Нас само нурс харви скроз му ги смири грчевите, исто повеќе во раце, гушкање и топло на меше и на ноџиња. Многу мачен период е...
По 30 мин спиеше Дури сум го легнала, ете го На 5ипол почна подолги дремки да има. Сега е 7, има една од 2 сати, една околу сат, и една 40тина мин
Majki treba da se vakcinirame vtora doza na 14nedeli vo cetvrtok a ni se najavija gosti vo sabota. Prashanjeto mi e dali treba posle vakcina da ne go izlozhuvam pomegju ljugje nadvor da shetame nekade pa makar i doma da ni dojdat? Ili ste funkcionirale najnormalno posle vakcinite ?
Јас само еден ден дома ја чував после вакцината, после тоа си излегував без проблем немаше ништо. Ако не појави првите 24h немаш гајле
Нас рекорд ни е 10 минути денес, се разбуди весел и спремен за игра два часа се смееше и гугаше. Инаку да, по пола час му се дремките. Ретко да спие час, час и половина.
Samo esspimisan! Se davaat po 75 kapki dnevno,jas mu gi delam po 15 kapki pred 5 obroci. Deteto mi se smiri skroz. Probaj ne se ni skapi mn
Ја сум зимурлива и кога и да и го фатам грбчето ми е онака ниту топла ниту ладна. Бабицата ми вика дека таман била топличка а јас кога ќе ја ставам во креветче и ќе ја фатам за лице и раце ми е секогаш ладна. А и знае да ми кивне деновиве неколку пати, затоа мислев да не е настината, иако дома држиме темп околу 22-23. Како мислиш да ја претоплам, зарем и тоа е возможно?
Нормално дека е можно, може да се прегреат бебињата ако се пренаоблекуваат и тоа воопшто не е добро за мозочето, а може да ти јави и осип. 23 степени е доста топла температура, боди по долги и хеланки или памучни шпикозни ти се доволно за спиење. Дали и е топло/ладно не проверувај на раце и нозе туку позади на вратчето. Инаку сите бебиња киваат и имаат мрсули, од прашина, иритирано носе, сув воздух. Еве ние сме 3+ месеци, секој ден минимум 5 пати кива. Не е тоа настинка.
Мајки имаме 5ипол месеци и почнавме со вкусови и ме интерсира дали после кашичка треба да и давам вода или сок? Дека веќе не цица после кашичката
Мајка, и на бебињата му е топло исто како и нас. Само ние мислиме дека му е секогаш ладно дека се малецки. Еве син ми е 2 ипол месеци, многу се поти. Од се му е жешко. Облечен ми е само на ептен тенко боди на долги, панталончиња и тенки чорапчиња колку да не е бос. И пак е утоп, жива вода. И јас ќе ти кажам да не ја облекуваш со слоеви облека. На таа температура доволно и е боди на долги и хеланчиња или боди на куси и памучни шпикозни, ништо повеќе. Не се плаши, ништо нема да и биде. Многу е топло времево. Да е минус, ќе те разберам да ја облечиш малку повеќе, ама сега верувај немаш потреба.
Благодарам. И јас ги мијам после секое доење на упатството не пишува ништо за стерилизација затоа прашав.