Zdravo Majki Bebeto mie rodeno so krivo stapalo od sto sedelo taka vo matkata go odnesovme na ortoped i mu stavija gips koj trebalo da se menuva sekoja nedela. Bebeto e staro 2 nedeli pa sum vo panika ne e li premnogu malo za gips? Nekoja majka so isto iskustvo?
Svekrva mi sekoj den, na sekoe doagjanje mi kazuva deka ne mi e hranlivo mlekoto deka deteto mi e gladno Toa dushice maka si ima so stomaceto samo na cicka koga sedi e miren, zaspiva na cicka i a se potrgnam kenka. Vaka sme vise 2,3 dena. Navecer ne saka cicka, 2 noci so red se potam i borba vodam da go razbudam i da fati taman ce fati, pocnuva da se grci i ce ja pljukne
Женичка ве молам за совет, бебешка е месец ипол, поручек и приквечер ко да ја фаќаат нагони за плачење, на ад формула е , мислам дека не се грчеви не се витка што може да е ? Цела се вцрвенува :/ иначе е месец ипол
Се истегнува ли наназад, по колку време плаче? Навечер може да е и witching hour, ама најверојатно се грчеви. Капки, сирупи, бел шум, ќе почнеш да пробуваш и додека најдеш што работи ќе помине
Исто и мене ми беше после првото породување, дека природно Од болни неиздржливи менструации, болки кои не поминува без апче и облога топла на стомак, до менструации кои едвај ги осеќав. Сега уште не сум добила, дај боже да не ми се болни пак.
Кога им ги миете главите ви голтаат ли вода? Мојава гледам лиже и сапуница од што и тече, како ги заштитувате?
Мојата не, косичката наназад и ја миеме додека лежи а лицето со моја рака и го поминувам. Лижнува малце само од ракава моја додека ја поминувам
Лиже и мојата, ама и јас како Додо гледам сапуницата наназад да и ја мијам, ама кога нема сапуница ја потурам со вода и по лицето за да се навикне на вода и тогаш си лиже
Еее, повеќе пати до сега. Ништо страшно, уживаат во тоа. Опушти се и нека ужива додека ја бањаш, утре има да гњури во корито
Јас мојот го држам во рака, кога го потураме со вода, исто како кога беше мал, и така не пие вода и обожава да се капи. Сега и седнат веќе го капиме А инаку, има едни како заштитници, се ставаат на глава, за да не им тече вода по лицето и очите, не знам колку се практични. Ги има во секоја бебешка продавница
Па така во раце ја земав и јас и главата надоле, ама од страна и се слева и гледам лиже, обично наназад и ја миев и викам ај да пробам да се навикне и вака. Ама тешка е сега машала, некако не ми тргна од рака и се изналиже и ме фати шубе сега да ме и стане нешто од тоа водата и шампнот. За штитниците да ги гледав и никако да купам, веројатно вршат работа.
Ништо нема да и биде. Еве по мене ќе ти кажам, јас како мала, ја пиев водата што остануваше во гумата од машината за перење
Абе она си уживаше, немаше гајле него ја се изнасекирав да не и стане нешто од тоа водата и шампнот. Со мажов се искаравме дури, вика абе што праиш го најаде детено со шампон
Леле хаха, абе порано ние бевме челични, овие нежни новиве генерации, не знаат ни што е пиење вода од црево
Се изнасмеав за водата кога ќе ми текне што сме правеле како мали И јас гледам да потурам на назад а лице со рака да поминам ама лижнува и некогаш надолу свртен му потурам, не е страшно тие се секунди прашав педијатар за оваа кажа да уживаме и да не гледаме толку во детали се, нормално било
Ние ја бањаме на онаков пластичен додаток за корито легната во туш кабината и со слушалката од тушот директ на неа. Еднаш насапунети раце ги стави во уста ги исшмука квалитетно, се згазив од смеа.