Јас право да ти кажам земав онакви коцки што се спојуваат од Јамбо за 500 денари, на тепих ги ставив, супер ми се, гледам си лежи значи океј и е. Се мислев и јас де ваква подлога, де онаква и решив со овие да пробам, па ќе видам понатаму како што.
Супер се тие коцки јас и сестра ми на такви израснавме. Само ако имаат фигури за местење да се поголеми за да не ги ставаат во уста
Мајки кој пробиотик го користите/користевте на 3 месеци. Во последниот период давам Диа Стоп, ама во последно време ПРЕМНОГУ и кркорат цревата, па мислев да сменам
Majki bebus 1m, od nokeska pocna da mu hrci noseto, denes kako nema tolku i nervozno e, ne saka da spie. Mrsolcinja ne mu tecat, nema tt, ne kasla samo moze da se nakija nekolku pati vo den. Na doenje sme, dali bi pominalo samo, maticnata ne rabote vikendi ili da odeme na itnata? Ili kako da mu pomognam. Za cicanje, cica si.
И кај мене малата имаше проблем од овој пробиотик и само 2 недели и давав и го прекинав цела се грчеше откако ќе го испиеше сега ништо не и давам не знам колку е во ред ама сега си нема мака а и плус редовно си кака и мочка... Ајде мајки кажете дали да земам друг пробиотик или да оставам сега како што е ?
@BellaBibi и @Laura7 мислам со вас зборувавме за чаша со клунче што не капи. Земав од tommee tippee, и не капи
Од која бебешка крема за лице сте задоволни? Синчето има чувствителна кожа, секогаш има ситни акни, ама не се црвени. Поретко има по некое црвенило, ама сепак сакам да знам дали има некоја крема што помага да има мазна кожа
Јас и ставав на веледа од невен бидејќи на челото и едниот образ и беше црвена и сува, дури и рапава но немаше некое подобрување искрено освен ете некоја хидратација. Сега ја купив биодерма цицабио + и еве веќе една недела како и ставам од неа лицето ниту и е суво ниту црвено туку баш меко и нежно.
Колку беше долга на 2м? И ние сме скоро 2м се мислам дали да преминеме и ние на седиште,ама на транспортерот пишува до околу 80цм ко шо видов
Чисти го носето. Ништо не е, за по лекари да го носиш на вирусиве сега. Секое бебе истото го поминало. Само чисти го. Од млекцето знае да се врати и да им хрчи.
И моево исто е од ноќеска, вчера дента бевме на прошетка мислам од ветрот и е иако беше во корпата од количката сепак дуваше многу, ставам аквамарис капки и влечам мрсулчиња. Се дур може да цица слободно мислам не е страшно, не кашла моево само се накашлува кога не може убаво да вдиши преку нос Се надевам дека ќе помине брзо и нема да се влоши
Добро само моево ли е волку нервозно и агресивмо… значи не знам дали се заби… две дремки, абер нема за трета, урла вече саат време, а очи ќе искорне од што и се спие… скроз поремети… не сака да спие… синоќа во 11 и 20 заспа… значи залудно чи ми беше цел труд на рутини и сл… 22ра недела според датум на раѓање…. Скок ли е, не знам веќе…. Ова не е нормално…. Почнувам да мислам дека нешто не е во ред со детево… како да ја оставам сега да има дремка… 12 ќе легне после….
Подобро остави ја да дремне, поубаво ќе заспие после. Преморена ќе биде, бетер ќе ти вришти. Надвор на воздух пред спиење, би требало поубаво да заспие. Менуваат многу, мојава ќ вчера абе не дочека лице да измијам, вриштеше пред спиење. Во петти скок сме ние
Кажете ми за доручек комбинации за 6+ месеци? Денес и дадов авокадо и јаболко, го бендиса така, завчера авокадо и морков и се повраќаше. Утре планирам батат, со што да го комбинирам? Идеи ако имате пишете ми и кажете ми со кое месо почнавте и колку месеци?
Ама не сакаа, две имаше дремки едната пола саат, другата три саати и еве ја 4 саати е будна, урла не сака да се успие… и сега ќе ми заспие и ќе и биде дремка и ќе се поремети пак ден и ноќ… ќе ми заспие во 12… не можам веќе една недела да ја оправам.. пред 10и пол 11 не сака да заспие….
Ако имате житарки пробано, комбинирај со нив овошје. Батат со тиквичка, батат со јаболко, батат со крушка. Месо телешко, од 7 почнав. Не дека многу јаде, ама правам и нудам секој ден.
Avokado i banana Jabolko sliva oves Jabolko banana i kajsija Jabolko krusa griz Jabolko banana Avokado banana proso Batat tikvicka Batat morkov Batat brokula ili karfiol Tikvicka morkov oriz Tikva jabolko