@silvana4 ова е сапунот, само тој ми има извадено кармин и пудра од облека. Ама си бара триење на рака. Од Фрош за каките сум презадоволна, не перам на рака, прскам на флеката оставам пола саат и ја пуштам облеката на 40, искача се. Ако не искочи(еднаш ми се деси) повтарам постапка одма на мокро и искача.
Мајки, полни 4 месеци сме. Значи само по саат време е будна, едвај саат и 15 мин одма трие очиња зева кенка. Нели веќе треба да зголемува прозори на будност ? По колку дремки имаат вашите на таа возраст и колку им траат?
Мајки што користите за сува кожа на бебиња.Досега користев мустела и мустрла атопиа за после банање ама приметив дека не им одговара.Сега земав welleda i Urage маслена купка.Ми треба нешто маслено после банање дами предложите
Izvinete moze glupo prasanje ce postavam i nekoja ce mi se iznasmee ama moze da mi pojasnite sto vi znacat skokovi (ve citam celo vreme za toa) Od koga pocnuvaat i sto treba da ocekuvam? Inace nie kriza imam sekoj den. Od kaj 16,17h do kaj 23h samo vo raka sakame I taka si prespivame, nigde na dr mesto. Ima maka so grcevite...
Скоковите се периоди кога интензивно се развива мозочето на бебе затоа што учи нови вештини. На македонски одлично се покриени тука, а на англиски на Wonder weeks. Важно е да се знае дека се рачунаат според датум на термин а не датум на раѓање. Тоа што вие го доживувате најверојатно е witching hour, односно кога бебињата се покенкави баш во периодот од денот што го спомна
Јас за лице користам weleda а за после капење Penaten баш е така мрсничко . Со првото имаше егзема и од Penaten производи му реагираа добро. Затоа сега се имам освен крема за лице од нив и се добри .
Мајки дали ве болат зглобовите на рацете од кревање на бебето? Мене уште првите денови почнаа и се повеќе и повеќе речиси неподносливо е, некогаш не можам да дотрпам за да ја кренам. Има ли некое чаре? Морам да пробам нешто инаку ќе станува полошо како накачува килажа…
Јас за лице им користам la roshe,за тело прво лосион мустела па после земав мустела атопиа ама гледам дека не им одговара.Затоа прашав нешто помрсничко
Не да ме болат.... додуша десната рака не, ама левата, кога ќе станам од сабајле зошто мирувала цела вечер едвај ја мрдам, после тоа од што пак ја користам се загрева и не боли, ама така секој ден сме во круг. Чаре и мене ме интересира дали има некое
Nie za atopicna koza probavme uriage, mustela, freziderm i najdobro se pokaza bioderma krema. Ne e mrsna, upiva dobro i gi sredi smirgla koza na bebe.
5ипол месечно бебе по колку време им се дремките? Деновиве малку изгуби ред, спие подолго од пола саат преку ден, а сабајлето секогаш спиеше по најмалку еден саат, а сега после половина час плаче.