Да не и била многу долга таа од 3 саати ? Колку и е прозор на будност отприлика? Мојава накачи на саат ипол. Последна дремка и е од 6 отприлика докај 7, 7ипол и после накај 9 ипол 10 се комира за ноќно спиење. Мене ми,одговара уште оца време зашто и ние со неа си легнуваме
Месо прво пилешко дадов, со батат, го бендиса. Телешко уште немам воведено. Морков не сака мојот, плука со што и да му го измешам. Омилено му е круша. Сабајле јадеше круша, банана јаболко, со мултигреин од хељда. Денес за прв пат му дадов вишни со банана , тие се 7+ И нив ги сака. Бебе готвач симни, имаш рецепти. Јас ја порачав и книгата
Zdravo na site. Imam bebence zenska, vcera mesec napunivme. Od koga ne pustija od bolnica vo okoto imase kako zolt iscedok, ni dadoja kapki i i pomina. No od toa pocna problemot so nosot i bese cesto kako zatnat no ni rekoja deka e normalno deka bebeto uste se cisti. Pred edna nedela pocna pojke da mu se zafati noseto, nemozese uboo da pie, celo vreme mlekoto od siseto ke mu izleze od usta mislev deka so grloto ima nesto deka koga pie nepie uboo kako da hrci i go odnesov na bolnica tamu ni rekoja dekstazon da i stavam na inhalacija isto so sinomarin da i vlecem so pumpica. I napravav bris od nos i izleze deka ima Rhinovirus. Go nosev vo sistina, nadole na gradite i na grlo nema nisto sve mu e na nosot i rece dekstazon ne da i davam dekstazon samo da probam so inhalacija i pumpica. taka skoro edna nedela i nema nikakva promena mnogu zatnato zal mi e nemoze da pie nekogas i da spie uboo place celo vreme sega ni prepisaja tobradeks i tobreks bez dekstametazon. Imal nekoj iskustvo slicno, i dal tobrex ili drugiot na bebe tolku malecko? da probam nesto drugo., prvo dete mi e i sum zagrizena
Не и е долга, не спиеше многу, затоа и имаше долга. Мојата сега смени неделава… не можам да ја оправам… си заспиваше до 9… сега 10и пол… влера 11и кусур.. со војна водење за да се успиеме.. Не знам веќе што е работава. Цицањето ни е играње, пушти фати… разгледувај што мрда што шушка… се врти се рола во раце, на земја лежи не мрда…
Период е, ќе помине. И ние кај 5м така бевме. Мораш да си присебна и смирена. Осеќаат бебуфките - све тоа јасно ти е, разумна си ти. Менуваат цело време. Затоа и незнам дали ти кажувале мами со дечиња, ,,до година нема ред да направиш, менуваат цело време", не верував, но ете. Неколку пати ми се има докажано. Take it easy and go with the flow.
Јас капнувам физиолошки раствор и некогаш ќе кивне и ќе искара ако има. А некогаш после бањање ќе искара па повлекувам со стапче за уши. Со аспираторот не ми дозволува да влечам.
Ми ја предложија мене на tommee tippee и затоа ја зедов, а верна на Авент ама ете таа капела. Ние уште не се научивме од чашката вода да пиеме. Го гризи клунчето
Пилешко е пожелно домашно да земаш од некаде. Свекрвица ми донесе мене од кај некоја нејзина пријателка
Како се употребува физиолошкиот раствор кај бебе? Да му капнам по една капка од ампулата? Дали само на врвот на носето кога му е свртена главата на страна?
По една капка во секоја ноздра од монодозата. Јас и капнувам додека лежи на грб убаво внатре, не се буни.
Ептен неекономично. Мене во една аптека ми кажаа тоа што ќе остане да фрлам, во друга аптека ми кажаа монодозата можела да стои отворена 24 часа во фрижидер.
Јас не фрлам. Односно не сум ни прашала дали се фрла, еве од вас првпат слушам тука дека не се чувало ич или повеќе од 24 часа. Во фрижидер ми стои по цел месец. 3 месеци така правам еве хахаххаа ништо досега не се десило.