено пијат по 70-80 од прилика. Еднаш еднта испи 100 мл, но тоа е пошто имаше врзано 6-7 саати, па беше доста огладнета. Инаку, за како да знаеш колку им е доста, матичнава ми кажа вака - секогаш треба малку да останува во шишето, пр 10тина мл. Тоа значи ако го испие цело што сум го направила, тогаш и треба уште. Така јас и давав по 60, па кога почна цело да го пие, и правев по 80 мл. Прво и остануваше, сега некогаш и останува, некогаш не, така што ќе треба да давам 90 веќе. Среќа па почна и таа убаво да цица и ретко и давам од шише или давам по малку колку да се дојаде. Ти ја пишв килажата горе за да споредиш со твоето, има и то врска - дете од 4 кг и од 3 кг не јадат исто. А зошто даваш молзено? Нели си фати убаво да цица и без силиконски?
Немам дадено уште, сакам да си замрзнам за секој случај ако треба негде да отидам па да имам за неколку пати. Насабајле полни ми се градиве па да искористам хаха. Мојава е сега 5ипол кила и повеќе сигурно