мамички ми треба помош синчето мое има многу грчеви во стомачето и потешко оди во вц ми давам 50 мл чај бекутан на ден но незнам дали е многу или малку пишете некој совет за да нема грчеви од синока и во спиењето се грчи
Jas kako majka na bebe sto mn.tesko gi podnese grcevite ke spodelam,nekolku pati pisuvav ama da ne se navrakas ke ti kazam pak.Grcevi se normalni vo period kaj bebeto dodeka se sredi digestivniot sistem, no sekoe organizam razlucno gi manifestira.Moevo bebe za greotka mn.tesko,placese, se vitkase,od spienje so plac stanuvase, po 1saat bez prestan placese, se vcrvuvase,jas kako bespomosna i isplasena odev na lekar i mi velea nisto ne e ke pomine,ama tesko e te sfakam Probavme so kapki espumisan, colief i edni bugarski nikakov efekt.Na keaj ostana uste sirupot Nurse Harways i ako veruvas za dva dena nemase ni,,g,, od grcevi.a celo vreme i stavav termoforce na mesheto i taka se smiruvase i zadolzitelno masazi na meshe taka ke ispusta gasovi ke se olesni .Vo slucai koga nenozev da jasmiram ni zaspijam(toa pred sirupov)pustav fen ili pravosmykalka i taa se zaspivase.Probaj nesto ke ti uspee.
вчера му падна папочната врвца и сеуште не му е заздравено местото страв ми е да го допирам на мешето нека му заздрави ке го масирам
Jas i togas nezno kruzno okolu papoceto preku bodu ja masirav, a za gasovi ne ti spomnav varev kimce i vednas ispustase gasovi.
Ние многу лесно поминавме со грчевите,ама кога се појавија јас ништо не пробав од капки туку директно сирупот Nurse Hurvye и за неколку минути и поминуваа болките и давав чајче на Хумана од ким и коморача,ама нагласувам само неколку пати се појавија грчеви,ама и до ден денес заспиваме со вклучен фен,бидејќи е плачка тоа најмногу ми помага во секундата се смирува.Позз
Мајки сакав да ве прашам вие што имате машки бебиња,дали му го отварате куренцето.Јас кога го бањам пробувам но не оди надолу изгледа е залепено и имам забележано кога мочка понекогаш се надувува.Незнам дали е од тоа.И кажав на док.вика доколку не се одлепи само ќе морало со хирушка интервенција но тоа било многу болно.И исто сакав да ве прашам дали кај вашите бебиња се појавуваат како белег мали црвени точки но понекогаш и потоа пак ги снемува.Кај моево има мегу веѓи на челото,се појавуваат и пак ги снемува.Инаку има 5 ипол мес.
И моево има грчеви, масирам меше и давам чајче. Може ќе се смеете ама симнав white noise baby од гугл стор и функционира кога не помага масажата. Ќе видиме до кога. Во однос на курето, во родилиште ми рекоа отварај, педијатар вика не. Јас се обидувам по малку после капење, ако има наслага ја бришам и толку. Не форсирам. Ми рекоа вака терај до една година, ако се отвори добро ако не пак добро.
kako se vikaja tie kapki mislam bea so se klavaja na jaziceto koga e belo.eve veke dva dena i e belo i mislam i zaradi toa pomalku jadi
Ne znam dali mislime na istite Nistatin se vikat.Vsusnost e prasok koj se rastvara vo destilirana voda 23 ml, i kako rastvor so pipetata se stava vo ustata.Rastvoren trae 7 dena.Kako vi go preporacaa doziranjeto, po kolku kapki kolku pati na den? Vo vrska so kureto...na sin mi na sekoe banjanje mu pravev vezbicki so povlekuvanje ( po malku i nezno) na kozickata.Vo vodata e polesno i toj ne oseka nelagodnost.Ne se sekavam tocno od koj mesec pocnav.Sega ima 4 godini i nema nikakov problem.
И на син ми некогаш му се појавуваат мали црвени точки кај челото и по некоја минута ги снемува.Баш и мене ми е чудно... А курето не му го отварам,имам пробано 2,3 пати само.Незнам ни јас со 300 ума сум,некои викаат да се отвара,некои не.
Пробај со кокосово масло на стерилна газа и со прстот тргни ги наслагите. Нистатинот е сепак хемикалија... Не треба да се употребува пречесто.
Mamicki abe beebus moj od sabajle denes e so podueni podocnnjaci, oosobeno ednoto oko i kapakot bese poduen (pretpostavuvam deka cela nokj spiesee na strana i okoto go smackal malku) Neodamna pocna da si spie na mese, pa mozno li e od toa?
јас ова од искуство ти го пишам, и со првото синче и сега со второто синче курето му го отварам во банање, колку може по малку, и го прскам со вода, тоа е совет од мајка ми, а и педијатарот така ми кажа, по малку му го отварај, и прскај го со водичка, колку се отвара толку, битно пробуваш,постепено секој ден тоа си се отвара, ако не се отвара секојдневно, се залепува и оп хирушка интервенција, и стварно е болно..
Lee ii nie maka kje imame so toa epten zapecaten e, ne zirka voopsto a sekoj den po malku povlekuuvame, nema aber...
nie sme 5 mes i bebus moj ima bas crveni tocki megu vegite i ama celo vreme gi ima a koga ke zaplace poveke se istaknuvaat. I na tilot na glavceto od raganje ima kako pravoagolnik crven i na vratceto pozadi bas kosata kaj sto zavrsuva. Menei rekoa deka ke se povlecat. A koga bevme na odmor isto taka vidov dete 13 meseci so tocki megu vegite i majkata mi rece deka ke se povlecat. Drugo care nema osven da se nadevame sami da se povlecat. Nekoj ako znae nekoj lek neka pise.
@menelele и моето исто има белег позади каде што завршува косата и тоа баш голем. Во чаир педијатарот ми кажа дека ваквите белези се јавуваат само на главата, кај вас е позади може и меѓу веѓите и кај устата да с епојават, тоа уште го викале фат на штркот (демек кога го носел штркот повеќе стиснал натоа место ). Ми рече со текот на времето ќе избледи, во голем дел до крајот на првата година, а при плачење (односно кога се зголемува температурата на телото) ќе биде поистакнат. И навистина е така. Инаку ние од скоро имаме друга мака. Од бебе кое што како по 4-5 пати дневно, на два и пол месеци стана бебе што кака еднаш на три дена. Незнам дали е нормално. И формата на изметот скроз му се промени. Од скроз течна, сега е густа и леплива и доста потемна. А само на цицање сме. Јас исхраната не сумм ја сменила , напротив деновиве пукнав од компот од сливим пиење и ништо. Незнам дали е во ред.
Jas po 100ml dnevno davav i sega seuste tolku, sega duri nekogas po 2,3 dena ne mu davam... Inace mislam dozvolena doza e 100ml dnevno