Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.203
    Допаѓања:
    1.200
    Се буди секој сат навечер :rofl::rofl::rofl::drunk:

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.899
    Допаѓања:
    9.773
    А преку ден? Јадењето како?

3. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.203
    Допаѓања:
    1.200
    Преку ден си ги продолжи дремките оттогаш, скрати на 3 дремки. Едната му е 2 сати.
    Не беше многу расположен за млеко. :?:

4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.899
    Допаѓања:
    9.773
    Ние според термин на раѓање веќе сме во скоков и се има според него, по 3 пати станува да цица, што не се десило никогаш, ни ко новороденче. Преку ден па не знам едната може е подолга, ама да не се 20минути, 40-45 се. Цицањето ужас, не знам што и е. Вчера со маж ми ја осетивме дека е многу полесна некако ко да е ослабена. Почнувам да се загрижувам дека паѓа на килажа.

5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.471
    Леле дај утешете ме дека ќе научи пак да си презаспива бебево. Значи на саат ипол ми станува навечер, од 10 како ќе заспие до 8, 9 сабајле станува 5 6 пати. Никако не успевам да ја презаспијам освен на цицка. Не сака со цуцла, не сака со нишање. На цицка ја ставам цицнува 3 мин и шак заспива значи не е гладна. Не ја успивам веќе со цицање, цица па ја легнувам и со цуцла заспива сама. Регресија да беше ќе завршеше до сега ваљда, скок да е и тој ќе завршеше не знам. Колку мирен период има меѓу четврти и петти скок? :worried:

6. Mimka123

Mimka123 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    19
    Ние имаме 3-4 дремки, една по 1:30h другите по 30мин

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.899
    Допаѓања:
    9.773
    Две недели е мирен период, ама регресијата може и до 6 недели да трае. Ама ќе врати, не се секирај. Ние во 5ти влеговме еве ја не знам ни дали спиење да го наречам, прета се врти, клоца, лупа со нозете, и станува три пати да цица…
    Едноставно премногу вештини учат и сега се им е интересно па така и навечер, ама ќе смени. За жал ќе мора да издржите.

8. Mimka123

Mimka123 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    19
    Јас ја користам оваа

Прикачени фајлови:

• IMG_3669.jpeg
      IMG_3669.jpeg
      Големина на фајлот:
      90,8 KB
      Прегледи:
      10
    На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    1.232
    Јас сум ненаспана со денови, само мрда не спие ич мирно, се буди почнува со рацете да се трла на лице и кај устата, ќе задреме правејќи го тоа и рацете ќе почнат да и паѓаат и од рефлексот се буди и пак истото во круг, малку ќе испие млеко и ќе заспие после некое време пак истото, немам појма ни дали спијам или дремам само :drunk:

10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.471
    Лелеле истоо ќе заспие со дигнати ноџиња и како ќе и паднат надоле се штрецнува. Кој што праи јас и ги држам рацете и нозете. Иста е скроз, само трие лице и лево десно со глава. Туку дај кажете како да ја научам денскиве дремки да не ги спие во раце..

11. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    1.232
    И мене така ми спиеше во раце ама од пред два три дена на спална со млеко заспива, или ја заспивам во раце па ја спуштам и држам рачиња некое време и продолжува ама пак кратки и се дремките :?:

12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.471
    Супер ако сме таа среќа 6 недели да трае. |( Што учат после четврти скок? Мојава веќе се смее на глас, се врти од стомак на грб, фаќа со двете рачиња, става играчки во уста.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.899
    Допаѓања:
    9.773
    Јас во количка ја префрлив, иначе раце ми паднаа, да пробаш во количка? Или на спална до тебе, ја така и цице и давав легната и заспиваше.

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.471
    Пробувам, едно добри 3 минути ги спие така 8)8)

На silvana4 и Kala22 им се допаѓа ова.
  15. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.471
    Уште тоа ми остана. Надвор спие во количка нема гајле.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.899
    Допаѓања:
    9.773
    Оо машала, од меше на грб, баш напредна, обично прво обратно учат. Мојава ни на меше се нема свртено, само на страна и така си седи, така сака и да спие сеа:whew: си ги префрла од рака во рака играчките и урла:rofl: само се дере нешто. Нозете ги откриваат па затоа лупаат со нив цело време, сега и го уста ги става.

На PoisonIvyFatale и Dodo1 им се допаѓа ова.
  17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    9.731
    Мојава терминско бебе, според календарот веќе 2 недели треба да е во 4 скок, ама јас ништо не осеќам. Расположена е и си спие навечер (уште со залепени раце сме though). А сите вештини што ги читав дека се учат во 4 скок она веќе ги прави… Се надевам ќе не прерипа ама има време уште 3 недели, може тогаш ќе ја фати јакото.:D
    Трет скок исто не осетив.

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.899
    Допаѓања:
    9.773
    Ти жено кажувај како спиете навечер, што е облечена и дали ја покриваш, значи не дава ни со тетра да ја покријам… урла и додека не се открие, нозе ќе искрши, и само откриена и по шпикозни спие… и влера имавме паник атак, пошо сонце ја фати на нозете…

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    9.731
    Само памучни шпикозни без ништо одоздола, без боди, и боси нозе, а спие во вреќа од 1 тог. Вреќата не може да ја избутка пошо е со патент.:rofl: А инаку навечер ни е 19 степени дома, ама нејзе и е секогаш жешко. Црвена е ко пиперка пошо многу е бела, одма ја познавам кога и е топло. Иста татко и оригинал.
    Паник атак со сонце на нозе имавме и ние завчера, па морав да влезам во мол да шетам со количката за да не урла. Таму беше климатизирано и се смири. По кратки ракави и боса ја шетав, пекол беше.

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.899
    Допаѓања:
    9.773
    Оххх, мене малку страв ми е по кратки да ја соблечам… по боди и хеланки ја шетам…
    А исто само по шпикозни најтенки на свет и пак и е топло, не знам што да правам, ако ја покријам мислиш којзнае што сум и направила и откриена спие…